Lidt om spisevaner, kræsenhed og børnevenlige retter - Blondetoner
Hverdagsglimt

Lidt om spisevaner, kræsenhed og børnevenlige retter

image

Et lille pip fra mig denne ret så kolde torsdag aften.. Vi var sent hjemme og det blev til en hurtig gang pasta med kødsovs, fik jeg sagt at det er noget vi spiser ret så meget – nemt, hurtigt og pigerne er vilde med det, mor not so much.. Ej det er nok fordi vi efterhånden har spist så meget kødsovs, at vores kvote for resten af livet vist allerede er opbrugt.

Jeg ved ikke om jeg er den eneste det er en smule ideforladt i køkkenet, specielt når drt skal være lidt børnevenligt, vi har jo stadig en lille en der ikke har meget mere end 4 tænder i munden, så det begrænser det lidt. Her på det sidste er vi dog begyndt at lave lidt frisk salat ved siden af til Jon og jeg også til gryderetterne, som er det der bliver lavet mest af her hjemme, så kan pigerne smage hvis de har lyst, men ellers fåe vi i hvert fald lidt frisk salat til maden, hvis ikke der er kogte grøntsager til. Som sagt laver vi mange froskellige gryderetter. Det er alt fra boller i karry, mørbradgryde, wokretter og ja der er ikke det der ikke kan klares med hakkede tomater, det er vejen frem til mange gryderetter..

Selvfølgelig får vi også andre retter, men fælles for langt det meste er, at det er nemt og børnevenligt.. Laks med spinatsovs og pasta er også en sikker vinder, ellers frikadeller i alle sine afskygninger, både fiske-, kyllinge- og normale frikadeller. Kogte grøntsager er også nemt og lækkert og pigerne spiser der for det meste med velbehag, i sær broccoli, gulerødder og ærter er en sikker vinder og det smager nu også skønt, så det passer mig fint..

Trodsalderen, er det det man kalder 2 års alderen?, for jeg skal love for der er en ung dame der har en mening og holdning til alt. Det er selvføligelig Viga jeg snakker om, så mens Molly er mor-syg, så er Vigga bare ekstrem bevidst og intet er længere overladt til tilfældighederbe.. Det gør desværre også at hun er meget bevidst om hvad hun gider at spise eller burde jeg sige, hvad hun bestemt IKKE gider at spise. Det kan altså være svært at tilfredsstille den unge dame og vi er nødt til at være lidt konsekvente, når vi ved det er noget hun godt kan lide, men bare ikke lige har lyst til at spise den pågældende dag. Hun bliver tilbudt maden og hvis ikke hun vil spise det, så må hun gå sulten i seng og det lader ikke til at være et problem for hende. Langt de fleste gange ender hun dog med at spise sin mad. Det er som om hun lige skal se hvor langt hun kan gå og om hun måske kan få noget der er bedre, går den så går den..

Hvis vi får noget nyt og det viser sig hun ikke kan lide det, så har vi som regel altid et alternativt, men man må smage på sagerne inden man siger det ikke kan spises, men det kan være svært at lure hvornår det er fup og hvornår det rent faktisk er noget hun ikke kan lide og nu er hun jo blevet så snedig at hun bare siger “Vigga ikke lide det” og den holder jo ikke helt, så vi arbejder lidt på det der med at smage på nye ting og så gør vi en del ud af at serverer det, så hun selv kan blande det rundt og de hvad der rent faktisk er på tallerknen. Det har jeg læst kan gøre en forskel, altså det med at serverer de forskellige madvare adskilt og det giver nu også ret god mening, så man kan se hvad det e roman putter i munden.

Hvis nogen ligger inde med gode madråd, børnevenlige retter? Eller en måde hvorpå man kan få bugt med kræsenhed og få de små til at spise mere varieret, så del endelig, der er sikkert en masse gode fifs..

God aften

Følg med på Facebook og Instagram

Facebookinstagram

Du vil måske også kunne lide

8 Kommentarer

 • Reply
  Malene
  januar 14, 2016 at 8:34 pm

  Jeg har ingen råd til kræsenhed, har selv to piger på 6 og 8 år, som er meget kræsne, eller skal man sige de har en meget stærk mening om, de gider spise den og den ting den dag, for de kan egentlig godt lide mange ting.. De er bare meget sære hvad lige angår aftensmåltiderne, ofte spiser de slet ik særlig meget.. Nåh men en rigtig god ret, som jeg kan få begge mine piger til at spise meget af, og deres paplillebror på 1 år spiser med stor velbehag.. Tænker Molly måske også vil elske det

  • Reply
   blonde toner
   januar 14, 2016 at 8:39 pm

   Hej Malene,

   Åhh små piger, store meninger. Jeg har lidt på fornemmelse det fortsætter de næste mange år ha ha 🙂 det er vist bare at vende sig til det og være konsekvent, når det r muligt og vælge sine kampe med omhu..

   Skønt du vil dele en lækker ret, desværre fik du bare ikke skrevet hvad retten var?

  • Reply
   Malene
   januar 14, 2016 at 8:41 pm

   Det er frisk pasta, kogt broccoli og stegt laks i stykker på panden, alt vendes rundt i en skål og drysses med parmesan ost henover.. Håber den måske kan bruges

   • Reply
    blonde toner
    januar 14, 2016 at 9:04 pm

    Alle ingredienserne er nogle bege piger spiser med glæde, så de vil udentvivl være et hit, den minder lidt om den lakseret jeg plejer at lave og så alligevel ikke..

    Tak for inspiration til nem og lækker med..

 • Reply
  Tanja
  januar 15, 2016 at 7:55 pm

  Svensk pølseret – bare med kogt pasta… Kyllingetern, skinkestrimler, pølse eller røget medister i tern med løg, ketchup, lidt mælk og kogt pasta på en pande. Nemt og hurtigt (tilsætter ofte ærter, små kogte grøntsager) viola ☺️

  • Reply
   blonde toner
   januar 15, 2016 at 8:30 pm

   Bum hurtigt og nemt.. Tak for tippet

 • Reply
  Louise
  januar 16, 2016 at 8:45 pm

  Her hjemme køre vi også børne venlig mad med tre børn på 6,4 og 1 1/2 år.
  Vi har altid sagt de skal smage på maden og hvis de ikke kan lide det er det ok.
  De for altid havregryn eller rugbrød inden senge tid. Vi spiser kl 17 og natmad 18.30.
  Ingen af vores unger er kræsne.

  • Reply
   blonde toner
   januar 16, 2016 at 8:54 pm

   Den kombination har jeg aldrig hørt før, med natmad lige inden sengetid, men dejligt hvis det lige gør maverne ekstra mætte og at der komme ro på:) dejligt med nye input

  Skriv kommentar