Vuggestue favoritter - Blondetoner
Børnemode Diverse Hverdagsglimt

Vuggestue favoritter

Så blev det tid til, at vise lidt af mine personlige vuggestue favoritter frem. Jeg husker tydligt hvor svært, jeg havde ved at finde ud af hvad der rent faktisk skulle købes ind til vuggestuen og hvad der blot var fråes, men nu har jeg samlet nogle af de ting, som vi har brugt/bruger allermest. Der er selvfølgelig flere ting, og det varierer efter årstiden. En ting er sikkert, det skal være let at få af og på og så skal der navn i alt, hvis man ellers vil gøre sig forhåbninger om at få det med hjem igen. Sidst men ikke mindst er det en rigtig god ide at have rigeligt med ekstra tøj liggende – man bliver forbavset over hvor mange sæt tøj de kan bruge på en dag:)

Mine vuggestue favoritter

vuggestuefavoritter

//1. Fjällräven mini //2. Joha Barnevognsdragt, futter og luffer //3. mini rodini regntøj (spot rain pink) //4. Bundgaard gummistøvler //5. Wheat termodragt // 6. Pom Pom hjemmesko (grå leopard) // 7. Huttelihut elefanthue //

Fjällräven mini: Det er super praktisk at have en taske man kan bruge til og fra vuggestuen. Det bruger vi flittigt. Der ligger altid et par ekstra sutter, lidt ekstra skiftetøj, udover det der ligger fast i vuggestuen og så et par ekstra handsker og en hue.

Regntøj og gummistøvler: Ja det siger vidst sig selv at alle vuggestuebørn skal have regntøj, i efteråret havde vi en heldragt der var vandafvisende fra Wheat, men nu køre vi to-delt regnsæt fra mini rodini, fundet på udsalg i sommers.

Barnevognsdragt mm: I de kolde måneder, som nu er en barnevognsdragt uundværlig hvis de små sover ude. Jeg har sagt det før og nu siger jeg det igen, uld er bare det bedste at putte sine børn i, så derfor falt valget på Johas lækre ulddragt og dertilhørende futter og luffer. Og selvfølgelig skal de også have en uld-elefanthue til at sove i, så de ikke fryser om hovedet og halsen. Derudover bruger jeg gerne en uldundertrøje i de kolde måneder, da de jo i et væk rammes af “vuggestue pest”

Hjemmesko: Det er super vigtigt at finde nogle hjemmesko der sidder godt til på de små fusser. Ellers kan man være 100% sikker på at de ryger af med det samme. Herhjemme er vi super glade for Pom Pom’s hjemmesko, så det er det vi køre med i vuggestuen. De er lette at få på og kan justeres med velcro og så har de en god skridsikker sål.

Varm trøje: Den varme trøje er altid godt at have liggende, for man ved aldrig hvornår det bliver koldt. der har vi været rigtig glade for Johas Uld cardigan med lynlås.

Termodragt/ Termosæt: Noget af der der har været brugt allermest og som vi skal have igen til foråret er en termodragt. Jeg har personligt været super glad for Wheat’s termodragt. Den har været flittigt brugt hele efteråret og bliver helt sikkert et hit til foråret. Vi bruger stadig heldragten, men den fåes også som to delt sæt i takt med at de bliver lidt større. Der findes selvfølgelig et hav af mærker der laver termotøj, så det er lidt smag og behag.

Flyverdragten: I vintermånederne skal der selvfølgelig hænge en flyverdragt til de små. Også her er der et hav af mærker at vælge imellem. Vi har været så heldige at arve en flyverdragt og så har vi en anden her hjemme, da det bliver for rodet at hive det hele med frem og tilbage.

Jeg har med vilje undladt at sætte fodtøj på, med undtagelse af et par gummistøvler. Men fodtøj er en videnskab for sig selv. der er det en god ide at få de små med ud, så man får de korrekte støvler/sko. Ingen børn er ens, og det er deres fødder heller ikke. Når det gælder fodtøj til de små fusser, så er det super vigtigt de passer, specielt når de små starter med at gå. Jeg havde en drøm om at Vigga skulle have de klassiske Angulus vinterstøvler i en lækker farve, men det blev simpelthen for voldsomt og massivt som en begynderstøvle. Vi endte med en lidt blødere, dog stadig støttende støvle under navnet (peptino). Og jeg må bøje mig i støvet, den er bare super god og den perfekte begynderstøvle, så må det blive en lækker Angulus sko her til foråret.

Jeg håber det gjorder jer en smule klogere på, hvad i skal anskaffe jer til de små:)

Følg endelig med på INSTAGRAM og BLOGLOVIN – så blir jeg glad

Følg med på Facebook og Instagram

Facebookinstagram

Du vil måske også kunne lide

8 Kommentarer

 • Reply
  Tine
  januar 19, 2015 at 8:29 pm

  Har helt det samme med undtagelse af gummistøvler og regn tøj, bare i drengeudgave… og alle dele er lækre.

  • Reply
   blonde toner
   januar 19, 2015 at 8:32 pm

   Det er virleig også nogle skønne ting, så det er et godt valg:)

 • Reply
  Mette
  januar 19, 2015 at 10:45 pm

  Tak tak TAK!!! Lige hvad jeg havde brug for- en der lige kunne fortælle hvad der er godt og købe til start i vuggestuen- er begyndt at tænke på det og synes det er lidt svært. Men jeg er da godt på vej ud fra din collage af se hehe… Har wheat dragten, tasken og hjemmesko (håber de passer hende til den tid) har joha uldragten, futterne og handskerne (så glade for det- vi bruger nærmest ikke andet) så det skal der købes større str af om ik så længe. Er regntøj og gummi støvler nødvendigt når de er så små pg evt ikke går??

  • Reply
   blonde toner
   januar 20, 2015 at 10:04 am

   jamen det lyder jo som om du er på rette vej;) selvom det kan være den rene jungle og har godt nok købt nogle fejlkøb genem tiden.. Nej i starten brugte Vigga ikke regntøj, men vi havde en heldragt son lidt softschell agtigt hun fik på, hvis de var ude.. men nu hænger der regntøj

 • Reply
  Mie Kjer
  januar 20, 2015 at 7:42 pm

  Claes skal nok starte i institution til august, ved endnu ikke om det bliver vuggestue eller dagpleje. Jeg overvejer lidt termodragten fra Wheat. Er det nødvendigt til den tid, han kan højst sandsynlig ikke gå til den tid. Hvordan er den egentlig i størrelsen? Han er i 62 nu og er 4 måneder, så han er egentlig lidt lille.

  • Reply
   blonde toner
   januar 20, 2015 at 8:17 pm

   altså hvis han starter i August, så nærmer vi os jo efteråret og derved det lidt kølligere vejr, så måske ikke fra starten af men når det kolde verj melder sig, så er den guld vejr:) dragten er en smule stor i størrelsen

 • Reply
  Anne Mette
  marts 7, 2015 at 10:30 pm

  Hej 🙂

  Tak for tippet 🙂

  Jeg går lidt med tankerne om at investere i Wheat dragten til min et- årige datter. Jeg så den live den anden dag – men synes umiddelbart, at den virker lidt “sart” i stoffet? Altså som om det hurtigt kan blive revet – hvis du forstår 😉 Har desuden kigget på en regndragt i stedet for er to-delt sæt.. Ved ikke om det er en god idé?

  • Reply
   blonde toner
   marts 7, 2015 at 10:37 pm

   Hej.. selv tak:) dejligt det kan bruges.. altså wheat dragten i rosa er jo lidt til den sarte side, men den kan nare komme en tur i vaskemaskinen og så er den fin.. men ellers fåes den også i grå.. jo regndragt kan være fint så længe de er helt små, men ellers så er det vidst pædagogerne der foretrækker todelt, da det er lettere, når der skal skiftes ble mm.:)

  Skriv kommentar