Når græsset er grønnere... "værdier, holdninger og kæmpe ansvar " - Blondetoner
Hverdagsglimt

Når græsset er grønnere… “værdier, holdninger og kæmpe ansvar “

 Skærmbillede 2015-06-13 kl. 21.00.49

Den friske luft, fuglekvidren, blomster, frugttræer og vildnæs det er alle ord, der beskriver min nye haveidyl i sommerhuset ret godt. Der er ingen rene linjer eller store krukker, blot natur og tilfældighed – præcis som vi ønsker det.

Jeg er særligt glad for min vilde rododendron busk, faktisk er der hele 3 stykker i haven og de er kæmpe store, som i virkelig gigantiske og de passer bare sig selv – de blomstre så smukt i øjeblikket, med de skønneste lilla og pink farver og gør virkelig haven så hyggelig.

Skærmbillede 2015-06-13 kl. 21.04.13

Enkelte ting har vi plantet selv, som nogle blommetræer, pæretræer og buske, ellers er hele haven blot opstået ved tilfældigheder. I sin tid da vi købte stedet vat der ro kæmpe træer midt på grunde, de er nu fældet til fordel for at sommerhuset kunne blive bygget. Et par træer måtte ligeledes lade livet under den sidste voldsomme orkan. Heldigvis, så er der stadig massere af natur og træer tilbage, vi har tilmed vores egen lille sø, eller måske jeg skulle kalde det en dam. Den er ikke ret stor, men den er der. Vi har dog snakket om at fylde den til med jord, da en dam og børn nok ikke er den bedste kombination.

Utroligt som man pludselig bliver bevidst om sikkerhed og tager forbehold for alt når man for børn. Ting der ikke har haft betydning før, har nu en kæmpe betydning og børnenes sikkerhed, ve og vel kommer altid i førsterække.

“tænk nu hvis der kunne ske noget, eller måske man burde gøre sån, man kunne også gøre sån”

Jeg er sikker på, at de fleste oplever denne ændring, når forældrerollen sætter ind, andet ville næsten være mærkeligt. Man tilsidesætter hurtigt ens egne behov og glemmer helt hvordan livet var før børn. Det er i hvert fald sån jeg oplever det. Jeg er vokset med den opgave, som det er at få børn. Man kan prøve nok så meget at forberede sig, men man bliver aldrig rigtig klar og det der med, at det skal passe ind, det holder i de fleste tilfælde heller ikke – man må vist bare kaste sig ud i det.  Jeg tror på, at rigtig mage vokser med opgaven, ligesom jeg selv har oplevet det. Børn er og bliver den største gave man kan skænke sig selv her i livet, længere er den ikke.

Skærmbillede 2015-06-13 kl. 21.04.27

Lige meget hvordan vi vender og drejer det hele, så er græsset bare grønnere i det lille sommerhus, måske det er fordi jeg sammenligner med det meget asfalterede Nordvest – så skal der ikke så meget til. Måske er det slet ikke grønnere, det egentlig også ligegyldigt så længe vi nyder det.

Når det var lige lidt tankemylder herfra både lidt om haveidyl, forældrerollen og hvad der til høre. Nu vil jeg smide stængerne op i sofaen og nyde en god landskamp med manden. Der skal guffes chips og chokolade og sodavanden er lagt på køl, så der er dømt hygge i det lille sommerhus. Rigtig god aften

Følg med på Facebook og Instagram

Facebookinstagram

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv kommentar