En mors bekendelser  #4  - Blondetoner
Hverdagsglimt

En mors bekendelser  #4 

Godaften de damer. Håber i har fået nydt det danske sommervejr, for filan det har været skønt og her nyder vi at være blevet haveejere. Det er intet mindre end fantastisk..

Dette indlæg er egentlig noget jeg har haft liggende som kladde meget, meget længe og har nærmest glemt jeg havde det liggende. Det er altid sjovt at læse sine ærindringer og erfaringer fra tidligere og nogle gange kan jeg slet ikke forstå det er mig der har skrevet det, andre gange har tingene ikke ændret sig. Sidstnævnte er tilfældet her og derfor har jeg nu fået lavet et gammelt indlæg færdigt, så for jer vil det selvfølglig være nyt.

Når man bliver forældre starter alle bekymringerne og de fortsætter resten af livet, ellers i hvertfald indtil børnene er flyttet hjemmefra og skal stå på egne ben. Jeg husker tydeligt hvor usikker jeg var som nybagt mor, da Vigga kom til verden.. Totalt uvidende om hvad det egentlig er jeg er gået ind til og hvad der “venter” mig. Sådan er livet for det meste, man snakket om tingene, bliver enige om noget, kaster sog ud i det og så er det alligevel slet ikke som man havde forventet. Som jeg vist tidligere også hsr nævnt i nogle indlæg, så kan det være en fordel at skrue ned for forventingerne og tage det som det kommer. Alt den snak om hvor lyserødt det hele kan være, hænger i langt de fleste tilfælde slet ikke sammen med virkeligheden. Der er ingen tvivl om at mine børn er den bedste og mest givende gave jeg har fået her i livet, men udentvivl også den hårdeste opgave jeg hidtil har været udsat for. Hver dag står man dom forældre over for nye prøvelser og i takt med de bliver større ændre problemstillingerne bare..

Når man står der som førstegangsforældre, ikke altid ved hvilket ven man skal stå på, hvad man må sige højt og om man gør det rigtigt, så er det sltså om st holde tungen lige i munden og meget ofte er vi som forældre dem der kan tyde vores børn bedst og så er det vigtigt at huske på de ikke er lavet af glas. En mindre detalje som jeg selv havde svært ved med min førstefødte, vi rendte rundt på lidtetå og turde knsp nok tale sammen. Desuden er der ikke det jeg ikke har googlet mig frem til og der er ikke det Vigga ikke har fejlet, hvis man spørger netdoktoren, for jeg kunne altid finde en eller flere symptomer der passede på hvad end det nu var:P Jeg husker tydeligt hvor frustreret jeg til tider var, når jeg ikke kunne finde svar på et eventuelt problem.

Hvorfor græder hun? hvorfor ruller hun øjne?, hvorfor har hun røde knopper?, hvorfor vrider hun sig?, hvorfor skriger hun? får hun nok at spise? hvor mege skal de spise? hvorfor vil hun ikke sove? har hun mon ondt? kan det være tigerspring? mon der er tænder på vej? er det maven den er gal med?

Og ja man kan Google nettet tyndt for information og det kan være lidt af en jungle. Lad mig sige det sådan man finder hurtigt ud af, at ikke alt har en forklaring, når det har med små børn at gøre. I sidste ende må fornuften vist sejre.

Med ovenstående i mente og en masse usikkerhed som førstegangsforældre kan jeg hermed garantere for, at det er noget nemmere at få en 2’er. Forstå mig ret, det er ikke fordi du pludselig får mere tid, eller får lov at gå på toilettet uden et barn i hælene. Nej, det et mere alle de sprøgsmål man står overfor undervejs. Man får en lidt mere “loose” tilgang til tingene og så hsr man lært en masse fra den førstfødte og er blevet hærdet om man vil.

Man tager det bare mere roligt anden gang og nu er der ikke længere kun en man skal tage sig af, men to og man har simpelthen ikke tid til at bekymre sig så meget, hvilket for mig er meget sundt – jeg er nemlig typen der hurtigt kan blive bekymret. Jeg priser mig lykkelig for, at min bror er læge. Han er blevet uråbt til min personlige huslæge, hverend han vil det eller ej – jeg tror til tider han er godt træt af, at jeg ringer i tide og utide og stiller “dumme spørgsmål” 😛

God aften til jer..

Følg med på Facebook og Instagram

Facebookinstagram

Du vil måske også kunne lide

1 kommentar

  • Reply
    Ganni favorit "pink, purple & lemon" - Blondetoner
    juli 23, 2016 at 7:50 pm

    […] kan også læse med i indlægger HER hvis i vil vide hvordan jeg har oplevet forskellen fra førstegangs- til […]

  • Skriv kommentar