Når kærlighed får en ny betydning - "Pseudotvillinger" - Blondetoner
Diverse Hverdagsglimt Mor og barn

Når kærlighed får en ny betydning – “Pseudotvillinger”

 

scanningsbilledeJeg er mor til to, og det er fantastisk – to små guldklumper der har formået at give kærlighed en helt ny betydning. Jeg tvivlede på, om der mon var kærlighed nok til to, som jeg har skrevet et indlæg om her. Men der tog jeg fejl – en to’er får sjovt nok samme mængde kærlighed som den første – det må være ligesom mælkeproduktionen, den tilpasses efter behov. måske en lidt underlig sammenligning, men altså sån er det når man er barslende og det hele går lidt op i amning, bleer og gylp:)

Apropos amning, så er det stadig noget jeg har meget fokus på. Desværre må jeg sige at det stadig ikke køre helt optimalt. Jeg har stadig en lille utilfreds mus, når hun bliver lagt til brystet, selvom jeg virkelig gør hvad jeg kan og har prøvet alverdens gode råd. Det er lidt opslidende og jeg håber bare sån, at det snart vil blive bedre og der kan komme lidt ro herom. Får ellers er jeg snart nået dertil hvor jeg må kaste håndklædet i ringen. Når det var lige et lille sidespring.

Når nu man nu som jeg,  sidder med to skønne unger, så er det sjovt at kigge tilbage på scanningsbilleder, heraf billedet. På det tidspunkt anede man ikke hvad der ventede en eller hvordan det her lille væsen så ud. Man tænkte en masse tanker og gjorde sig en masse forestillinger, hvoraf langt de fleste slet ikke er som man har forestillet sig. Når man lige tænker over det, så synes jeg egentlig, at det er ret vildt, at det kan lade sig gøre at få børn så tæt på hinanden, som man jo gør når man får pseudotvillinger.

Men hvordan er det så at have pseudotvillinger?

Der er rigtig mange der spørger mig om dette spørgsmål. Dertil kan jeg kun svare, at det er fantastisk og mega hårdt på samme tid.. Jeg nyder alt den kærlighed jeg bliver fyldt op med og alle de indtryk og oplevelser jeg er så heldig at få. Men man skal ikke kimse af at de begge er så små, for ingen af dem kan udtrykke sig, så det hele er stadig en gætteleg. Så det bliver dejligt når Vigga inden længe kan udtrykke sig lidt mere. Der er situationer, hvor jeg tænker “What to Do” og hvor det kan være ekstra hårdt.

En putning kan godt være lidt af et planlægningsproblem hvis man står alene med begge.. Så der er det bare at krydse fingre for, at Molly sover når Vigga skal putte for natten,. Hvis ikke, så kan det godt gå hen og blive lidt af et show, hvor man løber frem og tilbage fra den ene til den anden. Jeg har dog lært i de situationer – for dem kommer der massere af med to så små børn, at prøve og bevare roen og færdiggøre det jeg nu er i færd med. Så hvis jeg putter Vigga, så putter jeg Vigga og så må Molly lige vente og omvendt.. Uden tvivl kan det til tider være hårdt, når de begge skriger og vil have opmærksomhed, men i sidste ende lykkes det alligevel på den ene eller anden måde.. Heldigvis, så er det ikke så ofte jeg står alene med putning eller er alene med dem fra 15.30 -19, som er det tidsrum, hvor vigga er hjemme og frem til hun bliver puttet..

det er svært at have faste rutiner med Molly, så længe hun er så lille, men det er vist ved at være tid til at bevæge sig derhen af . For Vigga’s vedkommnede, så har rytmen heldigvis ikke ændret sig. Hun sover 7-9-13 stadig sin gode nattesøvn fra 19-06.30 hvor far ofte vækker hende, så der klager vi bestemt ikke. Det gør også, at jeg har mere overskud til at fokuserer på Molly om natten, der egentlig også sover ganske godt. Nogle dage er selvfølgelig bedre end andre. Men ellers så har vi delt det således op, at farmand tager Vigga om natten og jeg tager Molly. Selvfølgelig kan der være dage hvor vi lige hjælpes ad.

Planen er den, at vi skal begynde at putte Molly for natten ved 20-tiden. Godt nok er hun ikke så nem at få til at sove, så det tager lidt tid og vi må gå rundt med hende indil hun sover – det må tage den tid det tager.. Her vil nogen mene, at det er en dårlig vane at gå rundt med dem, ligesom nogle mener slyngen og at hoppe på yogabold er en dårlig vane, men der må jeg bare sige, at det er sån vi har gjort det med Vigga og det gør vi også med Molly.

Vigga er et godt eksempel på, at det ikke har betydning på sigt at blive vugget i søvn, hun falder uden problemer i søvn hver aften alene og putning er intet problem. Vi gør det blot så let for os selv som muligt, mens begge piger er så små. Utroligt nok, så kan jeg ikke huske hvornår vi rigtig fik indført en god putterutine med Vigga, men jeg tænker at vi med Molly  kan beynde når hun er 4 mdr, i hvert fald at præge hende i rigtig retning, hvilket vi jo allerede på en måde gør. Mon nogen af jer har gode erfaringer med hvornår man bør/kan begynde med putning, hvor det rent faktisk har en effekt? og måske nogle gode ritualer?

Som de fleste psedutvillingemørdre jeg har snakket med siger, så bliver det lettere med tiden, hvilket jeg ikke er i tvivl om. Det første år er nok det hårdeste og så begynder de stille og roligt at få mere og mere glæde af hinanden. Selv er jeg også ret glad for tanken om, at få overstået alt det med bleer, gylp, søvnløse nætter lige i rap, for så når man ikke at få den der break, for så at starte forfra.. Nej nu tager vi det hele på en gang:)

Hvis i har nogle specifikke spørgsmål, eller noget i undre jer over, så smide endelig en kommentar, så skal jeg prøvet at svare så godt jeg kan:)

Når ja og så skal i da ikke snydes for et lille billede af mine to guldklumper. Faktisk er det det eneste rigtige billede jeg har af dem sammen. Det er nemlig ikke lige er det letteste, at tage et fælles billede afd dem, mens de er så små.. Men mon ikke der kommer flere til samlingen med tiden. Næste step må være at få dem fotograferet hos en dygtig fotograf, uden at det koster kassen. Så hvis i kender til en god fotograf i københavns området, der bare har flair, for det der med at fotografere børn, så smid lige en kommentar med et navn – TAK

pseudotvillinger

Følg med på Facebook og Instagram

Facebookinstagram

Du vil måske også kunne lide

27 Kommentarer

 • Reply
  Marta
  marts 18, 2015 at 8:47 pm

  Jeg har en dreng på 2,5 og har lige født en pige for 5 uger siden. Puha det kan være hårdt til tider- så jeg kan sagtens forestille mig hvordan du har det

  • Reply
   blonde toner
   marts 18, 2015 at 9:30 pm

   Ja det kan være virkelig hårdt til tider.. Men lige så hårdt det er, lige så fantastisk er det også:)

   • Reply
    Marta
    marts 19, 2015 at 7:01 am

    Helt sikkert❤️ havde skrevet meget mere- mærkeligt det ikke kom med!

    • Reply
     blonde toner
     marts 19, 2015 at 9:55 am

     ja nogle gange tror jeg der opstår problemer med teksten, hvis man benytter sig f smileys, men er ikke sikker.. det er så irriterende.. men dejligt du læser med:)

 • Reply
  Steffan
  marts 18, 2015 at 9:08 pm

  Hej Camilla

  Jeg kan forstå på dit sidste indlæg at du leder lidt efter en børnefotograf?

  Du skal være velkommen til at kigge forbi min hjemmeside og tjekke et par billeder ud. Her i marts er der gratis børnefotografering, du betaler kun for de billeder du gerne vil have. 200 kr pr. stk.
  Billederne får du digitalt, så du slev kan bestille alle de prints i verden du ønsker.

  Hvis du er interesseret, skal du være lidt hurtig, fordi jeg har ikke så mange tider tilbage i kalenderen 🙂

  Har du nogle spørgsmål, så send mig en mail.

  De bedste hilsner
  Steffan

  • Reply
   blonde toner
   marts 18, 2015 at 9:36 pm

   Hej Steffan..

   Tak for din besked.. Jeg kigger da på det:)

   • Reply
    Bea
    marts 19, 2015 at 9:40 am

    Kan du ikke smide et link op?

    • Reply
     blonde toner
     marts 19, 2015 at 9:55 am

     god formiddag… skal lige være helt med.. et link til???:)

    • Reply
     blonde toner
     marts 19, 2015 at 9:58 am

     hvis det er link til Bloglovin, så kan de findes i bunden af alle indlæggene:)

     • Bea
      marts 19, 2015 at 1:01 pm

      Til fotografens hjemmeside.. 😉

     • blonde toner
      marts 19, 2015 at 1:36 pm

      den hedder wunderkids.dk hvis du mener fotografen, der har henvendt sig her:)

     • Bea
      marts 20, 2015 at 9:42 am

      Tak

     • blonde toner
      marts 20, 2015 at 10:22 am

      velbekommen – god weekend

 • Reply
  Johanne
  marts 18, 2015 at 9:47 pm

  Du virker sgu ret sej. Jeg kan ikke helt kalde mine pseudo da der er 19 mdr imellem, but close. Og jeg synes stadig det kan være vildt hårdt at være alene med dem Da de stadig har hver deres rytme og behov. (7 mdr/ 2 år, 2 mdr)

  • Reply
   blonde toner
   marts 18, 2015 at 10:01 pm

   Ja du er jo så tæt på som man kan være:) og der er ingen tvivl om at det er mindst ligeså hårdt.. Men jeg glæder mig til Molly får lidt mere rytme.. Så tror jeg det vil hjælpe.. Men hold fest deres lurer ligger også helt forskudt af hinanden.. Dejligt du læser med:)

 • Reply
  Amelia
  marts 18, 2015 at 9:55 pm

  Ooh kender det selv alt for godt . Sjovt vi har mange ting til fælles . Blev gift sep 12 . Fik mit første barn august 13 og mit andet december 14 og er 24 . Sejt at du har fået dem efter hinanden 😉

  • Reply
   blonde toner
   marts 18, 2015 at 10:03 pm

   Tak:) ja der har vi alligevel lidt til fælles.. Det er fedt at være ung med sine børn og det er om at nyde alle øjeblikke:) skønt du læser med.. Du kan evt også følge med på bloglovin hvis det er noget du bruger:)

 • Reply
  Rikke Kristensen
  marts 18, 2015 at 11:08 pm

  Hej,
  Er ny på din blog, men hold da op, hvor kan jeg kende meget at det du beskriver. Mine børn er der 16 måneder imellem. Silja er i dag 5 og Johannes 3. De første 1,5 år tænker jeg tilbage på med hårdt arbejde, sygdom i stor stil, frustration over hele tiden at være på, men bestemt også med glæde og kæmpe kærlighed. Mange sagde og siger at det bliver nemmere og dengang kunne jeg ikke se hvordan det kunne det. Når man synes, at man står med udfordringer op over begge øje. Men det bliver nemmere og i dag ville jeg ikke have undværet de hårde år. De har et helt specielt søskende forhold til hinanden og det er en kæmpe glæde det giver som forældre. Nu venter vi så nr. 3, hvor der bliver 4 år mellem Johannes og lillebror/søster. Hvordan den oplevelse bliver, finder vi ud af. Men det bliver helt sikkert en hel anden oplevelse 🙂 som vi glæder os til alle sammen.

  • Reply
   blonde toner
   marts 19, 2015 at 9:58 am

   Hej Rikke.. Dejligt du læser med, tak for det.. Ja det lader til du har gennemgået præcis det samme og hvor er det bare dejligt at høre, det trods alt med tiden bliver lidt lettere:P og stort tillykke med at i venter jer en tre’er. Det bliver helt sikkert noget andet og mon ikke de to “store” pludseig også gerne vil tage en helt masse del i den lille ny og tage ansvar som storesøskende:) alt held og lykke med det og håber du lser med fremover.. du kan evt følge med på Bloglovin. der er direkte links nederst i indlæggene.. hvis det er noget du ellers bruger..

   rigtig god dag

 • Reply
  Søs
  marts 19, 2015 at 8:20 pm

  Åh det lyder bekendt – indtil fornyeligt har vores hus gået under betegnelsen ‘kaosfabrikken’.

  • Reply
   blonde toner
   marts 19, 2015 at 9:15 pm

   ha ha hvor godt.. det ord tror jeg også vi skal have indført herhjemme..

 • Reply
  Sarah
  marts 19, 2015 at 8:35 pm

  Da min søn var 6 mdr, begyndte vi at snakke baby nr 2, da vi god kunne tænke os pseudotvillinger.
  Men sådan skulle det ikke være. Men jeg er lykkelig for at være gravid, og der bliver nu 21 mdr imellem dem. Så lidt pseudotvillinger er det da 😉 Jeg skal gå hjemme med begge børn hele min barsel, så vi har invisteret i en emmaljunga double viking, så jeg nemt kan komme rundt med to små børn. Jeg glæder mig enormt meget til juli/august hvor lilleøster gerne skal komme til verden. Er sikker på at det bliver hårdt, men også det hele værd.

  • Reply
   blonde toner
   marts 19, 2015 at 9:17 pm

   Nej det går ikke altid som man lige planlægger.. hvilket nok er meget godt.. her var nr to ikke planlagt.. ikke at vi ikke gerne ville have en to’er, men det kom lidt pludseligt;) det lyder da skønt at du skal gå hjemme, så er det bare om at nyde tiden for den kommer ikke igen…:)

 • Reply
  Maj
  august 10, 2015 at 9:32 pm

  Hej Camilla. Jeg har for nylig fundet din blog og er nu godt i gang med at tygge mig igennem dine mange super gode indlæg 🙂 Jeg har fået mit første barn for fire måneder siden. Den skønneste datter! Hvor har jeg hentet meget inspiration her på siden – især med amning, der til min store sorg gik helt i vasken for os. Stor trøst at læse om andre, der har stået i en lignende situation.
  Nå, det jeg egentlig ville spørge til, er det du skriver lidt om i dette indlæg. At Vigga blev vugget i søvn i jeres arme. Og at Zi gør/gjorde det samme med Molly. Vi har nemlig gjort det samme med vores datter, lige fra hun blev født, og tænker at det snart må være tid til nye vaner. Har du nogle gode råd til hvordan og hvornår I vendte hende af med det?
  Her går vi rundt med hende i armene, vugger lidt til hun sover, og bliver herefter nødt til at sidde med hende et godt stykke tid, før vi kan lægge hende fra os uden opvågning. Dette gælder alle andre lure end dem i vognen. Håber sådan at du har et godt tip i ærmet 🙂

  Tak for en god blog! Mvh Maj

  • Reply
   blonde toner
   august 12, 2015 at 7:38 pm

   Hej Maj..

   Undskyld mit sene svar.. har netop været ramt af sygdom og det tager lige lidt på kræfterne.. Hvor er det skønt at du kan lide bloggen og rent faktisk bruge indlægene til noget, det er super fedt at høre.. og du er som nu altid velkommen til at stille spørgesmål:)

   I forhold til dit spørgsmål, så er det umådeligt svært at komme med et rigtigt svar. men vores kom lidt af sig selv, da Molly simplehen nåede til et punkt da hun var omkring de 4-5 måneder tror eg hvor hun begynde at vågne mere op når man gik rund med hende og faktisk ikke blev mere rolig, men begyndte at skyde ryg.. så vi begyndte at lægge hende i sengen og lade hende ligge. og å gå ud når hun var rolig og gå ind hvis hun bliver ked, men husk det er okay de ligger og pludre og snakker og møver rundt og lidt brok er også ok.. I langt de fleste tilfælde falder hun bare i søvn uden noget..:)

   håber det var hjæl nok, ellers å du endelig skrive igen

 • Reply
  Maj
  august 12, 2015 at 8:06 pm

  Tak for dit svar Camilla 🙂
  Vi er de sidste par dage begyndt at svøbe hende, mens vi går rundt og vugger lidt – så er hun meget nemmere at lægge ned uden opvågning. Føler mig mere og mere sikker på at det sidste nok skal falde på plads. Alt er jo faser 🙂
  Glæder mig til fortsat at læse med!

  • Reply
   blonde toner
   august 12, 2015 at 8:09 pm

   Vi svøbte også Vigga de første par måneder, så er det nemlig meget lettere, men ja gør jer selv den tjeneste at vend hende til sengen så småt.. eventuelt start med lurerne om dagen, det gjorde jeg, så er det lys og der er ro på og gør det når hun er mæt og godt træt..

   ja læs endelig med fremover og sti altid spørgsmål

  Skriv kommentar