Lidt om bryster, sutteflasker og ammestop "det sure med det søde" - Blondetoner
Hverdagsglimt

Lidt om bryster, sutteflasker og ammestop “det sure med det søde”

piller

Hvem har sagt, at det er let at være mor – i hvert fald ikke mig. Man kommer ud for lidt af hvert og oplever dilemmaer, man ikke troede fandtes. Det sure med det søde, på godt og ondt. Men i sidste ende lykkes det altid, på den ene eller anden måde.

Som jeg skrev i et indlæg i sidste uge, så har vi gang i et lille projekt. Mere præcist, så drejer det sig om at vende Molly til at tage en sutteflaske. Et projekt der ikke helt gik efter planen, faktisk slet ikke. Den unge dame havde bestemt si for at den flaske der vist ikke skulle have en chance og er blevet langt mere bevidst end jeg umiddelbart lige havde regnet med..

I var heldigvis mange, der var så søde at dele ud af jeres erfaringer og gode råd. TAK for det, i er bare skønne. Et af rådene lød på, at man når barnet netop er ved at vågne, skal være hurtig at give dem flasken inden de vågner helt op, på den måde er de mest afslappede og i langt mindre grad bevidste om situationen. De tænker formentlig ikke på samme måde over, at det ikke længere er den ægte varer der bliver serveret.

Netop det gode råd har virket her. Molly tager nu flasken og endda uden brok. Det er så dejligt det er lykkedes. Jeg må indrømme, at jeg for en kort stund havde opgivet alt om Vejle fjord og en enkelt aften ude med manden og den der mor og far tid, som virkelig er tiltrængt.

Til at starte med fik Molly en flaske sen aften, når hun vågnede første gang og ville have mad, ca kl. 23. Det gjode vi så et par dage, hvor jeg stadig har ammet ud over det.  Her til aften har hun fået aftenflasken i vågen tilstand og det skete helt uden brok – hun nyd blot at putte og blev slået helt ud af modermælkserstatningen, altså på den gode måde.

Hvem ved, det kan være at modermælkserstatningen tilmed får hende til at sove længere stræk, så hun ikke vågner hver 3 time, som hidtil. Jeg håber vi fortsætter i samme spor og at hun nu er tryg ved flasken.

Det sure med det søde.. Hvad mindre godt er, så er jeg så uheldig at have fået brystbetændelse.. OOOhhh yes, hvor uheldig har man lov at være. Jeg havde det et par gange under amning med Vigga, men har ikke haft det denne gang. Typisk, jeg så får det, nu hvor jeg er ved at trappe ned på amning.

En ting er sikkert, det gør forbandet ondt.. I nat var vitterlig ikke sjov, med feber, utilpashed og voldsom smerte i det ene bryst, så afsted med mig til lægen i morges. Jeg kom straks i medicinsk behandling og køre nu en 5 dages pencillin kur.

På bagrund af brystbetændelsen har jeg valgt at stoppe amning helt, da jeg ikke ønsker Molly skal udsættes for pencillin. Jeg er klar over det er en minimal mængde hun får via mælken, men hun kan stadig opleve at få en smule ondt i maven og det vil jeg for alt i verden gerne undgå..

Så ja, det er vel en form for ammestop jeg er ude i og det har jeg det egentlig også okay med – det bliver ikke den der langsomme udtrapning, som først var planlagt, men en kold tyrker. Åhh det er altid så svært at gøre det rigtige, men nu bliver det sån. Mon nogle af jer har erfaring med at ammestop, eller udfasning?

Det var lige en lille status på amning, sutteflasker og nu også brystbetændelse, som forhåbenligt er på retur, så det ikke ender med, at det er den der skal sætte en stopper for vores ophold på Vejle fjord.

– Rigtig god aften –

Følg med på Facebook og Instagram

Facebookinstagram

Du vil måske også kunne lide

4 Kommentarer

 • Reply
  Denice
  juni 29, 2015 at 9:52 pm

  Skøn side og følge med i 🙂
  Jeg er selv ved at stoppe amning (Frederik på 5 mdr) da han som du skriver også er vågen tit. Vi er dog begyndt med grød og det sover han godt på. Han har fået mme i ca. En mdr. Såden lidt hist her og der. Jeg har den sidste uge trappet ned til kunst amme morgen og aften. Men føj det gør ondt og nøj det er svært og lade vær med at give bryst. jeg har dig læst at hvis man tager toppen af det så hjælper det. Så jeg forsøger mig og danner også mindre mælk. Men hatten af for du tager en kold tyrker avv. Heldigvis ikke noget bryst betændelse her “endnu”
  Med mit første barn “Sofia 2 år” havde jeg slet ikke problemer mælken stoppede efter 3,5-4 mdr 🙁
  Håber du hurtig kommer over brystbetændelsen tak for at man kan læse med i dit univers 🙂
  Hilsener Denice (IG – de9ce)

  • Reply
   blonde toner
   juni 29, 2015 at 11:20 pm

   Hej Denice.

   Hvor er det skønt at høre du rent faktisk får noget ud af at læse med og har lyst, det betyder rigtig meget, så bliv da endelig ved med det. Her er Molly 7 mdr og oppe på 3 måltider, så derfor har jeg jo automtisk trapet ned det sidste stykke tid, da hun ikke bliver ammet så meet længere om dagen. Hun får tilbudt mælk/vand af kop til måltider og så ammes efter behov og det bliver så nu flaske efter behov. Mine bryster er heldigvis ikke så spændte, men det bliver de selvfølgeig, så er det bare om lige at tage toppe af trykket og ellers lade dem være. Med Vigga havde je mælk længe, inden det var slut. nu må vi se hvordan det år denne gang.
   du skal være velkommen til at følge bloggen på bloglovin, hvis det er noget du bruger.. der direkte link nederst i indlæg:)

   Rigtig god aften

 • Reply
  Annabella
  juni 30, 2015 at 8:39 am

  Hej Blondetoner. Er du blevet informeret om at det er muligt at få ammestop medicin, så du kan komme ud af amningen uden brystbetændelse, brystpumpe mm.? Jeg fik udskrevet medicinen fordi jeg efter aftale med min SP skulle stoppe med at amme min datter på 3 måneder, da det var gået helt i hårknude. Desværre kunne hun ikke tåle mme, så vi er tilbage på amningen, hvilket var en mulighed da jeg heldigvis ikke var nået at gå igang med kuren. Bare en Info. Lægerne skulle dog ikke være så glade for at udskrive det.

  Jeg ser nu frem til at starte grød om 1 uge, og er super glad for at du har lagt gode råd ud om opstart af grød. Tak for en god blog.

  Kh Annabella

  • Reply
   blonde toner
   juni 30, 2015 at 11:15 pm

   Hej Annabella

   ja det er jeg bekendt med, men tak.. Det er dog nogt jeg helst vil undgå og lade kroppen klare selv, da jeg har hør ddet kan være barske løjer og det gør ikke noget de tager lidt tid, bare dn stille og roligt aftager:)

   Godt du trods alt ikke var påbegyndt ammestop og at amning lader til at fungere. Men ja gød og mos kan være en milepæl for mange, da man så kan give dem andet end mælk.. dejligt du kan bruge lidt råd og tak for de pæne ord.. Held og lykke med opstarten.. god aften..

  Skriv kommentar