Med en klump i maven - "en uklar diagnose" - Blondetoner
Hverdagsglimt

Med en klump i maven – “en uklar diagnose”

hpv vaccination - bivirkninger
Jeg har taget mig lidt mod til, at skrive dette indlæg og jeg vil egentlig gøre det kort, for ellers kan det hurtigt blive så forvirrende og mest af alt, så har jeg ikke været klar til at skrive noget om det før nu. Men i langt de fleste tilfælde, så er det helt befriende, at få sat ord på sine bekymringer og få skrevet dem ned, en form for selvterapi.

Jeg går rundt og har det lidt skidt og af uforklarlige årsager indtil videre. Det er ikke bare noget der har varet en uge eller to, nej slet ikke. Jeg har nu de sidste par år haft nogle mystiske tilfælde af ildebefindende, hjerteproblemer, svimmelhed, synsforstyrrelser, hovedpine, massiv træthed, kvalme, ondt i hovedet og generelt et energiniveau der er er helt i bund. Det kommer i perioder og der er ikke, som sådan et mønster i hvornår det kommer, nogle gange er det få af symptomer der kommer, andre gange er det alle på en gang og så er jeg ingenting hver.

Meget få mennesker omkring mig er klar over, at det er sådan det hænger sammen og udadtil er jeg ret god til at opstille en form for facade for at beskytte mig selv og ikke virke svag, for det er det sidste jeg ønsker. Jeg har gået så meget til lægen, at min journal ingen ende vil tage og har været til forskellige specialister med både det ene og det andet.. Senest med mit hjerte, da jeg opliver massiv hjertebanken i tide og utide og ikke rigtig har kontrol over det. Jeg er meget bevist om min situation og jeg prøver at forholde mig så roligt som muligt, men inderst inde går det mig på. Min livskvalitet er forringet og det kan være svært at acceptere i en alder af 27 og når man er mor til to.

For et års tid siden tog det hele lidt en drejning, den massive medieomtale af den såkaldte HPV-vaccine gjorde mig opmærksom på det omfang af symptomer jeg har døjet med de sidste par år, stemmer overens med andre kvinder der ligeledes oplever samme symptomer og alle har de fået HPV-vaccinationen, præcis som jeg selv. Jeg gennemgik mine læge besøg og alle symptomer/bivirkninger er kommet efter min vaccination, så jeg tog kontakt til egen læge i sensommeren 15′ og blev med det samme vidersendt i systemet. Først nu er jeg blevet indkaldt til gennemgang af min situation på Frederiksberg hospital, der har en speciel afdeling for netop det. De kender slet ikke til omfanget endnu, men de gør hvad de kan for at se om der er en sammenhæng og forhåbenligt er der hjælp at hente, på den ene eller anden måde.

Jeg fik så en indkaldelse her i marts måned og var på hospitalet i 3 timer til samtaler og forskellige undersøgelser og et hav af blodprøver. Det var en hård omgang, men samtidig også rigtig rart at side med nogle fagfolk, som rent faktisk forstår hvad det er man gennemgår og gør noget for at finde en sammenhæng til dette. Nu venter jeg på svar, men som de siger, så er det ikke sikkert man rigtig får noget af vide, da de ved så lidt endnu og det hele er så defust. Det er egentlig det svar jeg frygter mest, for så er jeg ikke tættere på at vide hvad jeg fejler, men præcis samme sted som jeg hele tiden har været. Jeg prøver at acceptere min situation som den er, men det er frustrerende og det tager hårdt på mig. Og jeg kan ikke lade være med at frygte, det måske We langt mere omfattende end først antaget. Jeg ved godt man ikke skal tage sorgerne på forskud, men det kan være svært og tænk hvis det er noget mere alvorligt end som så??

Det blev vist ikke så kort som først forventet, men det kunne ikke skrives kortere, så nu går jeg, ret nervøs og venter på en afklaring…

Tak fordi i læste med og i er som altid velkommen til, at dele jeres holdninger og meninger, så længe i gør det i en god tone. Måske nogen af jer sidder i en lignende situation.. Jeg ved i hvertfald jeg ikke er alene om det.

Følg med på Facebook og Instagram

Facebookinstagram

Du vil måske også kunne lide

17 Kommentarer

 • Reply
  Michella
  april 17, 2016 at 5:29 pm

  Hejsa.. Jeg læste indlægget og alle symptomer osv. passer fuldstændig på mig :-/ Min journal er ligeledes ved at være opbrugt for plads.. Men forskellige læger og specialister har intet nævnt om sammenhængen med HPV vaccinen..

  • Reply
   admin
   april 17, 2016 at 5:40 pm

   Hej Michella, er ked af at høre dine symptomer peger i retning af mine, for det er bestemt ikke sjovt. kæmpe krammer til dig.

   Genrerlt så tror jeg ikke det er noget de selv kommer op med, det har jeg i hvert fald ikke oplevet. Netop derfor gik jeg selv til lægen sidste sommer i et desperat forsøg på at få en afklaring, da det virkelig påvirker mig, både fysisk og psykisk og jeg sagde at jeg mistænkte en sammenhæng til mine HPV vaccinationer, derfor røg jeg videre i systemet, efter lægens vurdering. Så nu må vi se om det giver en vished, eller om jeg fortsat skal leve med tingene som de er… Sidstnævnte er det jeg frygter mest..

   Synes bestemt du skal tage en snak med din læge, hvis du mistænker en sammenhæng, for så har du mulighed for at komme videre i systemet..

 • Reply
  Dorthe
  april 17, 2016 at 5:39 pm

  Kære du, jeg føler med dig. Jeg er lige fyldt 30, er mor til to og oplever de samme symptomer som du. Jeg har også været til læge, kontrol, på sygehuset, indlagt på hjerteafdelingen, forsøgt behandling og opsøgt alternative løsninger.
  Jeg håbede lidt, at jeg manglede vitaminer, da det ville være til at gøre noget ved, men alle mine tal er fine. Det er alle mine blodprøver faktisk. Mit hjerte har det også godt. Min læge mente så, at jeg trængte til en form for mindfulness og sendte mig på sådan et hold. Hun mente jeg trængte til at føle mig selv, være nærværende og slippe kontrollen lidt.
  Nu læste jeg lige, at spændinger i nakke og ryg, faktisk kan give mange af de symptomer som jeg og også du, føler.. Så nu går jeg all in på massage, fys og kiropraktor. Jeg vil drikke minimum to liter vand om dagen, udelukke sukker, gå mig en lang tur hver dag og hver gang jeg mærker stress eller tanker presse for meget på, så lave nogle dybe vejrtrækninger.

  Det er noget der fylder rigtig meget i min hverdag og jeg har svært ved at finde ro og acceptere at jeg ikke er helt på toppen. Jeg er træt og jeg er ked. Når jeg er sammen med andre, bruger jeg så meget energi på at fremstå det bedste jeg, at jeg bagefter er helt drænet for energi, smil og overskud og en kæmpe hovedpine kommer altid snigende.
  Fra jeg står op, til jeg går i seng fylder det i mig.. At jeg skal spise og drikke, så det da i hvert fald ikke kan være det. Men jeg er træt, svimmel, har trykken i hovedet, mærkelige øjne, følelsen af at være ved at besvime, kroppen bimler og bamler og kan ikke finde ro.
  Jeg har ikke fået vaccinen, så i mit tilfælde er det ikke den.
  Jeg håber du hurtigt får det bedre. Pøj pøj med det hele.
  Kh

  • Reply
   admin
   april 17, 2016 at 5:47 pm

   Hej Dorthe, Tak for din besked. Puha det giver mig helt kuldegysninger at læse din beskrivelse, for det er jo meget det samme vi oplever og som du skriver, så er det i dit tilfælde ikke relateret til vacciationen. Men hvor er det forfærdeligt at skulle leve sådan og den uvished. bliver det mon nogensinde bedre? eller er det bare sådan jeg skal indstille mig på at leve mit liv? det er hårdt, men det er sådan det er.

   Jeg tror du gør det helt rigtige, med at værne om din krop og være så god ved den som muligt.. Jeg prøver også så vidt det er muligt.. Netop i dag har jeg haft en skidt dag og netop den hovedpine du snakker om, den har naget mig det meste af dagen, mens vi var til familie komsammen. Jeg vil så gerne være frisk og fuld af energi og ja det med at være så meget på over for andre, gør netop, at man går helt kold når man kommer indenfor husets fire vægge.. Pyha, jeg håber du finder vished og at du kna få hjælp, lige så meget som jeg håber jeg snart kan få en afklaring omkring det hele.. Måske du skulle læse nærmere omkring sygdommen POTS, det er mange af de symptomer som vi dealer med..

   Kram til dig og tak fordi du havde lyst til at dele din historie og tak fordi du læser med

 • Reply
  Christina Zimling
  april 17, 2016 at 9:30 pm

  Jeg kan også tilslutte mig alle symptomerne og har ligeledes været en masse undersøgelser igennem. Jeg startede ved en nerolog, da spændingerne var værst i hovedet, der var intet og der blev jeg første gang gjort opmærksom på hva stress kan fremkalde af div symptomer. Jeg havde det svært med ordret stress, for jeg følte mig ikk stresset. Herefter fik jeg hele kæbepartiet tjekket i håb om at det måske kunne forklare spændingerne. Heller intet at komme efter der. Jeg står lidt i stampe og forsøger mig nu med noget adspredelse fra min normale hverdag, men ellers er jeg også der hvor jeg frygter at jeg er nødsaget til at acceptere at jeg bare skal gå rundt og have det på den her måde. Det ville jeg have det så svært ved at acceptere! Og det med stressen det har jeg det virkelig svært med, jeg aner ikke hva jeg kan gøre anderledes for at den ubalance kan blive normal igen. Føler med dig! Vil forøvrigt lige nævne at jeg heller ikke er vaccineret.

  • Reply
   admin
   april 17, 2016 at 10:03 pm

   Hej Christina, tak for din komentar, jeg er glad for du deler din histoire, men bestemt ikke glad for du er ramt af samme symptomer. Vi kan hurtigt blive enige om, at skulle acceptere et liv hvor symptomer som disse blot er hverdag, vil være en forringelse af ens livskvalitet. Det er der ingen der har lyst til at leve med og den frygt for at man aldrig rigtig finder ud af hvad der er galt, er svær, for vi søger jo alle svar, hverend det skyldes bivirkninger af HPV vaccine, eller noget helt andet. Jeg kan så godt forstå din frustration og nej stress er lidt den lette løsning, så er man ligesom “dækket” ind og det er bestemt ikke acceptabelt, at blive spist af med. Til tider får jeg også af vide jeg er et skrøbeligt gemyt og det gør mig oprigtig ked af det, når folk ikke forstår min situation, det r jo ikke for sjov. Netop derfor er det lettere at påtage sig en maske og gemme sig bag, for tvivlen fra folk er ikke sjov..

   En masse gode tanker din vej og endnu engang tak fordi du deler..

 • Reply
  Kirsten
  april 17, 2016 at 10:05 pm

  Hej søde
  Det lyder bestemt ikke rart.
  Noget af det kunne godt lyde som stress, overbelastning eller angst.
  Det kan også være det er for lavt / højt stofskifte
  Håber du finder ud af hvad det er

  • Reply
   admin
   april 18, 2016 at 5:28 pm

   Hej Kirsten,

   Ja det er jo svært at vide hvad der reelt set er grunden, men en ting er sikkert, det er rigtig hådt at have det sådan og acceptere man måske kommer til at have det sådan resten af livet. Jeg håber lægerne på den ene eller anden måde kan give mig vished og ro og allermest at de kan give mig den nødvendige hjælp..

   Tak for din søde besked

 • Reply
  Line
  april 18, 2016 at 9:03 am

  Ej hvor er det “dejlig” at læse jeg ikke står alene. Jeg har også de sidste 2 år haft samme symptomer, træt, svimmel, drømmende, lav puls som lige pludselig så hammere der ud af. Mine symtomer kan komme og gå på få minutter, hvor jeg føler jeg ikke er til stede. Jeg har også været ved læge og fået taget en masse prøver, lægen kunne se jeg havde lavt stofskifte og det får jeg nu medicin mod hver dag. Men ind i mellem får jeg stadig “anfaldene” så jeg må til lægen igen, jeg havde faktisk ikke tænkt over HPV vaccinen, den har jeg også fået, så det vil da være værd af få vent ved lægen.

  • Reply
   admin
   april 18, 2016 at 5:34 pm

   Ja det kan være hel befriende at vide man ikke er alene, selvom man jo ikke ligefrem ønsker at ande skal have det skidt. Det er forfærdeligt at have det på den måde og det skaber også en form for angst, når man skal til noget, da man aldrig ved hvordan man har det. Jeg vælger i hvert fald med omhu og det bør jo ikke være sådan, for det begrænser e helt vildt og forringer i den grad ens livskvalitet. Jeg prøver dog, så vidt det er muligt at overbevise mig om, at jeg skal gøre det som jeg har lyst til og tage en ting a gangen.. Tag en snak med din læg og forhør dig med hensyn til til dine vaccinationer..

   krammer til dig og tak fordi du deler din historie. Vi er betsemt ikke alene (desværre)

 • Reply
  Jane
  april 19, 2016 at 8:15 pm

  Som Kirsten skriver, kunne det måske være en god ide at få undersøgt dit stofskifte (det har intet med forbrænding af kalorier at gøre) det kan give de samme symptomer. Jeg havde det på samme måde i et par år indtil lægen en dag mærkede på min skjoldbruskkirtel – så var “synderen” fundet. Selvom blodprøven ligger inden for normal området, kan det godt påvirke én utrolig meget.

  • Reply
   Camilla
   april 20, 2016 at 5:48 pm

   Hej jane,

   jamen det vil jeg da nævne til min lægesamtale i morgen, fo det er bestemt relevant og bør da undersøges nærmere, hvis det viser sig, at jeg kan få det bedre. Altså det kræver lige en uddybning, hvad kan man finde af svar der? jeg prøver alle tænkelige muligheder af, såfremt det er med til, at jeg kan få det bedre.. Det er ikke sjovt at å rundt og have det skidt det meste af tiden..

   Tak fordi du tog dig tid til at skrive:)

 • Reply
  Anita
  april 27, 2016 at 7:08 pm

  Har du fået tjekket dit stofskifte..?! Dine symptomer lyder mere som forhøjet stofskifte

  • Reply
   Camilla
   april 28, 2016 at 6:26 pm

   Jeg spurgte faktisk ind til det da jeg var til samtalen og hun sagde at det var blevet tjekker i blodprøverne og der var ikke noget der virkede alarmerende, så det tjekker man ikke yderligere..

 • Reply
  Et svært tilbagefald...  - Blondetoner
  juni 29, 2016 at 7:59 pm

  […] hospitalsbesøg i morgen, som opfølgning på de tidligere besøg. Det kan i læse omi inlæggene her og her.. God aften til […]

 • Reply
  Mor-rollen, et hospitalsbesøg og en ny hverdag - Blondetoner
  juli 6, 2016 at 8:04 pm

  […] alle der mistænkes for at være ramt af HPV birvirkninger. (I kan læse mere om det i indlægget her og her). Dog mener de at jeg skal undersøges yderligere i forhold til mine konstant […]

 • Reply
  Hospitalsbesøg, HPV-bivirkninger og håb for fremtiden - Blondetoner
  september 6, 2016 at 3:02 pm

  […] der er mange piger der er ramt meget værre. Jeg har skrevet lidt om min situation i indlægget her og her og jeg har efterfølgende modtaget en del henvendelser fra piger/kvinder der lider af selv […]

 • Skriv kommentar