Hvad er det vi jager? "prioritering, savn og den der hverdag" - Blondetoner
Hverdagsglimt

Hvad er det vi jager? “prioritering, savn og den der hverdag”

image

De sidste par uger har været ret hektiske. Jeg kan virkelig mærke, at jeg skal finde mig til rette i min nye hverdag som studerende og mor på en og samme tid. Kravene er mange og studiet er præget af gruppearbejde, så ja det er sgu lidt hårdt at vende tilbage og specielt gruppearbejde giver visse udfordringer i forhold til hjemmefronten. Børnene skal stadig hentes fra vuggestuen, der skal handles ind, laves mad, hygges og ja jeg tror de fleste forældre bare gerne vil have tid sammen med sine børn. Vi prøver som så mange andre familier at få puslespillet til at gå op.

I går skrev jeg lidt om de refleksioner jeg har haft på det seneste og et af de punkter jeg tog fat i, er netop det med at vi som forældre bruger mindst tid med vores dyrebare guldklumper. Samfundet er nu engang skruet sammen på den måde og sån er det for langt de fleste familie, hvor begge parter har fuldtidsjob.

Jeg burde vel egentlig føle mig priviligeret som studerende, det er i hvert fald hvad de fleste siger, men med så meget gruppearbejde er dagene bestemt ikke korte og den der frihed som mange siger man har, det gælder bestemt ikke alle uddannelser.. Nogle dage når jeg kun lige hjem til spisetid og putte børnene i seng. Det er hårde odds i min verden og jeg må indrømme jeg savner dem. Når det så er sagt, så er der også dage hvor jeg har mulighed for at aflevere senere eller hente tidligt – det sætter jeg så meget pris på.

Det er noget af en omvæltning at komme tilbage til den virkelige verden, når man kommer fra sin trygge barselsbobbel og jeg føler lidt at jeg går glip af en masse, nu hvor jeg ikke længere har barsel.

En venlig sjæl skrev i en kommentar til mit indlæg i forleden, at hun i hverdagens stress og jag ofte tænkte på et digt “jeg holder af hverdagen” skrevet af Dan Túrell – det handler om at holde af hverdagen, i den forstand at “hverdage” er dem vi har flest af og i stedet for at jage alt det der kommer efter, så netop værdsætte hverdagen og få det bedste ud af det. Giver det mening.?.

I min verden er det en virkelig fin måde at se det på. Jeg er tilbøjelig til, at fokusere på alt det jeg ikke har – mere vil have mere..  Det gælder om at holde fokus på hverdagen, på nuet, på det at leve.. Og det er præcis hvad jeg prøver på..

Ikke sagt, at man ikke kan glæde sig til weekenden, eller specielle begivenheder, men man kan lige så godt få det bedste ud af livet.. det lyder måske en smule opblæst og “way to much”. Brug det eller lad vær;)

At koble af er uden tvivl skønt og jeg nyder da bestemt også at komme lidt væk tiltider, hvem gør ikke det. Med de travle hverdage, som jeg prøver at få det bedste ud af, trods de er travle og til tider en smule uoverskuelige, så nyder jeg virkelig når vores lille firkløver vender snuderne mod sommerhuset.

Det er ved at være en del uger siden vi sidst har været afsted, men denne weekend kunne det lade sig gøre. Det er vores lille frirum – der hvor vi kan være os selv uden at skulle præstere eller leve op til noget. Jeg ELSKER det, den helt specielle ro, en ro som man ikke opnår der hjemme i vandte rammer.. Så det er bare om at nyde det:)

fortsat god weekend

Følg med på Facebook og Instagram

Facebookinstagram

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv kommentar