Lidt om sprog og udvikling "på opdagelse i ordenes verden" - Blondetoner
Diverse Hverdagsglimt Mor og barn

Lidt om sprog og udvikling “på opdagelse i ordenes verden”

Vigga nærmer sig så småt de 1,5 år og gennemgår en sjov alder lige nu. Hun pludre løs konstant, altså på sin helt egen og uforståelige måde.. Men man kan virkelig mærke hendes antusiasme for, at fortælle en masse og det bliver da også til enkelte ord.

Hendes forståelse for hvad der bliver sagt, er efterhånden ret god og hun forstår meget af det vi siger til hende. Jeg synes personligt selv, at man når en milepæl med sit barn, når man begynder at kunne kommunikere med sprog. Vi glæder os til, at hun for alvor begynder at mestre sproget.

Jeg har ladet mig fortælle, at det er meget forskelligt hvornår de rigtig begynder at tale og hvor hurtigt et tempo det kommer i. Ligesom med alt andet, så skal man lade være med at sammenligne sit barn med andre, for børn er og bliver forskellige og udvikler sig også forskelligt.  Har man et barn med øreproblemer, så kan det være en markant faktor i forhold til sproget, da hørelsen har stor betydning for sprogets udviking. Så mistænker man øreproblemer, så tag endelig kontakt til en øre-, næse-, halslæge og få tjekket op på det.

Hos Vigga kommer der enkelte ord og hun kan gøre sig forståelig i flere tilfælde.. Det er mest ord som Min, hoppi, A det, hej, vov vov, muhh og nej der bliver brugt. Men spørger man hende hvor Molly er, så pejer hun på Molly og siger man at hun skal hente sine sko, eller noget andet, så gør hun det. Så forståelsen fejler ikke noget. Så kan man så diskutere om,  hvorvidt hun høre efter eller ej, for når der er noget hun ikke må, så forstår hun pludselig ikke et nej, måske det er vist det, som man kalder for selektiv hørelse:P ha ha.

Manden og jeg har en lille battle kørende om hvorvidt hun kommer til at sige mor eller far først, indtil videre siger hun ingen af delene, men hun pejer på far hvis man spørger hende hvor far er og det samme med mor.

Det kan være rigtig godt at kombinere ord med billeder, når man taler til barnet. Her er bøger gode, så man siger ordet samtidig med, at barnet ser “ordet” for sig.

Generelt er bøger et kæmpe hit her hjemme og der bliver pludret og bladret i et væk – om og om igen. Men særligt er vi glade for en bog, som Vigga fik i navngivningsgave, nemlig bogen “Min første ordbog”. Det er en super måde at gå på opdagelse i ordenes verden. Her er over 270 ord inddelt i velkendte temaer for de allermindste, så som bondegården, kroppen, maskiner, dyr osv. Så den kan klart anbefales. Bogen er tilmed ikke særlig dyr og  kan købes lige HER

ordbog

Følg med på Facebook og Instagram

Facebookinstagram

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv kommentar