Livet som mor på godt og ondt, et par gode råd og en weekend langt væk hjemmefra - Blondetoner
Hverdagsglimt

Livet som mor på godt og ondt, et par gode råd og en weekend langt væk hjemmefra

image

Dagen i dag har forløbet ret roligt, da jeg har holdt Molly hjemme, efter en forfærdelig hostenat uden særlig meget søvn for nogen af os.

Hun har heldigvis fået sovet lidt i løbet af dagen, dog afbrudt en del af hosten, så jeg har løbet lidt frem og tilbage hver gang jeg hørte hende sige et kvæk, i håb om at hun så kunne få så meget søvn som muligt, hvad gør man ikk for de små basser..

Hosten er ikke til at slippe af med og det lader til, at den er kommet for at blive, der er ikke meget at stille op, synes vi har prøvet det meste. Den forebyggende astma-medicinen, som hun har fået ordineret af lægen, lader ikke til at have den store effekt, faktisk slet ingen. Så det er vist bare noget vi må deale med, men det kan altså godt blive en meget lang vinter, hvis det fortsætter på den måde og den kroniske vuggestue-snue hjælper på ingen måde, tværtimod.

Så hvis nogle af jer ligger inde med et par gode råd mod hoste, snue og generelt et tip til, hvordan vi kan booste immunforsvaret, så skriv endelig, det vil blive modtaget med kyshånd, hos en lettere desperat mor, der har prøvet alverdens. Løg under sengen, som rent faktisk har haft stor effekt, da hun var mindre, saltvands dråber i næsen mod snue og Bio-strath dråber til immunforsvaret. Intet lader til at virker og jeg er ved at gå ud af mit gode skind, det er simpelthen så træls at vi ikke kan komme ordenligt over på den anden side af sygdom.

Netop som man tror det er ved at være ovre, så er det som om det blusser op igen og hver gang vi er til lægen, fordi vi (læs: jeg) mener at hosten er blevet for slem, går vi der fra uden ny viden eller noget at stille op. Det er lidt frustrerende, især for Molly, der er meget pylret og ikke mindst træt, da søvn ikke er det hun får mest af..

Samtidig med den meget onde hoste, er den ene fortand ved at bryde igennem, man kan nærmest se hvordan den ligger lige under overfladen og blot venter på at kunne komme frem, det er jo heller ikke lige noget der hjælper på humøret, for sån en lille basse, men synes egentlig hun tager det ganske pænt, det er primært  hosten der er en BITCH..

Til dem af jer der også har små baryler, der har tænder på vej, så vil jeg da lige komme med mine bedste råd. Agurkeringe kan virke beroligende og samtidig kølende. Der skulle efter sigende være noget i agurk som smertelindre de ømme gummer.. Ellers kan man købe så nogle baderinge, der kan komme på køl, men HUSK, man må ikke komme dem i fryseren, da det kan give frostskader på de små gummer, så køleskabet er fint. Som sidste råd kan man købe gummedråber, ellers kan aftermed også være et båd, begge dele smøres forkerte på gummerne og kan købes på apoteket uden recept eller andet. Jeg har ladet mig fortælle at til dem der rammes i meget voldsom grad, så kan man vist forhøre sig hos lægen og få noget receptpligtigt..

i skrivende stund sidder jeg i en tætpakket bil med børn og mand på vej i sommerhus, hvor weekenden skal nydes – meget tiltrængt og så satser vi på fornyet energi og et par hyggelige dage.

det var det for nu – i må have en skøn weekend:)

Følg med på Facebook og Instagram

Facebookinstagram

Du vil måske også kunne lide

24 Kommentarer

 • Reply
  Mette
  november 6, 2015 at 4:02 pm

  Har du mon prøvet at forebygge sygdomme ved at give uld på som det inderste lag, dvs uld-body, samt strømpe-bukser og almindelig strømper i uld.

  • Reply
   blonde toner
   november 6, 2015 at 4:23 pm

   Ja begge piger har altid uld inderst.. Men tilsyneladende lader det ikke til st være nok.. Men det er ellers en super god ide og alle bør bruge uld ele året rundt efter min mening:)

 • Reply
  Kat
  november 6, 2015 at 5:01 pm

  Australsk honning skulle være det vildeste og have penicilin lignende funktion. Det har kureret min mors lungebetændelse. – et forsøg måske? Det er lidt dyrt, men det skader ihvertfald ikke de kære små baryler

  • Reply
   blonde toner
   november 6, 2015 at 5:47 pm

   Uhh det lyder næsten foe godt til at være sandt.. Det et det klart værd at prøve.. Men hvor får man lige fat på det? Og skal det være noget bestemt?

   • Reply
    Maj
    november 6, 2015 at 7:55 pm

    Måske er det “Manuka” honning, som Kat tænker på? Denne australske/new zealandske honning er i hvert fald helende på mange måder og til mange ting. Du kan få det mange steder herhjemme (blandt andet Matas), men jeg vil anbefale at købe noget i høj kvalitet fra en helsekost butik 🙂 God bedring

    • Reply
     blonde toner
     november 6, 2015 at 8:58 pm

     Tak, jeg må i min lokale helsekost og spørge efter honning, men jeg tænker Molly stadig er for lille, man fraråder jo børn under 1 år at få honning

 • Reply
  Christina Glahn
  november 6, 2015 at 7:37 pm

  Mine tvillinger slider også noget jeg smører lidt ecaulyptus salve/balsam (VIC) på halsrundningen af deres natdragt. Det hjælper på deres tætte næser og vejrtrækningen bliver mere rolig. De slapper bedre af og hoster lidt mindre. Men mirakelkuren har jeg ikke fundet. PS: har du tjekket indeklimaet hvor de sover med en fugtmåler? Det kan have stor betydning ?

  • Reply
   blonde toner
   november 6, 2015 at 9:33 pm

   Det lyder som en god ide:) jeg er sikker på vores indeklima er helr af helvede til rent ud sagt.. Og der er ingen tvivl om det har en kæmpe indvirkning.. Inden for den nærmeste årrække pg det kan keg næsten ikke vente på.. Det er forskel når vi er i sommerhuset og der hjemme og det må siges at være tankevækkende, så det har kæmpe betydning, men lige nu er der desværre ikke meget at gøre.. Vi lufter ud så meget vi kan.. Men god pointe..

   God weekend

   • Reply
    Christina Glahn
    november 6, 2015 at 11:36 pm

    Hvis det er for høj fugtighed, I døjer med, så prøv med en affugter. Koster ikke særlig meget og er rigtig god især om vinteren 🙂 go weekend også til jer

    • Reply
     blonde toner
     november 7, 2015 at 12:39 pm

     Ja du har helr ret, det er værd at prøve, så det må vi vist få købt.. Tak:)

 • Reply
  Line
  november 6, 2015 at 7:40 pm

  Det lyder faktisk nøjagtigt ligesom min den store, han bliver 2 år. På mandag, vi har også døjet helt vildt med snot og hoste fra han var helt lille, faktisk så meget at han kastede op af det når han skulle ligge ned og sove
  Men i sommers fik han lagt dræn det har hjulpet SÅ meget!!
  Nu hoster han kun når han er snottet, han får også den forbyggende astma, plus den blå når det er helt slemt, og det virker så måske du skulle prøve at ta’ til øre næse hals læge med hende? Man skal ikke have en henvisning fra lægen (det troede jeg nemlige man skulle)
  Jeg havde været ved læge med Walter “100” gange for tænkte at et eller andet måtte de da kunne gør, men lægen kunne ikke se noget i hans øre..
  Så det var først da der var en pædagog fra vuggestuen der sagde at hun synes jeg skulle prøve at ta’ til øre læge med ham jeg fandt ud af man bare kunne ringe direkte og få en tid ☺️
  Kuns Line
  Og rigtig god weekend

  • Reply
   blonde toner
   november 6, 2015 at 9:07 pm

   Hej Line,

   Tak fordi du deler din historie og hvor er det skønt det går den rigtige vej foe jer.. Keg må indrømme at med Vigga var det klart det første år der var værst med sygdom.. Men Molly er nu meget hårdt ramt og jeg tror jeg vil følge dit råd og tage til øre-,næse-, halslæge og få en second opinion.. Hun hsr jo også haft væske på ørene de sidste to gang evi har været hos lægen.. Åhh det er ike sjovt med alt det sygdom.. Men vi må bare afsted.. God weekend

 • Reply
  Camilla
  november 6, 2015 at 7:48 pm

  Åh det så hårdt og drænende med så megen sygdom. Kender alt til det, Herhjemme giver jeg min 19 mdr gamle dreng biogaia (semperdråber) købes på apoteket. Jeg blev anbefalet dem af en zoneterapeut da de er med til at holde tarmene igang og derved undgå at der danner sig for mange bakterier som ligger og lagrer. Selvom vi stadig er ramt af sygdom har det bestemt minimeret det og han kommer hurtigere ovenpå. Mvh Camilla

  • Reply
   blonde toner
   november 6, 2015 at 9:01 pm

   Hej Camila,

   bio-gaya har vi også været på, ellers det vil sige Jeg gav begge pigerne det da de var små, men det er måske godt at gå tilbage til.. Jeg har ikke overvejet zoneterapi, selvom jeg selv som barn havde meget glæde af det, da jeg var ørebarn, så det kan være det skal prøves.. Tak for hjælpen og god weekend

 • Reply
  Signe
  november 7, 2015 at 6:36 pm

  Det lyder fuldstændig som min dreng. Ingen effekt af de to slags astmaspray og så hoste så han slet ikke kunne sove.
  Vi fik en henvisning til en børnelæge ( hvilket man faktisk skal når de to slags medicin ikke er nok) og min dreng fik (og får) de piller der hedder montelukast og de hjalp helt vildt, det var virkelig det der gjorde forskellen for os.

  • Reply
   blonde toner
   november 7, 2015 at 7:02 pm

   Åhh jeg havde bare ikke troet at det var nødvendigt at gå så langt, men okay hvis det er det det skal til så er det jo sån det må være.. Dejligt det har haft en rigtig postov effekt hos jer, selvom det selvfølglig på ingen måde er fedt at de skal på piller.

   Men vi må vist forbi lægen igen, nu er hun med feber, så det er ikke til at sige om det er noget sygdom oveni der gør det endnu være, eller om det er tandfrembrud der giver feberen..

   • Reply
    Signe
    november 7, 2015 at 8:17 pm

    er selv læge og derfor nok ikke så pilleforskrækket, selvom jeg godt kan forstå din modstand mod mere medicin.
    Du må gerne skrive til mig på mail, hvis du vil høre lidt mere om vores erfaringer herhjemme.

    • Reply
     blonde toner
     november 7, 2015 at 8:54 pm

     Jeg er nu ikke pilleforskrækket i den forstand, men man vil selvfølgelig altid helst undgå det, så vidt det er muligt 🙂 tak, det kan eventuelt være jeg gør det.. Altså skønt med andres erfaringer tak

     • Signe
      november 9, 2015 at 10:56 am

      Sådan har jeg det helt sikkert også med alt medicin, og specielt med mine børn og synes det er en rigtig god tilgangMen er jo nok indimellem lidt påvirket af min uddannelse og mente bare at jeg godt er med på at de fleste vil gå langt (og måske længere end mig) for at undgå det. Vi var bare kommet til et punkt med min søn hvor han hverken kunne sove om natten eller om dagen pga hoste og bare slet ikke kunne hænge sammen.

     • blonde toner
      november 10, 2015 at 12:08 pm

      jeg kan sagtens forstå dig.. og jeg er også villig til at gå langt for at mine små guldklumper skal have det godt.. Der er ingen grund til at de skal have det mere skidt end højst nødvendigt, så hvis man kan hjælpe, så er det bare om at gøre det:)

 • Reply
  Sara
  november 7, 2015 at 7:18 pm

  Et par gammel husmorråd der hjælper her: hakket løg under sengen. Eller fyld en spand med varmt vand, lig et viskestykke tværs over det, så midten af viskestykket er i vandet. Lad det stå i værelset hele natten.. Lyder skørt men det hjælper!!

  • Reply
   blonde toner
   november 7, 2015 at 7:52 pm

   Den med løgene kender jeg til og det har pt ingen virkning.. Men den anden kendte jeg ikke til. Men ender viskestykket ikke i spanden hvis først midten er dyppet.. Tænker det suger til sig og bliver tungt? 🙂

 • Reply
  Annika Friis
  november 7, 2015 at 7:27 pm

  Jeg juicer ret meget, gerne et par måltider om sagen, og det drikker mine tvillingedrenge ret meget af. Så jeg propper det med gode vitaminer og masser af ingefær. Det skader i hvert fald ikke Deres astmaspray virker ret godt, men dem er der jo mange forskellige af i mange forskellige styrker. Vi har gået til børnelæge med den lille af de to, børnelægen var en ret god hjælp – og privatpraktiserende, så det var ikke så ’sygehus’ overvældende. Bum bum, og så er mine unger hjemmeunger, hvilket absolut er en gave, for de rager alt til sig, men vi slipper jo så for en hel del vuggestue-pest Men det er jo slet ikke sikkert, hjemmeunger er en mulighed i jeres hverdag

  • Reply
   blonde toner
   november 7, 2015 at 7:56 pm

   Tak for dit input:) nej desværre er hjemmeunger ikke en mulighed, så ja vi rager desværre ALT til os.. Det er til at få grå hår af.. Men jeg har hørt det skulle blive bedre med tiden.. Ja det kan bestemt ikke skade med en masse god juice.. Kunne være vi også skulle forsøge det, mwn det kræver jeg gør det og det lader ikke til at være tilfældet hi hi.. Men vi laver lidt smoothie i ny og næ..

  Skriv kommentar