"Mon der er kærlighed nok til to?" - Blondetoner
Diverse Hverdagsglimt Mor og barn

“Mon der er kærlighed nok til to?”

viggaDe sidste par uger har tankerne virkelig fløjet rundt i hovedet på mig og følelserne sidder helt uden på på tøjet.. Glæde, angst – ja jeg tror efterhånende jeg har været hele følelsesregistret igennem op til flere gange, og mit store dilemma er hvorvidt der mon er kærlighed nok til to?

Om få dage er jeg mor til to og det hele kommer meget tæt på… Man kan ikke længere bare sige “det er først til december, der er gooood tid” NEJ nu er vi i december og det er lige om lidt.. SHIIITTT det er altså vildt som tiden bare er fløjet afsted, jeg synes ikke det er ret lang tid siden, jeg stod med en positiv graviditets test i hånden og måbede over de to meget utydelige streger der kom til syne.. De fleste har altid sagt, at når man får sit barn i armene er det bare den vildeste følelse og fra det øjeblik elsker man dem bare helt ubetinget – men men men den følelse oplevede jeg altså bare ikke..

Da Vigga for godt og vel 13 mdr siden kom til verden, var det uden tvivl en kæmpe oplevelse og hele min verden bliver pludselig vendt på hovedet og hun var et sandt “ønskebarn” – det var for mig en tilvænningsperiode at blive mor. Jeg var helt klar over at hun var mit barn og at jeg skulle passe på hende resten af livet, men den ubetingede kærlighed kom ikke bare væltende –  ikke sagt, at jeg ikke holdt af hende, for det gjorde jeg bestemt, men vi skulle ligesom lige lærer hinanden at kende og i takt med at det skete, så voksede mor/barn kærligheden på helt naturligvis.

Hvis jeg bliver spurgt i dag, så kan jeg slet ikke forestille mig et liv uden Vigga – hun er jo bare min lille guldklump og jeg vil gøre ALT for hende, men jeg er sikker på, at der sidder rigtig mange der ude, der deler de samme tanker fra den første tid og selv har tænkt tanken:

“åhhh nej, er jeg mon unormal? hvorfor får jeg ikke den der ubetingede lykkefølelse og det ubeskrivelige kærlighedsbånd til mit barn som alle snakker om?”

MEN, for mig har det ikke været en dårlig ting at gennemgå disse tanker, men blot en måde hvorpå jeg fik sat det hele lidt i perspektiv. Jeg fik mærket efter hvordan jeg egentlig havde det med det hele og jeg voksede med den opgave, det nu er at blive mor:) Desuden så tror jeg, ligesom med mange andre emner, at det er enormt vigtigt aog skrue ned for forventningerne – så man ikke øger presset på sig selv fra starten af – der er ingen grund til at skulle leve op til en masse man i bund og grund slet ikke kan stå inde for..

Nu står jeg her så igen og skal være mor for anden gang om få dage, faktisk i overmorgen… En ting er helt sikkert, jeg føler mig klart bedre rustet her anden gang, da jeg ligesom har en idé om hvad det er jeg skal igennem, men det er da vidst også det, for som de kloge siger, så er to børn ikke ens…

Som de fleste nok har bemærket, så bliver det jo pseudotvillinger og der kommer til at være 13 mdr imellem dem… Ingen tvivl om at vi går en hård tid i møde, med to så små banditter på en gang, men jeg er sikker på at det er det hele værd på sigt. Hvis lillesøster får ligeså meget krudt i røven som sin Vigga, så skal det nok blive festligt i den lille lejlighed:P, men som en hver anden mor, hverend det er pseudotvillinger eller ej, så håber jeg at de vil få STOR glæde af hinanden.

Kan man som mor elske barn nr 2, 3, 4… lige så meget som det første barn, det er det jeg har virklige svært ved at forestille mig – kommer jeg til at elske kommende lillesøster ligeså højt som jeg elsker Vigga?. Frygten for at Vigga vil føle sig nedprioriteret er næsten ikke til at bære, men som første gang, så bliver jeg nok også på dette punkt klogere med tiden. Inderst inde er jeg jo også godt klar over at der selvfølgelig er plads til dem begge og at lillesøster vil få ligeså meget kærlighed som Vigga.. Det er bare så svært at forestille sig, men mon ikke det kommer helt af sig selv… Jeg har sagt til mig selv, at vi stadig skal huske på at lave “ting” med Vigga, så hun ikke føler det hele går i stå og bare drejer sig om en lille ny, for hun er jo også stadig lille og skrøbelig og har brug for mor og far.. Selvfølgelig er jeg også spændt på hendes reaktion omkring det at blive en “meget lille” storesøster. Hun aner jo slet ikke hvad det vil sige endnu og formentlig vil hun aldrig kunne huske, at hun har haft et liv uden sin lillesøster:)

Jeg må nok pakke alle mine unødige bekymringer og frygt af vejen og tage en dag ad gangen og minde mig selv om vigtigheden i at leve i nuet –  Og så skal der jo også lige være lidt kærlighed tilbage til farmand, ej at forglemme:)

Smid endelig en kommentar hvis du lyster..

Følg endelig med på BLOGLOVIN og INSTAGRAM – så går du ikke glip af noget

Følg med på Facebook og Instagram

Facebookinstagram

Du vil måske også kunne lide

16 Kommentarer

 • Reply
  Rikke
  december 8, 2014 at 8:36 pm

  Pøj pøj med det hele.
  Der er 3år mellem mine og hvor var det vildt med al den kærlighed da lillesøster kom til verden. Jeg var splittet, ked og savnede uendelig min lille dreng, selv om han sad lige ved siden af mig. Vores tosomhed var væk for en periode, også selv om at jeg brugte tid alene med ham.
  Men nu ved jeg at der er kærlighed til mange, det tager dog tid at vende sig til det nye. Ønsker jer alt det bedste og glæder mig til at følge jeres rejse som familie på 4.

  • Reply
   blonde toner
   december 8, 2014 at 8:57 pm

   Tusind tak og tak for din kommentar, det er skønt at høre fra en der taler af erfaring.. tror også alle mine hormoner spiller mig et pus disse dage.. puhaaa.. det er ikke til at finde ro.. men dejligt at høre at der nok skal komme ro på og du skal være mere end velkommen til at følge med fremover:) dejligt du gider.. du kan også følge bloggen på bloglovin:)

   • Reply
    Rikke
    december 9, 2014 at 9:01 am

    Jeg er helt sikker på at der vil ske noget helt magisk når du sidder der med dine 2 lækre børn. Kærligheden overvinder alt. Og dårlig samvittighed vil opstå. Men den lærer du helt sikkert også at tøjle.

    • Reply
     blonde toner
     december 9, 2014 at 9:37 am

     Du har helt sikkert ret:) dejligt du læste med

 • Reply
  Lærke
  december 8, 2014 at 9:03 pm

  Skønt indlæg! 🙂 Jeg har en datter på 9 mdr, og det var heller ikke den der wauw kærlighed ved første blik – selv om jeg selvfølgelig, som dig, holdt af hende fra start! Og jeg er på ingen måde i tvivl om det skal være planlagt kejsersnit, da min datter blev taget ved kejsersnit med sugekop pga iltmangel efter 2, 5 dag med veer! Dejligt med beretninger der minder om min datters fødsel og vores liv.

  Jeg håber det er et okey spørgsmål, men hvordan og hvornår besluttede i at få to børn så tæt? Jeg har altid drømt om de første to tæt, og på en eller anden måde har jeg bare fået babyfeber igen (det bliver ikke mindre af at det tog 9 mdr fra vi blev enige om projekt barn til der var to streger på testen)!

  Kunne bare være rart med en andens tanker omkring beslutningen om at få nr 2:)

  Jeg håber det bliver en fantastisk oplevelse når i skal møde jeres lille nye familiemedlem meget snart:)

  -Lærke

  • Reply
   blonde toner
   december 8, 2014 at 9:35 pm

   Hej Lærke

   Dejligt du føler du får noget ud af mine indlæg og at du kan relatere til dem.. det er altid rart ikke at vide man er den eneste der har haft det sån.. tror ofte det er lidt tabubelagt at sige tingene højt.. men det skal man altsp bare ud over.. det er super vigtigt at komme ud med sine tanker og følelser.. Jeg har i hvert fal erfaret at det er meget lettere at komme videre, hvis mna først har erkendt det:)

   Ja du sprøger bare løs.. jeg kan så røbe at lielleøsster slet ikke var planlagt:P vi har hee tiden snakket om at vi gerne ville have børn tæt på hinanden, men vi havde ikke troet det skulle gå så stærkt.. Jeg havde bare overset der er noget der hedder en ægløsning inden menstruation ha ha:) og så kunne det jo ikke være anderledes.. men kan love dig for at jeg denne gang nok skal sørge for at være helt på den sikre side.. en 3,er er ikke lige på tale:)

   9 mdr er jo ikke lang tid hvis man ser på statestikkerne.. og det kan gå stærkt anden gang.. her gik der 5-6 mdr med vigga og så ja med lillesøster var det jo så med det samme.. Men der vil altid være fordel og ulemper ved ta få børn tæt på hinanden og det samme med at få dem langt fra hinanden.. jeg er virkelig glad for at få dem tæt.. så tager man ligesom hele bleræset og natteroderiet på engang og de kommer til at være super tæt.. håber det var savr nok.. du kan følge bloggen på bloglovin:)

 • Reply
  Sofie Søgaard Nielsen
  december 8, 2014 at 9:04 pm

  Svaret er JA! Du vil knus-elske barn nr to – lige præcis som du elsker nr et:) Og JA du har kærlighed nok i dit hjertet til to børn (eller tre, eller fire…). Glæd dig! Det er så skønt med to banditter, godt nok har jeg ikke pseudo tvillinger, men har to skønne piger på 5 og 2 år. De har så meget glæde af hinanden og selvom det til tider også er hårdt (men det kan det jo også være med en), så bliver det hurtigt overskygget af glæden ved at se sine unger kramme, lege, skraldgrine sammen og der er ingen tvivl om er der er et helt særligt bånd mellem de to

  • Reply
   blonde toner
   december 8, 2014 at 9:26 pm

   åhh bliver helt varm om hjertet af at læse din kommentar om glæden ved at se dem sammen og håber netop på at det bliver på samme måde her.. for det er da en gave at have søskende.. sån ser jeg det i hvert fald.. så håber de får det på præcis samme måde som dine piger.. tak for kommentaren:) dejligt du læser med

 • Reply
  Line
  december 9, 2014 at 8:24 am

  Åh hvor rammer dit indlæg mig i hjertet, fik helt tårer i øjnene, da jeg læste det, for lige præcis alle de tanker har jeg også haft. 🙂

  Særligt det med følelserne, i det øjeblik, hvor jeg blev mor. Min Alberte er 15 mdr, og min kærlighed til hende bliver kun større for hver dag. Men jeg havde også en masse forventninger, da hun kom til verden, og jeg var ikke helt forberedt på at moderfølelsen ikke bare var der med det samme. Den kom lige så stille snigende, jo mere vi lærte hinanden at kende. 🙂

  Tror du har ret i, at man er mere klar anden gang, men der kommer nok også en følelsesmæssig turbulent tid. 🙂
  Held og lykke på onsdag. 🙂

  • Reply
   blonde toner
   december 9, 2014 at 9:35 am

   Tak for din søde kommetar og det er altid dejligt at vide man ikke er den eneste der tumler med sådanne tanker:)

 • Reply
  Maj
  december 9, 2014 at 8:31 am

  Skønt indlæg 🙂 Og dejligt at hører at jeg ikke er “unormal” :-). Med min første kom den ubetingede kærlighed heller ikke bare lige med det sammen, men som du skriver så voksede vi med opgaven og samtidig lærte vi hinanden at kende og derved voksede kærligheden <3
  Mine er der 22 mdr imellem . Og vil ikke lyve det er hårdt ! Men nu hvor de er 3 og 1 år så leger de jo rundt sammen og har så meget glæde af hinanden, det er så skønt at se <3
  Held og lykke med det hele 🙂

  • Reply
   blonde toner
   december 9, 2014 at 9:36 am

   Ja kærligheden skal bare have lov at komme uden alle de S… forventinger.. der er ingen grund til at vi skal leve op til en masse, som vi slet ikke kan.. det er are om at tage en dag ad gangen og så går det nok:) men dejligt dine to har så meget glæde af hinanden, det er jo præcis det jeg håber på.. og i morgen tager vi første skridt i den retning:) god dag og tak for dit indlæg husk du kan følge bloggen på bloglovin, hvis du lyster

   • Reply
    Maj
    december 9, 2014 at 9:41 am

    Lige præcis ! Forventninger er noget pis en gang imellem :-)!
    Det må være vildt at vide, den præcise dato for ens fødsel 🙂
    Jeg følger allerede på Bloglovin, du har nemlig fanget mig 🙂
    Held og lykke i morgen og nyd den sidste dag i tresomhed <3

    • Reply
     blonde toner
     december 9, 2014 at 10:10 am

     Ja forventinger kan være godt, men i mange tilfælde kan det virkelig skade.. så det er bare om at komme ned på jorden og gøre tingene på den måde der nu er bedts for en selv:) dejligt du goder at følge med.. det betyder rigtig meget.. tak ja der er lige lidt stres på her i dag.. har netop postet indlæg om hvorfor…

 • Reply
  Trine Snedker
  december 9, 2014 at 4:35 pm

  Hvor kan jeg da godt forstå dig. Alle de tanker, spekulationer og følelser gik jeg selv igennem for 1år siden.
  Der er 16mdr mellem mine 2….og der er ofte dage hvor jeg ikke føler jeg slår godt nok til som mor for dem begge. Men jeg prøver og alt hvad jeg gør, gør jeg af kærlighed og gør det jeg mener er bedst for os.
  Er sikker på,du hurtigt finder en helveds masse kærlighed til lille-bebs.
  Rigtig meget held & lykke. Håber du får en skøn oplevelse…

  • Reply
   blonde toner
   december 9, 2014 at 8:47 pm

   Du har helt sikkert ret:) tak for din kommentar

  Skriv kommentar