Ulykkesfugl... "det frygtløse sind" - Blondetoner
Diverse Hverdagsglimt

Ulykkesfugl… “det frygtløse sind”

camilla

Buler og blå mærker er efterhånden blevet hverdagskost herhjemme. Det drejer sig hverken om mig, farmand eller Molly, men om Vigga.

Hun har hele vejen igennem været en rigtig vildbasse, men i takt med at hun er blevet større og kan gå, så har de sidste par måneder godt nok budt på nogle knubs. Det er lige før, at hun får en ny bule hver dag.. Hun er totalt frygtløs hvad angår at kravle op på ting og tager nogle alvorlige styrt ud over stole, borde, sofaer, ja alt hvad der kan kravles op på.. Senest tog hun et styrt ned fra Trip trap stolen, med hovedet først.

Utroligt nok er hun ikke kommet alvorligt til skade, men jeg frygter at den dag vil komme, sån som hun udfordre skæbnen – Min egen lille ulykkesfugl.. Jeg får simpelhen så dårlige nerver.. Det sidste nye er at klatre op på stolene og prøve at rokke den frem og tilbage mens hun står op, så det er virkelig nervepirrende her hjemme, for man kan jo ikke være over henne konstant.

Naiv som jeg er, troede jeg egentlig at det ville blive bedre og at hun ville blive mere bevidst om, at det kan være farligt og at man kan slå sig, men det lader ikke til at være tilfældet.. Selvfølgelig kan det stadig nå at komme og det bliver forhåbenligt lidt lettere når vi kan kommunikere med hende, og fortælle hende hvorfor det er farligt, eller hvorfor man ikke skal gøre sån. På nuværende tidspunkt synes hun jo bare det er sjovere, jo mere vi siger nej, så strategien er at få sat hende i gang med noget andet, for at fjerne fokus for det hun har gang i.. Det virker dog ikke hver gang:)

Mon der er flere der kender til dette frygtløse sind?

 Følg gerne med på BLOGLOVIN og INSTAGRAM så bliver jeg så glad:)

Følg med på Facebook og Instagram

Facebookinstagram

Du vil måske også kunne lide

21 Kommentarer

 • Reply
  Gitte Hougaard
  februar 11, 2015 at 9:40 pm

  Åh kender det alt for godt. Vores Lærke, der nu er 3,5, var (og er stadig) også frygtløs… da hun var halvandet tog hun den også udover trip trap stolen og brækkede sin lillebitte arm (på trods af at jeg stod lige ved siden af). Og har selvfølgelig også stort set altid Været fyldt med blå mærker og diverse skrammer. Men vi har altid sagt at så længe det ikke er fordi vi er uansvarlige, så hellere det end at hun ikke tør noget overhovedet 🙂

  • Reply
   blonde toner
   februar 11, 2015 at 9:52 pm

   det er så rigtig.. men åhh jeg får dårlige nerver af hende, når hun konstant prøver nye ting af.. for man vil nødig have at de skal komme rigtig til skade… puhaaa en brækket arm, det var da også noget…jeg tøt snart ikke kigge væk når du siger jeres på 3,5 stadig er frygtløs..:/ mon det ændre sig?

 • Reply
  Pernille Reinau
  februar 11, 2015 at 9:41 pm

  Min datter på snart 2 år er fuldstændig som Vigga. Og hun laver specielt “ballade” når jeg sidder med lillebror for så ved hun at jeg ikke kan gøre noget ved det. Forleden dag hoppede hun på hovedet ned fra sofaen. De er nogle bøller de piger

  • Reply
   blonde toner
   februar 11, 2015 at 9:54 pm

   Det er præcis det samme eg oplever her.. ofte når jeg ammer Molly.. så løber hun ud i køkkenet og op på spisebordsstolene, så jeg lige kan se hende og så stå der og fægte med armene:/ puhaaa ikke så underligt man får dårlige nerver..

 • Reply
  Pernille Reinau
  februar 11, 2015 at 9:42 pm

  Min datter på snart 2 år er fuldstændig som Vigga. Og hun laver specielt “ballade” når jeg sidder med lillebror for så ved hun at jeg ikke kan gøre noget ved det. Forleden dag hoppede hun på hovedet ned fra sofaen. De er nogle bøller de piger

  • Reply
   blonde toner
   februar 11, 2015 at 9:53 pm

   hov den blev sendt to gange.. det er fordi alle kommentarer skal godkendes inden de kommer på bloggen:)

 • Reply
  My
  februar 11, 2015 at 9:42 pm

  Åhh, det kender jeg alt for godt fra vores søn!! To år og jeg synes stadig ikke, det er blevet bedre – han har også lige taget et styrt fra trip trap stolen ned hovedet først :/ Han er dog heller aldrig kommer rigtig slemt til skade, men vi har dog været forbi skadestuen en enkelt gang. Det var heldigvis ikke så slemt som det så ud.
  Men her har vi også et barn med buler og mærker overalt! Folk må tro, vi slår ham 😉

  • Reply
   blonde toner
   februar 11, 2015 at 9:55 pm

   Ja lige mine ord.. hvad vil folk ikke tænke, når man konsant møder op med et barn med blå mærker og buler.. men i Vuggestuen er det godt klar over hun er en vild basse og mange af bulerner kommer også når hun er i vuggestue.. men når man er ude så lyder det bare så cliche at sige, jamen hun løb ind i en dør, hvilket hun rent faktisk gjorde:P

   • Reply
    My
    februar 11, 2015 at 9:59 pm

    Præcis!! 😀 I vores vuggestue kender de ham også godt – de har nogle gange været meget kede af, at de ikke ved, hvor et mærke er kommet fra. Der må jeg berolige dem med at vi absolut heller ikke altid opdager, når han slår sig – han græder virkelig sjældent, så det sker ofte, han kommer løbende med et nyt mærke, man ikke aner hvordan er opstået 🙂

    • Reply
     blonde toner
     februar 12, 2015 at 10:02 am

     Det er præcis det samme her.. jeg har flere gange hentet hende i vuggestuen og så siger de at hun har fået en bule, men hun har ikke været ked eller noget, så de ved ikke hvor den stammer fra.. små frygtløse unger vi har os..:)

 • Reply
  My
  februar 11, 2015 at 10:05 pm

  Det er i øvrigt meget rart at høre, at andre børn er lige sådan 🙂 Nogle gange er jeg blevet helt i tvivl, om jeg bare er total ravnemor, men han slår sig altså ligeså ofte, når jeg er lige ved siden af ham med fuld opmærksomhed rettet mod ham, som hvis jeg f.eks står og laver mad og han leger selv imens (i samme rum) Det er bare så svært at undgå synes jeg!

  • Reply
   blonde toner
   februar 12, 2015 at 10:03 am

   Ja jeg tror bestemt heler ikke vi er ene om at have små ullykkkesbørn.. Men det kræver bare ekstra hårdt arbejde at holde øje med dem.. Vi gør det så godt vi kan og man kan ikke pakke dem ind i vat og bomuld.. man må bare prøve at forklare dem det er farligt. det er næste step her hjemme og håber snart hun forstår det..:)

 • Reply
  Rikke
  februar 12, 2015 at 10:57 am

  Du kan tro jeg kender til det! Bufas er OVERALT og PÅ alt, og falder også gerne helst NED fra alt!! På én dag slog han hul i læben 3 gange -altså uafhængigt af hinanden! Her er det det samme, jo mere jeg siger nej -jo sjovere er det 🙂 Jeg forsøger at fortælle ham hvorfor han ikke må og at han kan slå sig, men før han selv kan kommunikere er det svært. Skal vi ikke bare håbe at det blir bedre med tiden? 🙂
  Knus

  • Reply
   blonde toner
   februar 12, 2015 at 11:13 am

   Puha du har dig da også en rigtig lille vildbasse.. Lile Bufas altså:) åhh jeg kan lige se det for mig.. ja forleden smadrede Vigga også tænderne i bordet to gange.. Jeg har svært ved at se det skal blive bedre, men det gør det selvfølgelig og snart kan man jo kommunikere lidt mere:)

   • Reply
    Rikke
    februar 12, 2015 at 11:19 am

    Ja han er en rod! Og 5 min efter han har taget et hoveddyk i gulvet fra sofaen, løber han i den igen..
    Åh av av, de tænder altså! Og man frygter sådan at de laver skader på de blivende tænder :-/
    Jeg tror/håber det blir bedre når de selv kan snakke, indtil videre griner han bare af mig 😀

    • Reply
     blonde toner
     februar 12, 2015 at 11:22 am

     Ja det er utroligt de ikke lærer af deres fejl første gang.. men det er som om, at det er glemt et par minutter efter.. men ja lad os håbe kommunikation er vejen frem..:)

     • Rikke
      februar 12, 2015 at 11:27 am

      De har INGEN form for korttidshukkommelse 😀 Vi krydser fingre, dejlig dag til jer 🙂

     • blonde toner
      februar 12, 2015 at 11:43 am

      Nej det er altså lidt vildt. Ja også dejlig dag til dig.. skønt du kiggede forbi bloggen..

     • Rikke
      februar 12, 2015 at 11:45 am

      Tak, det gør jeg tit 😉

     • blonde toner
      februar 12, 2015 at 11:52 am

      skønt at høre:) Du er også velkommen på Bloglovin, hvis det er noget du bruger:)

 • Reply
  Fie
  februar 13, 2015 at 12:32 am

  Ja vores oskar på snart 1,5 år er virkelig os en ulykkes fugl med skrammer og mærker overalt :-/ lige nu prøver jeg at få ham til at sove igen efter at han var vognet og blevet så sur han bare hamrede hovedet lige ind i muren :-/ og tidliger idag løbte han med fuld fart lige ind i muren 🙁 og høje steder som kanten af sofaen spise bordet og trip trap stolen er os bare et hit at hoppe ned af især når jeg sidder og armer Olivia 🙁 når de er i den alder er de bare over alt og hele tiden ! man kan slet ikke følge med især ikke når der os er en lille en :-/ men man kan vel håbe at de lære det en dag 🙂

 • Skriv kommentar