"Meget lille" storesøster - Blondetoner
Hverdagsglimt Mor og barn

“Meget lille” storesøster

image

Tænk engang.. 13 mdr gammel og så får man allerede titlen som storesøster.. Det er ikke noget man selv har bedt om  – den beslutning har mor og far taget og det må man jo så bare indfinde sig med… Sån er det for Vigga, så hun er vidst er vidst det man kalder en meget ille storesøster. De kan næsten ikke komme tættere på hinanden:)

Vi har gjort os mange tanker om, at få barn nr to så tæt på barn nr 1.. Det var ikke planlagt at det skulle gå så stærkt, men det er hvad der kan ske, når man ikke er opmærksom på, at der er noget der hedder ægløsning inden menstruation… Uden tvivl, så er der både fordele og ulemper ved at få to børn så tæt på hinanden, eller som man så fint kalder det, psudotvillinger.. Vi kan lige så godt slå fast, at det bliver PISSE HAMRENDE HÅRDT at have to SÅ små børn på samme tid.. Vigga er jo stadig bare et lille barn, der er  afhængig af sin mor og far og to blebørn er da også noget af en omgang… MEN når det så er sagt, så høre jeg oftes folk der selv har pseudotvillinger sige, at det er det hele værd på sigt.. Så det er da også det jeg håber og tror på  – jeg glæder mig allerede til at opleve den glæde, de kommer til at få af hinanden..  Jeg er selv af den overbevisning, at det også kan være rigtig skønt at få sine børn tæt på hinanden –  så får man også overstået bleskift, babygylp og lange lange nætter på en gang:)

Vigga reagerede meget voldsomt i går da vi hentede hende.. Hun var sur, vred og ked hele eftermiddagen og aftenen.. Uden undtagelse – ingen ting var godt nok og mad kunne slet ikke komme på tale.. Det var super hårdt som mor, at se sin lille guldklump være så ked og frustreret og ikke rigtig være i stand til at gøre hende glad.. Lillesøster Molly var absolut ikke interessant – tværtimod.. Jeg gik derfor i seng, med rigtig dårlig samvittighed og var oprigtig ked af, at Vigga reagerede som hun gjorder…:(

Heldigvis så dagen i dag meget lysere ud.. Hun blev hentet tidligt i vuggestue og har bare været glad og tilfreds hele dagen og aftenen her hjemme.. Hun viste stor interesse for lillesøster Molly og har været meget ihærdig for at deltage og pege og sige “Hej Hej”  Der lettede en sten fra mit hjerte, da det betyder alt for mig at hun ikke føler sig tilsidesat og overset og jeg håber bare, at den gode karma fortsætter og at det er starten på et rigtig tæt søskendebånd og ikke mindst vores nye firkløver:)

Husk at i kan følge bloggen på bloglovin  og i er altid velkommen til at smide en kommentar

God weekend

Følg med på Facebook og Instagram

Facebookinstagram

Du vil måske også kunne lide

7 Kommentarer

 • Reply
  Lillehjerte
  december 12, 2014 at 10:00 pm

  Dejlig læsning <3 og du har helt ret 🙂 det bliver nemmere med tiden! selvom jeg nu er overrasket over, hvor dejligt det er <3 alt den kærlighed til to små.. Vigga ser dejlig ud 🙂 jeg er sikker på, at de bliver bedste veninder 🙂 (og sikkert også værste fjender hehe)

  • Reply
   blonde toner
   december 12, 2014 at 10:05 pm

   Ja det tror jeg du har ret i:) i dag fik man lige en forsmag, med den glæde og omsorg hun pludselig udviste.. Dog er hun stadig meget uforstående omkring det at være forsigtig he hr:P men det kommer helt sikkert..

 • Reply
  Emma
  december 12, 2014 at 10:06 pm

  Der er 10 måneder mellem min bror og jeg (jeps, min mor blev gravid igen efter 1 måned). Jeg tror bestemt det var hårdt for mine forældre at vi begge 2 var så “små” på samme tid, men som du selv siger så har de også givet udtryk for at så var det “overstået” på samme tid mht. bleskift, lure, vuggestue osv. Desuden var vi også så små at vi tit sov lur på samme tid, og i det hele taget gjorde mange ting “kordineret”, så mine forældre synes vist ikke det var så meget sværere. Og så har min bror og jeg simpelthen haft SÅ meget glæde af hinanden, både som mindre hvor vi kunne lege sammen, og nu hvor vi er ældre (hhv. 19 og 18 år), og kan “hænge ud sammen” 😀 Ingen tvivl om, at jeg også vil have mine børn tæt på hinanden (meeen dog lidt mere end 10 måneders mellemrum, haha) 🙂

  • Reply
   blonde toner
   december 12, 2014 at 10:10 pm

   Åhhh hvor er det dejligt at høre:) jeg håber mine piger får samme tætte forhold som du og din bror har:) ja der er bare noget praktisk i at få det overstået på en gang. Min bror jeg er der 7 år imellem og det er lang tid, specielt da vi var yngre.. Med årene er det dog blevet bedre, nu hvor vi begge er “voksne” tak for din skønne kommentar og forefindende læser med:)

 • Reply
  Bea
  december 13, 2014 at 1:11 am

  Jeg var også 13 måneder, da min søster blev født. Hun er min bedste veninde. Og nu 30 år efter får vi begge vores første barn inden for et år.

  Tillykke med de dejlige piger!

  • Reply
   blonde toner
   december 13, 2014 at 2:13 am

   Det lyder virkelig som om i har stor glæde af hinanden og har haft det hele livet.. Og tænk hvor skønt at få jeres børn så tæt på hinanden:)

 • Reply
  Maria Rasmussen
  december 16, 2014 at 11:40 pm

  Kære Camilla,
  Vi har 15 måneder mellem vores små børn – det er en kæmpe gave, at de har hinanden.. Det er benhårdt til tider, også alligevel er dét det hele værd.
  Vi har valgt en flerbørnsdagpleje, så Lille G og mini L kunne gå samme sted – det har skabt et bånd mellem dem, og de er allerede hinandens bedste venner og fjender.. Men der skal heller ikke tages fejl af de passer på hinanden i en alder af blot 3 år og knap 2 år.
  Med hensyn til din amning kan jeg sætte mig helt ind i dine følelser – jeg hadet det, men jeg ville lige som alle andre gøre det bedste for mine børn. Det fungerede bare ikke, og da mini L var 5 uger besluttede jeg mig for, at være en nærværende mor begge mind børn i stedet for, at tage tilløb amningen og skrigende baby – og samtidig have tid til lille G…
  Blot et par kærlige og forstående ord med på vejen..
  Held og lykke
  Xx Maria @små_glimt

 • Skriv kommentar