Når ens barn ikke er sig selv "humørsvingninger, adfærdsændringer eller blot en dårlig dag" - Blondetoner
Hverdagsglimt

Når ens barn ikke er sig selv “humørsvingninger, adfærdsændringer eller blot en dårlig dag”

image

Så kom vi over på den anden side af fødselsdagsfejring af Vigga, man må sige hun er blevet fejret på behørig vis og af flere omgange. Først fejrede vi hende med morgenbord på dagen, altså den 11. november og samme dag fejrede de hende i vuggestuen, hvor hun havde frugt med til uddeling. Alt i alt en rigtig hyggelig dag.

Så har jeg brugt dagene frem til weekenden på at gøre klar til at få gæster i weekenden. Lørdag var vi klar til at tage imod gæster, til boller og kagebord. Jeg havde kastet mig ud i lidt forskellige projekter i køkkenet og det blev til cookies, marengslagkage og traditionel lagkage og så selvfølgelig boller..

Vi havde gæster af to omgange, først formiddags/middagsbordet og så gæster til middag, så også der måtte vi selvfølglig diske op med aftensmad og kage. Alt hvad der kunne klargøres blev klargjort dagen inden, for på selve dagen har jeg det sån, at jeg helst vil lave så lidt som muligt, selvom det aldrig rigtig er tilfældet.. Det er svært at være hundrede procent til stede, for der skal jo hele tiden sørges for gæsterne, de skal jo ikke mangle noget og der er en del, der ikke kan klargøres dagen inden. Så langt det meste af tiden brugte jeg i køkkenet, selvom jeg prøvede at være så meget til stede som muligt.

Fødselsdag skal være hyggeligt og med de mennesker omkring en som man holder af og gerne i hjemmelige omgivelser. Vi have gjort klar og pyntet en smule op, men da gæsterne ankom, var det som om Vigga gik lidt ind i sig selv. Jeg har ikke set hende på den måde før og det er svært for mig præcis at forklare hvad der ligger til grund. De fleste børn kan godt være generte og skal lige se hele situationen an, men det virkede som om det var mere end det. Hun ville helst være hos Jon eller mig og der blev ikke sagt ret mange ord. Slet ikke den sprudlende og glade Vigga, hvor der er fuld fart over feltet og hvor der kun er en vej og det er frem. Tværtimod og det rørte virkelig mit moderhjerte, for ingen forældre ønsker at se sit barn ved siden af sig selv og selvfølgelig kan børn også have dårlige dage, så det er ikke til at sige hvad der ligger til grund. Hun livede dog lidt op efter en lur, men ikke 100% den Vigga vi kender. Så jeg står stadig tilbage med et ubesvaret spørgsmål? Og så er jeg selvfølgelig lidt ked af, at hun ikke rigtig nød dagen, som jo var for hende og samtidig måtte jeg jo sørger for gæster og mad, så det er svært at være alle steder på en gang.

Det var bestemt heller ikke optimalt, at vi så havde to forskellige hold gæster samme dag, alt for overvældende, men det havde vi slet ikke skænket en tanke. Det har vi taget ved lære af til næste gang og så håber jeg mest af alt, hun bare havde en “Off day”.

Jeg kan mærke der sker en masse med hende i øjeblikket og hun er generelt meget tænkende og så prøver hun os i den grad af. Hun køre i er meget højt niveau det meste af dagen, nogen gange lidt for højt. Jeg kan have rigtig svært ved at læse hende til tider og sproget er stadig en hindring, da hun gerne vil sige en helt masse, men ikke altid bliver forstået. Måske det er en reaktion på noget, måske ik? Åhh jeg er bare den type der tænker og tænker, så mit hoved er ved at sprænge..

Måske nogle af jer oplever store forandringer hos jeres børn? Humørsvingninger? Adfærdsændring?

Søndag var alt som det plejer at være. Vi gik en lang formiddagstur og Vigga kunne i ro og mag nyde sine gaver, eller det vil sige Molly mente også det var hendes gaver, sån er det med søskende.. Jeg underholdt Molly lidt, mens far og Vigga legede med den nye togbane, virkelig et hit. Så helt værst var det ikke at fylde år, måske mere en smule overvældende..

Lige et lille kvæk fra mig denne torsdag aften, hvor jeg nu skal se gift ved første blik og så er der jo landskamp senere. Vi krydser for at Danmark vinder.. God aften

Følg med på Facebook og Instagram

Facebookinstagram

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv kommentar