Sådan kommer du ammehåret til livs... - Blondetoner
"I skønhedens navn" Hverdagsglimt

Sådan kommer du ammehåret til livs…

ammehaar

Har du oplevet at miste en masse hår efter fødslen? Eller at håret simpelhen bare knækker i et væk?. Det har jeg, og det er simpelthen så frustrerende. Ikke nok med at vi kvinder skal gennemgå 9 måneders graviditet og en fødsel, så skal vi efterfølgende kæmpe med ekstra kilo og hår der falder af.. En smule uretfærdigt hvis du spørger mig… det med kiloerne vil jeg ikke komme ind på her, det er en anden snak, men håret, hvorfor falder det af?

Jeg er en af dem, der har undersøgt hvorfor vi kvinder har tendens til at miste håret efter en graviditet. Jeg har gennemlæst adskillige gravid- og mammasites for at finde løsningen. De fleste tror, at hårtabet har med amningen af gøre og jeg var en af dem. Gennem min research er jeg kommet frem til at hårtabet er helt uden sammenhæng med amning. Så hver end man ammer eller giver flaske, så vil hårtabet være det samme.

Derudover er der også flere der har en teori om, at hårtabet skyldes mangel på vitaminer og i håb om at få håret tilbage propper sig med alverdens vitaminer. Her har vitaminerne altså ikke gjort en forskel..

Når men hvad skyldes det så?

Ud fra det jeg er kommet frem til, så skyldes det, at vi under graviditeten udvikler en masse gravidhormoner i kroppen. Disse hormoner er med til, at holde på de hår vi normalt ville fælde, hvis ikke vi havde den mængde hormoner i kroppen. Så det vil sige, at når fødslen er overstået, så forsvinder alle disse hormoner automatisk igen og der begynder vi så, at tabe alle de hår vi ikke tabte under graviditeten. Flere gravide oplever derfor også, at håret fyldes tykkere og stærkere under graviditeten. Det kan der være noget om, for det er simpelthen alle gravidhormonerne der styre slagets gang..

Hvordan kommer man amme-håret til livs?

Som jeg lige kort kom ind på, så er der nogen der mener at vitaminer er vejen frem, om det lige frem giver mere hår, tvivler jg på, men inge tvivl om at det kan styrke og forbedre hårkvaliteten på sigt. De fleste anbefaler b-vitaminer, men der er også nogen der mener zink styrker håret, så der må i lige rådfører jer med nogen der har styr på den slags. Jeg vil ikke gøre mig til specialist på det område:P

Dernæst, kan man tage sine forholdsregler og gå efter en blød børste, som “mason pearson” hårbørsten, lavet af vildsvine hår. Den skulle eftersigende være en af de bedste og mest skånsomme børste på markedet. Den står højt på min ønskeseddel – ammehår eller ej, jeg må bare eje den børste:)

Ligeledes, er der et væld af skønhedsmærker, der har udarbejdet produkter, der styrker og forbedre hårets struktur. Et produkt der kan være værd at prøve, er den eksfolierende shampoo, der går ind og renser hovebunden, så det nye hår bedre kan vokse ud. Jeg kan ikke anbefale nogle bestemte mærker, så det er om at prøve sig frem. Generelt skal man undgå for mange hårprodukter, det gør kun ondt værre. Hovedbunden skal have de bedste forudsætninger for at kunne gro nyt hår.

Et af de produkter, der er eftersigende skulle have den bedste effekt er “Ekstrakt” fra hårklinikken. Jeg har selv været inde og lurer på deres hjemmeside, og produktet er udarbejdet specielt til brug ved hårtab, udtyndning og kvalitetsforringet hår. Der står ligeledes, at man skal tage kontakt til klinikken, så man kan få den fornødne vejledning om produktet, inden det kan købes.

Mit største problem er alle de knækkede hår fortil langs med hårkanten. Det er super irriterende, når man skal have håret op. Hårene er stadig så korte at de ikke kan komme med op, så der skal altså lidt hårprodukter til hjælp, ellers stritter det lige ud i luften:P

Så håber jeg, at i kommer ammehåret til livs:)

I kan følge bloggen på  INSTAGRAM og BLOGLOVIN – så bliver jeg glad og i går ikke glip af noget:)

Følg med på Facebook og Instagram

Facebookinstagram

Du vil måske også kunne lide

10 Kommentarer

 • Reply
  Cana // MORTILTO
  januar 22, 2015 at 7:28 pm

  … Og ellers klipper man det hele af! Jeg er netop blevet korthåret for første gang i mit liv. Jeg elsker det!

  • Reply
   blonde toner
   januar 22, 2015 at 8:50 pm

   TRUE… Det burde næsten have stået øverst som et tip.. Jeg har godt set det.. følger troligt din skønne blog.. Jeg er totalt vild med det korte hår til dig, jeg ville aldrig turde gøre det selv, men hvor ser det bare hamrende godt ud… 😛

 • Reply
  Zenitta
  januar 22, 2015 at 8:05 pm

  Der ramte du godt nok plet hos mig!! Min datter er 10 md, og jeg har det vildeste ammehår – forstået på den måde at jeg tabte halvdelen af mit hår, og nu har jeg de der 5-10 cm hår i alle kanter og skilninger. Værst er dem ved siden af ørerne, som bare stritter for at stritte. Intet hårlak eller produkt kan komme dem til livs, så de kan indgå pænt i frisuren. SÅ træls! Og hængene hår med et barn med lange små fingre, er bare heller ikke løsningen. Dejlige unger, men træls hår!

  • Reply
   blonde toner
   januar 22, 2015 at 8:48 pm

   ja det er altså en kamp med alt det korte hår der bare stritter:/ jeg trøster mig selv med at det blot er en fase og det bliver bedre.. men åh ja træls det er det..

 • Reply
  Louise Damsgaard
  januar 22, 2015 at 9:19 pm

  Ja jeg kender også godt det med de små totter foran. Det ser forfærdeligt ud. Men heldigvis er det kun for en periode. Når det så bliver lidt længere tror folk at man er begyndt på den tidligere trend fra 90’erne med en “koslik”, eller hvad nu det hed når pandehår sad i en bue med masser af lak. Sådan sad mit hår i hvert fald tit i en periode når jeg havde været ude

  • Reply
   blonde toner
   januar 22, 2015 at 9:57 pm

   solo true.. kønt er det altså ikke ha ha:P men jeg trøster også mig selv med at det kun er for en periode:)

 • Reply
  Tine
  januar 22, 2015 at 11:54 pm

  Har også mistet en masse hår efter graviditet, det er hormoner og heldigvis på vej ud igen.
  Hårklinikken vil jeg ikke anbefale. Har engang været der pga. hårtab og der sagde de efter at være blevet undersøgt, at jeg havde noget med hovedbunden, som 80% af befolkningen havde, dog uden at folk vidste det.
  For at komme af med dette skulle man købe et produkt hos dem, da man ikke kunne stille andet op. Hmm stakkels 80% af befolkningen der skal til denne klinik og købe deres produkt der kostede flere tusind kroner. Siger det bare.

  • Reply
   blonde toner
   januar 23, 2015 at 11:15 am

   uhh det lyder heller ikek til at ahve været en helt billig affair og slet ikke hvis det ingen resultater gav. som sagt har jeg ikke prøvet det selv.. har kun undersøgt og set hvad de anbefales rundt omkring.. så det er skønt med inputs.. god weekend

 • Reply
  Helle
  januar 23, 2015 at 10:00 pm

  Har også hørt at hovedpude betræk af silke (ægte) er mere skånsomt mod håret end alm bomuld..

  • Reply
   blonde toner
   januar 23, 2015 at 10:33 pm

   det har jeg ikke hørt om før.. men værd at prøve:) tak for input

  Skriv kommentar