Mollys første måned - "Vokseværk, sygdom og suttebrikker" - Blondetoner
Hverdagsglimt Mor og barn

Mollys første måned – “Vokseværk, sygdom og suttebrikker”

molly1mdr

For en måned siden kom Molly til verden kl. 08.38. Tiden flyver afsted – det er slet ikke til at forstå. Jeg minder konstant mig selv om, at nyde tiden mens hun er så lille, for om bare et år stavre hun jo sikkert rundt, præcis som Vigga gør nu..

Jeg er så fascineret af den ekstreme udvikling babyer skal igennem. Tænk engang, at skulle vokse ca 1 cm om ugen og tage nogle 100 g på om ugen – det er altså vildt hvad kroppen er i stand til og utroligt den bare køre sit eget show. Til tider, ville det dog være skønt med en medfølgende manual til forældrene, for vi bliver godt nok testet af. Nu er jeg heldigvis andengangs mor og har lidt med i bagagen fra da Vigga var helt lille, men som jeg vidst nok også har været inde på i tidligere indlæg, så står man jo ofte med titusinde spørgsmål om de smås trivsel og udvikling.

Men ja, den første måned i Mollys liv er allerede gået. Hun har overværet sin første jul, har været med til barnedåb, har både været en del af 2014 og nu 2015, har overværet diverse familietræf, har været på tur i zoologisk have og dyrehaven.. Vægten siger omkring 4 kg og så har hun sneget sig op på hele 56 cm.

Som en lille update på snakken om sygdom, hvor lægen mistænkte en mulig lungebetændelse hos Molly, så lader det til at hun er en smule i bedring efter at være kommet på antibiotika, men jeg synes godt nok at den hoste der er har sat sig godt, så nu ser vi det lige an til i morgen og eller giver jeg lige lægen et ring – forhåbenligt går det den rigtige vej og gulsoten er på retur.. Overordnet virker det til at hun trives og hun både vokser og tager på som hun skal..

Hvordan går det så lige med det amning der?

Jamen som det ser du nu, så har jeg fuldammet i en måned – wuhuuu:D.. Det er skønt at det fungerer, men jeg må dog indrømme at jeg nok aldrig bliver den lykkelige ammer, men det er heller ikke er nødvendigt. Ærligt så synes jeg det er MEGA hårdt at amme, men jeg hænger i. Efter denne måned med amning har jeg sååååå stor respekt, for dem der fuldammer deres børn hele vejen igennem. Det er altså fast arbejde og der er ikke lige en far der kan tage over – nej nej, der er det kun mors bryster der duer:P. I forhold til brugen af suttebrikker, så er det det stadig det der fungerer bedst for mig og det ser jeg egentlig heller ikke noget problem i, men hvem ved, måske jeg på sigt kan komme af med brikkerne – vi får se..

Følg med på Facebook og Instagram

Facebookinstagram

Du vil måske også kunne lide

6 Kommentarer

 • Reply
  Christina
  januar 11, 2015 at 12:10 am

  Respekt for at du hænger i. Især når du tidligere har haft et flaskebarn, og derfor kan sammenligne med før hvor far lettere kunne tage over. Synes virkelig det er godt gået af dig <3

  Og mht de suttebrikker. De er fantastiske! Intet mindre 😀
  Vi er først stoppet med at bruge dem, da Zilke My var omkring 5-5,5 mdr, men takket være dem har amningen bare kørt på skinner, og det er det der tæller.

  Rigtig god bedring med Molly og al held og lykke i fremtiden 🙂

  • Reply
   blonde toner
   januar 11, 2015 at 12:29 pm

   tusin tak for dine pæne ord, altid skønt med et lille skudlerklap:) ja det er bare om at gøre det nemmest for sig selv og ikke altid gøre hvad alle andre siger.. så vi hænger i og ja det kan være svært når far ikke kan tage over, men heldigvis er det kun en periode, så mon ikke det går:)

   tak og dejligt du gider at læse med:)

 • Reply
  Amalie
  januar 11, 2015 at 8:42 am

  Har du hørt om den bog der hedder “Vidunderlige uger”? – den skulle beskrive tigerspringene og altså de smås udvikling så fint. Har hørt om flere der bruger den som opslagsværk når deres lille starter en ny forandret periode og ved min søster fandt meget ro nærmest at kunne forudsige hvad der “kom om lidt” og forstå det.. Jeg har selv fået den i gave, og er spændt på hvordan den passer når min lille purk er ude.
  Go’ søndag og god bedring med lille Molly 🙂

  • Reply
   blonde toner
   januar 11, 2015 at 12:27 pm

   ja jeg har den som app på telefonen og har brugt den med Vigga og molly er nu også indtastet i appen, men jeg vil sige at man skal tage det hele lidt med et gran salt, da alle børn jo er forskellige ting og der kommer så mange andre faser, som ikke har med tigerspring af gøre – tænder, søvn mm:P ellers tak for tippet altid dejligt

   rigtig god søndag til dig

 • Reply
  Rikke Lisberh
  januar 13, 2015 at 6:42 pm

  Hej Camilla!

  Hvor er det godt at høre, at det går fremad med Molly 🙂

  Med hensyn til surtebrikkerne, så kan det bestemt ikke udelukkes, at du kan smide dem!

  Jeg brugte suttebrikker til Julius indtil han var ca 4 måneder gammel. Vi var kommet i sommerhus uden brikkerne, og vupti, så kunne han lige pludselig godt få fat uden 😉

  • Reply
   blonde toner
   januar 13, 2015 at 7:07 pm

   Hej Rikke.

   Ja jeg håber også på at kunne smide dem og pt har jeg faktisk allerede et par gange ladet hende prøve uden, for lige at teste det lidt.. dog fungere det ikke så godt til liggende amning om natten, da hun møver for meget rundt og ikke får ordenligt fat..men ellers er det ok.. så en ting af gangen:)

   dejligt at høre det kom til at fungere uden brikker hos jer:)

  Skriv kommentar