Hverdagstanker, struktur & tosomhed" - Blondetoner
Hverdagsglimt

Hverdagstanker, struktur & tosomhed”

For nogen er struktur måske noget af det mest basale i en hverdag med børn, for andre kan det virke helt uoverskueligt at have en fast struktur i hjemmet. Der er vi så forskellige og noget er ikke mere rigtigt end noget andet, så længe man trives.

Jeg har tænkt lidt over hvordan vores hverdag fungerer og helt uden at bemærke det, så er vores hverdag faktisk ret struktureret. Det er først nu, hvor vi har fået to børn at jeg lægger mærke til det og naturligt nok, for det kræver struktur at få det hele til at hænge sammen. Alle gøremål og praktiske anliggender skal jo nåes, når man som os er en børnefamilie på 4 og med to fuldtidsstillinger. Vi er nok blevet endnu mere strukturerede efter jeg har fået job, for der er lidt logistiske udfordringe, hvis ikke vi koordinerer det hele. Det giver på en måde også en tryghed og en balance i hverdagen. Det giver ro for pigerne og for os.

Jeg har altid været lidt modstander af at være for struktureret i hverdagen, da jeg elsker spontanitet, men har også måttet sande, at det er en nødvendighed der hvor vi står lige nu. Der er nødt til at være en vis form for struktur i hverdagen ellers går puslespillet ikke op i sidste ende. Nu bliver der talt en del om det her med at køre i samme spor og manglende forandring, men netop strukturen gør for os at der er mere overskud når vi er sammen. Både Jon og jeg har jobs der kræver en del af os i hverdagene, men weekenderne er hellige og her er der rig mulighed for at vi kan koble af og netop bryde hverdagens trummerum. Nogen vil måske synes det er en lidt kedelig og ensartet hverdag, men det er jo et valg vi har truffet, da vi fik børn og for os er det vigtigt de har en tryghed i os og vores hverdag. Hvor vi spiser sammen ved middagsbordet og hvor sengetiden er den samme hver dag. Som med så meget andet, så er der ikke en opskrift på den perfekte hverdag, det afhænger i høj grad af hvordan man er som familie og selvfølgelig også hvilken alder ens børn har og hvilke behov de har. 

Selvom jeg altid har nyt at være spontan, så trives jeg nu ret godt i vores ret så strukturerede hverdag, hvor der er styr på tingene og ser det på ingen måde som en hindring. Vi er begge, Jon og jeg, gode til at give hinanden plads og frihed til at komme ud. Det er super vigtigt for os, at det hele ikke går op i børn, forstået på den måde, at vi også har brug for lidt space hver især, hvor vi kan være os selv. På den måde oplever jeg også mere overskud i hverdagen som familie og det er på ingen måde noget vores børn lider under. Tværtimod, så tror jeg det er godt givet ud at investere i lidt tid for sig selv.

Der hvor jeg mærker udfordringen, er manglen på tosomhed. Vi har ikke det store netværk, der sådan uden videre kan tager pigerne en aften, så vi kan have lidt voksentid væk hjemmefra. Det skal koordineres og aftales i god tid. Så det er nok her jeg til tider kan savne spontaniteten, hvor man en tilfældig hverdagsaften, tager ud og drikker et glas vin, spiser noget god mad eller går en lang tur. Vi prøver at prioritere det engang imellem og planlægge det, så vi stadig kan tage en smut ud og være kærester:). Selvfølgelig er vi sammen herhjemme og er gode til at hygge og være sammen, men nogen gange kan det bare være skønt at komme lidt ud sammen.

Det blev vist mine tanker denne onsdag aften. Måske det giver mening for nogle af jer, måske gør det ikke:)

Følg med på Facebook og Instagram

Facebookinstagram

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv kommentar