Varm og tryg året rundt - Blondetoner
Hverdagsglimt

Varm og tryg året rundt

image

De kloge siger at børn sover bedre udendørs. Om det er rigtig, det ved jeg ikke, men der må være noget om snakken. Vi har tilbragt julen i sommerhuset og derfor har Molly sovet udendørs i barnevognen, noget vi ikke har mulighed for der hjemme, da vi bor i lejlighed uden altan eller lukket gård.

Jeg er tilbøjelig til at give de “kloge” ret, for hun sover virkelig godt, når hun sover udenfor i barnevognen i sommerhuset. Om det er den friske luft, stilheden, eller en kombination af begge, det ved jeg ikke? Ergo så sover hun virkelig tungt og tager gerne en 2-3 timer på øjet.

Hvis i ligesom jeg, altid har haft svært ved at finde ud af hvor meget tøj de små skal have på, når de skal sove, så forstår jeg jeres frustration. Det kan være så svært at bedømme hvor koldt eller varmt det er og hvor meget barnet i så fald skal have på. Indtil videre har det ikke været en kold vinter, men det er jo stadig kølligt i vejret, så det er lidt af en balancegang.

Jeg har fundet løsningen på det evige problem, om hvor meget eller hvor lidt tøj de skal have på. Løsningen er en Voksipose og den er intet mindre end genial. Jeg indrømme gerne at vi aldrig fik brugt det til Vigga, men hun sov hellere ikke udenfor, men har man et barn der sover udenfor, så er den uundværlig. Det smarte ved den er, at barnet holder en tempereret kropstemperatur i posen og man kan skifte mellem sommer- og vinterdyne. Barnet skal blot have normalt tøj på her i de kolde måneder, selvfølgelig med en god elefanthue og evt en ekstra trøje på de kolde dage, hvis posen er lidt åben ved halsen/skuldrene og handsker hvis de små hænder er udenfor. Men det er ikke nødvendigt med sovedragt og futter.

Den kan bruges sammen med barnevognssele, der er lavet mærker, det skal klippes op med en saks. Voksiposen er i brug hver gang Molly sover udenfor i barnevognen og den er udentvivl med til at hjælpe den gode søvn på vej, så for os er den guld værd. Så snart hun bliver lagt i sin voksipose, slappe hun helt af og falder i søvn med det samme.

Så hermed er vores aha-oplevelse givet videre og så er det jo smart, at voksiposen også kan bruges som lift med bæreplade i og som legetæppe, hvis man er ude. Perfekt når de er helt små og har brug for tryghed, så kan det give en base, hvor end man er henne. Desuden laver voksi jo et hav af forskellige poser, til alle behov, så hvis i mangler gode køreposer, så kan det være er godt mærke at gå efter.

det var alt for nu:) i kan stadig spare en masse penge på de to tisligere inslæg med gode UDSALGSTIP. Tjek det selv ud..

Følg med på Facebook og Instagram

Facebookinstagram

Du vil måske også kunne lide

3 Kommentarer

 • Reply
  Sara
  december 29, 2015 at 8:18 pm

  Vi er også sååå glade for vores voksi.. Min søn sov meget utroligt og havde svært ved at finde ro når han blev lagt. Men efter han kom i voksien, er det blevet så meget bedre!

  • Reply
   blonde toner
   december 30, 2015 at 7:23 pm

   Det er så skønt når man rent faktisk kan mærke en forskel og ikke behøver at bekymre sig om temperatur eller tryghed.. Godt nytår

 • Reply
  Nikoline
  december 30, 2015 at 7:55 pm

  Hvem er de kloge som siger det?;-) Min dreng som fylder 1 om et splitsekund, har nemlig altid sovet i barnevogn. Nu er jeg så blevet mange gange i England om, hvorfor han sover udendørs og har derfor forsøgt at undersøge om det er sundere. Så vist jeg har kunne læse, er der ingen evidens for at det skulle være sundere. Det er noget der ligger os danskere nært at tro, fordi det ligger i vores traditioner og noget som vi har gjort i mange år. BBC har åbenbart lavet et program om os underlige danskere, som lader vores børn sove udendørs haha. Men der er vist ikke noget der tyder på, at det er direkte bedre for babyen;-)

 • Skriv kommentar