Når de sociale medier viser tænder.. "stof til eftertanke" - Blondetoner
Hverdagsglimt

Når de sociale medier viser tænder.. “stof til eftertanke”

socialemedier

Jeg har for det meste set de sociale medier, som et hyggeligt sted at være og specielt Instagram. Men de sidste par dage, har budt på en masse ubehageligheder og gør at man for en stund føler sig utryg ved brugen af de sociale medier.

Flere store profiler på Instagram har de sidste par dage oplevet, at deres profiler er blevet kopieret og deres billeder er blevet misbrugt. Heldigvis er der hurtigt blevet sat en stopper for denne ikke særlig sjove JOKE. Der må sidde nogen på den anden side, som slet ikke er klar over konsekvenserne af sådanne handlinger. Samtidig kan jeg ikke lade være med, at stå tilbage med en følelse af, at det slet ikke er sikkert at dele sine billeder på de sociale medier.

Jeg nyder at dele mine hverdagsglimt, samt at følge med i andres hverdag og jeg får rigtig meget inspiration, men man bliver skeptisk i situationer som disse. Det kan ikke være rigtigt at vi skal frygte for, at vores billeder bliver misbrugt, eller at vores profil bliver kopieret. Det er nok lidt naivt at tro, at alle er af denne overbevisning, for så ville dettte aldrig ske, men jeg vil virkelig opfordre alle til at holde et vågent øje med lignende handlinger og anmelde personen med det samme, så holdet bag Instagram, forhåbenligt kan tage hånd om det på bedst mulig vis.

Jeg fatter ikke hvad der år igennem hovedet på folk, når man kan finde på så noget og tror slet ikke de er klar over konsekvenserne af deres handlinger.

Det værste tilfælde er dog, hvor en lille dreng har postet billeder fra en anden Instagram profil. Han har lagt et billede op af personen og skrevet, at det er et billede af hans mor, der er død af kræft og ligeledes bruger han billeder af hendes søn, hvortil han skriver det er hans lillebror. Dette tilfælde er decideret uhyggeligt og jeg får helt kuldegysninger ved tanken om at opleve lignende selv.

Det er stof til eftertanke, når sådane situationer opstår.. Og jeg må indrømme jeg mest af alt har lyst til, at slette alle personlige billeder, men igen, så synes jeg ikke det kan være rigtig man skal “leve i frygt” på de sociale medier. Desuden så har der været kæmpe opbakning fra andre profiler og fake profilerne er hurtigt blevet anmeldt og delt.

Dette er jo på ingen måder ny viden eller breaking news, men for mit vedkommende har det ramt flere af de profiler jeg selv følger, så derfor dette indlæg.

– God dag til jer allesammen –

Følg med på Facebook og Instagram

Facebookinstagram

Du vil måske også kunne lide

2 Kommentarer

 • Reply
  Maiken
  maj 6, 2015 at 1:00 pm

  Men fik helt ondt i maven over, at nogle mennesker kan finde på at gøre sådan noget… Nu er jeg ikke en “stor” profil på Instagram, men jeg har da valgt at gøre min profil privat nu, jeg poster billeder af min søn og jeg ville blive rigtig ked af det, hvis jeg fandt ud af, at en anden brugte de billeder på samme måde som i går…
  Godt vi i fællesskab fik slettet profilen, man kan bare frygte at personen bag, kan finde på det igen…

  • Reply
   blonde toner
   maj 6, 2015 at 1:25 pm

   Ja det er en rigtig ubehagelig situation at komme i og man ønsker det ikke for nogen.. ja længe leve fællesskab.. Hver end det er en stor profil eller lille profil, så er det på ingen måde ok, så eg kan sagtens forstå du har taget valget at gøre profilen privat, det har da også strejfet mig.

  Skriv kommentar