Om at blive voksen og drømme om flere kvadratmeter - Blondetoner
Hverdagsglimt

Om at blive voksen og drømme om flere kvadratmeter

Jeg ved ikke hvad det er der tricker mig, eller hvorfor jeg pludselig har fået det som jeg har. Måske det er duften af forår og drømmen om udeliv med ti små børn. En ting er sikker og vist, jeg er ved at blive sindsyg af at bo i lejlighed. I så stor grad at jeg ikke helt ved hvordan jeg skal tackle det længere. Det lyder måske overdrevet, men det er det på ingen måde, der skal ske en forandring og det kan kun gå for langsomt. Det er lidt blevet en kamp og jeg ser mig negativ på det meste ved lejligheden. Jeg ved det, det er på ingen måde konstruktivt, tværtimod så gør det det bare endnu værre at holde ud.

Jeg tror tanken om hus og have fylder så meget i mig, at den gør lejlighedslivet endnu mere surt og den skaber den konstante søgen efter noget negativt.. Så er der ingen altan, så der ingen gårdhave, så mangler vi skabsplads og generelt bare plads. Jeg er på ingen måde fan af kæmpe huse, men jeg skal da ikke være bleg for at indrømme, at et par kvadratmeter mere ikke ville være helt skidt. Det vigtigste for os er egentlig at kvadratmeterne er godt fordelt og det ser man hurtigt på en plantegning. Pigerne skal selvfølglig på sigt kunne få hvert sit værelse, men vi er ret gode til at se muligheder frem for begrænsninger, når vi lurer på huse. Og vi lurer altså en del, selvom vi udemærket er klar over det hverken bliver aktuelt i dag eller i morgen og vi er ikke engang klar over hvad vi kan tillade os at kigge efter.

Der er så mange parametre der spiller ind og det er et puslespil at få det hele til at gå op i sidste ende.. Først og fremmest skal jeg blive færdig med studiet og så skal jeg jo ud på arbejdsmarkedet og gerne så hurtigt som muligt, noget der er helt nyt og tiltider også en smule skræmmende ved tanken. Det virker så voksent og ja jeg må jo nok bare sande at jeg ikke kan strække den længere. Jeg kunne godt læse videre uden problemer, men der er andre ting der trækker og så vil jeg da også mene jeg er ok stillet med den uddannelse jeg kommer ud med i sidste ende. Når man kigger på papiret, så er jeg jo færdig lige om lidt, faktisk allerede januar 17′ så drømmene er måske slet ikke så langt ude i fremtiden, eller er de? Det må tiden vise og så har vi jo lige et sommerhus der skal laves helt færdigt og sælges inden da, så projekter er der vist nok af.

Som forældre er der flere ting man ændre holdning til, når man får børn – ret logisk, for i takt med man bliver forældre ændre ens behov sig og måske får man nogle behov man ikke viste man havde og drømme man ikke havde før bliver pludselig en realitet. I dette tilfælde, drømmen om hus og have. Tanken om at jeg kan give mine børn en god og tryg opvækst i nogle skønne rammer tiltaler mig helt vildt. Jeg har været lidt inde på det før, men det er meget individuelt fra familie til familie hvad der fungerer. Nogle har det bedst i byen med alting inden for en radius på et par 100 metre, hvor andre pludselig søger ud af byen og måske tilbage til hjembyen eller vælger at bosætte sig langt væk fra storbylivet. Det er en svær balancegang, for hvad betyder mest? Og hvor er behovet størst?

Vores næste store step er klart at flytte i hus, hvorhen det vides ikke? Det vi drømmer om er nok en smule uden for rækkevidde, men nu må vi se hvad det hele ender med. Jeg kan mærke det bliver godt og jeg glæder mig bare mest af alt til at komme væk fra storbyen. Jeg skal ud i provinsen, men stadig med kort afstand til Købehavn, så allerede der kan i godt se kravene er høje.. Man har vel lov at drømme..

Følg med på Facebook og Instagram

Facebookinstagram

Du vil måske også kunne lide

4 Kommentarer

 • Reply
  Katinka
  marts 1, 2016 at 11:10 am

  Vi er ret søde i Hvidovre 😉 og vi bor dejlig tæt på byen..

  Forstår dig så godt. Min drøm har altid været 100 kvm, havudsigt, nybygget lejlighed.. Det fik jeg + 2 dejlige børn, og pludselig blomstrede drømmen om græs mellem tæerne og flere kvm at boltre sig på. Nu bor vi i forstæderne, i 240 kvm Villa – og vi ELSKER det 😀

  • Reply
   blonde toner
   marts 1, 2016 at 7:21 pm

   ja det tror jeg gerne. Lyder virkelig fristende og mega lækkert for jer. Men dejligt at høre jeg ikke er den eneste. Bare sjovt hvor meget ens drømme ændre sig, når man har fået et par børn..:) V er dog lidt mere indstillet på at vi skal lidt nord på, men desværre koster detogså penge og vi vil jo som sagt heller ikke for langt væk.. :S 🙂

   god aften søde du

 • Reply
  Diana
  marts 31, 2016 at 7:52 am

  Forstår godt du længes efter hus og have, især med børn.
  Surt hvis I behøver at sælge sommerhuset på den bekostning. Tro mig…. Det er også dejligt at komme væk fra hverdagen, op i sommerhuset, når man bor i hus!!! Både mig og ungerne nyder det, nær så meget faderen, men han ville også trives i lejlighed .
  Ja, hvis I vil nordpå koster det jo knaster…. Der er nu også skønt andre steder i storkøbenhavn til billigere penge. Vi bor ud til marker, og meget tæt på skov og strand- blot 8 km fra Rådhuspladsen. Men man skal jo følge sim mavefornemmelse

  • Reply
   admin
   marts 31, 2016 at 11:09 am

   hej Diana,

   du har så evigt ret, det er rigtig surt, når det bliver på bekostnong af noget andet, men det er svrt at blæse og have mel i munden. Med andre ord, så kommer vi ikke lnagt hvis ikke vi har lidt penge og lægge.. men selvfølgelig er vi meget åbne over for forskellige muligheder og lige i øjeblikket er sommerhus markedet bestemt heller ikke særlig godt, så det vi havde håbet på at få det er vist ikke så sansynligt.. så lige nu er status den at vi vist ser tiden an og så må vi håbe på der byder sig en løsning, på den ene eller anden måde:)

   Så blev det den første kommentar jeg besvare på den nye blog.. wuhu for det virker… ja sorry begejstrigen, men det har ikke været helt let at få op og køre:)

  Skriv kommentar