Renovering, fremtidsplaner og billeder af det nye hus - Blondetoner
Hverdagsglimt

Renovering, fremtidsplaner og billeder af det nye hus

Så blev det mandag og en ny uge er skudt i gang. Jeg må indrømme, at jeg var en smule mere træt her til morgen og kunne godt lige have brugt en dag mere, men kan man ikke altid det… Som jeg fik røbet lidt i går på Instagram så er weekenden blevet brugt på at rive ned i det nye hus og forude venter en ret omfattende renovering, så måske ikke så mærkeligt jeg var lidt mere træt end normalt. I kan følge med på snapchat –> blondetoner

Fredag fik vi nøglerne til det nye hus (som jeg skrev lidt om her) og så har den ellers gået på at rive stort set alt ned.. Et lille rødt murstenshus med fuld kælder og mulighed for at udnytte loftet til 1 sal, men det bliver dog ikke i første omgang. Det eneste der pt er tilbage er husets murer, alt indeni er revet ned, rumdelingen er stadig den samme. Dog har vi rykket en dør, blændet to døre og revet en væg ned for, at få et lidt større køkken/alrum.

Jeg er mildest talt høj af begejstring og jeg har altid sagt at beliggenhed var noget af det vi vægtede højst, hvorimod vi var villig til at gå på kompromis med kvadratmeterne og vi har nu fået drømmeplaceringen, så hvor fedt er det ikke lige. Det er så småt begyndt at gå op for mig at vi er blevet husejere, men da vi stadig bor i lejligheden små 14 dage endnu, så tror jeg først at det er, når vi flytter, det for alvor går op for mig.. Her til eftermiddag hentede jeg pigerne og kørte ud i huset, hvor Jon allerede var, han kommer til at være der så meget som muligt indtil vi flytter ind, da der skal laves en masse og ligeledes sættes nogle håndværkere i gang med det han ikke selv skal lave.. Her til aften spiste villige et par pizzaer sammen og nu går Jon og river gulvene op og har netop sendt et billede af at den førnævnte væg er væltet mellem køkken og spisestue, så man må sige han rykker.. Hvor heldig har man lov at være med en håndværker til mand..

Vi skal hele trædemøllen igennem, med elektriker, alt el skal skiftes og det starter de med allerede denne uge og ja så kommer der ellers til at være et rend af håndværker. I første omgang er det meningen at der udover ny el, skal laves nye egetræsgulve i hele huset, selvfølglig med gulvvarme, så slipper vi for radiatorer og planen er også der skal brændeovn, for det er der klar til, så det er perfekt. Derudover skal der murers op og males over alt og kanaliserer mm skal laves. Som sidste del af første etape af projekt fra skrot til slot, som man vist roligt kan kalde det, så bliver alle døre og vinduer skiftet i hele huset. Gulvene vsr vi meget i tvivl om, men da de eksisterende gulve ikke var så pæne så blev det sådan og det gør så at vi til st starte med ikke får råd til nyt køkken, så det bliver en ret primitiv løsning. De eksisterende køkken er revet ned og vi har gemt hårde hvidevarer og lavet et midlertidigt køkken i kælderen, for det er der vi skal bo de første par måneder, indtil de ovennævnte ting er lavet.. Det bliver noget af et projekt vi kaster os ud i, men vi elsker det og så har vi jo netop bygget et sommerhus, så vi ved jo lidt om hvad det indebære..
Hvis nogle af jer har præferencer inden for køkkener og brændeovne, så smid endelig en besked, for det er hvad jeg går og lurer lidt på, indtil det engang bliver en realitet.

Pt er der kun 2 værelser i stueplan og det er helt fint på nuværende tidspunkt, men på sigt når pigerne gerne vil have hver sit værelse så er det et no go og derfor er det jo så smart at liftet kan udnyttes, så vi på den måde kan få 57 kvm mere udover de 85 vi har nu, plus fuld kælder. Så der gemmer sig en masse gode kvadratmeter og pigerne får så førstesalen, med to store værelser og et lille fælles rum i midten.. Men det bliver som sagt først om nogle år.. Indtil da må de deles.

Så nu er vores lille forvandlings-renoveringsprojekt-fra-skrot-til-slot for alvor gået i gang..
Selvfølglig skal i ikke snydes lige lidt billeder ag huset.. Nogle af dem er taget inden vi begyndte at rive ned og ja ellers taler billederne vist for sig selv.. Når ja og så skal man da ikke glemme den fine have, eller burde jeg sige to haver.. For der er både have foran og bagved huset plus en lækker terrasse, så der er rig mulighed for at være ude..

Følg med på Facebook og Instagram

Facebookinstagram

Du vil måske også kunne lide

12 Kommentarer

 • Reply
  Signe
  juli 5, 2016 at 3:51 pm

  Hej.
  Det ser fint ud.
  Men det skær helt i hjertet, at I fjerner de fine gamle gulve. Ved godt I vil have gulvvarme, men netop sjælen i huset er uerstatteligt, når de fine gamle brædder kommer væk.

  • Reply
   Camilla
   juli 5, 2016 at 4:25 pm

   Hej Signe, vi ville meget gerne have bibeholdt gulvet, men det var ikke muligt. Der var gulvtæpper i det meste af huset og dem ville vi blot fjerne og så få gulvet slebet op, men desværre var der lagt tynde spånplader på hele gulvet i stue og køkken, som er sømmet fast med søm med cm mellemrum, så det efterlader et gulv med tusindevis af søm i og hvis man fjerner dem, tusind vis af huller og det kan desværre ikke bare slibes væk så derfor blev eet denne løsning og når vi nu er i gang, så kommer der selvfølglig gulvvarme. Det store vinduesparti bliver også skiftet, men der prøver vi netop st bevare stilen

 • Reply
  Ditte Buus
  juli 6, 2016 at 8:32 pm

  Sikke et spændende hus med masser af potentiale. Hvor vildt, at førstesalen slet ikke var i brug. Kunne i måske lave trappeopgangen til førstesalen samt tegne førdtesalens planløsning, og ellers lukke 1. Salen ned. Så får i lavet den optimale placering af trappen i huset. Så er det svineri lavet med at lave hullet til trappen, og så kan i hygge jer med førstesalen, når i er kommet på plads i resten. Elsker ombygninger. Har selv været i gennem et par stykker.
  Mht køkken så tror jeg, at det næste køkken skal være multiform eller hvis jeg var rig fra unoform 🙂 jeg mener, at man kan få “knock-down” fra multiform, altså en saml selv løsning. Det kan man spare mange penge for den samme kvalitet, og hvis din mand er ferm til håndværket, så kan han bygge det selv. Det har vi også gjort her i huset, og det har været nogle gode penge at spare. Både til badeværelse, garderobe, bryggers og køkken.
  Mht brændeovn har jeg set sådan en fra Morsø, som er lækker. Tjekker lige modellen ud. De modeller jeg er vilde med hedder 6170, 6670 og 6870 – alle væghængte.
  Og super lækker ide med gulvene. Det bliver godt for indeklimaet. Det bliver spændende at følge jer.
  God arbejdslyst.
  Mvh Ditte

  • Reply
   Camilla
   juli 6, 2016 at 8:46 pm

   Hej Ditte,

   Tak for din besked og gode ideer. Det med at lave trappe “hullet” fra starten eller gøre klar på den ene eller anden måde, har vi faktisk snakket om, men gik lidt væk fra det igen, da vi gerne skal spares hvor spares kan lige nu og kun lave det mest nødvendige.. Tak for input til køkken, det vil jeg lige lurer nærmere på og ja det er altid godt med en ferm handyman. Vi har slev kig på HTH , men mangler stadig nogle priser førend vi ved hvad vi skal satse på.. Det kan hurtigt blive en halvdyr omgang.. En ting af gangen.. Jeg er også på kig med brændeovn og bil kigge nærmer på den du snakker om pg ellers har jeg lidt kig på sådan en der kan murer ind i væggen, det vil måske være en ret cool løsning for os, men det bliver heller ikke i første omgang..

   Ja gulvene bliver så godt når det står klart og vil gøre en kæmpe forskel, så jeg glæder mig til at se det færdige resultat

   God aften og skønt du følger med..

 • Reply
  Emilie
  juli 6, 2016 at 9:12 pm

  Vores venner har fået køkken fra Kolon, det skal jeg ihvertfald selv tjekke nærmere ud når vi en dag skal ha nyt køkken i evt nyt hus..

  • Reply
   Camilla
   juli 6, 2016 at 9:25 pm

   Hej Emilie,

   Det kender jeg slet ikke, men vil da klart tjekke det ud.. Tak.. Altid fedt med nye inputs

 • Reply
  Christina
  juli 9, 2016 at 11:35 pm

  Sikke et fint lille hus. Stort tillykke med det! Jeg vil helt klart anbefale jer at gå efter mærket Morsø når I skal købe brændeovn. Det er simpelthen kvalitet 🙂

  Mht køkken er det jo et spørgsmål om ens smag. Vi skal selv have nyt køkken næste år, og det bliver nok fra HTH, da elementerne på vores nye badeværelse er derfra og vi gerne vi have en rød tråd med ens fronter i køkken, bryggers og badeværelse.
  Men hvis vi ikke ville have en rød tråd ift resten af vores hus, så ville jeg nok lure lidt på Svane S12 (tror jeg at det hedder). Elsker de rene linjer 🙂
  Og øv med de gamle gulve. Hvad i alverden har forhenværende ejere tænkt på?! Skal I have rigtigt træ eller laminat?

  • Reply
   Camilla
   juli 11, 2016 at 8:02 pm

   Tusind tak Christina, vi er så glade for det lille hus og glæder os til at se forvandlingen med tiden. Det er skønt at kunne sætte sit eget præg og virkelig se der sker noget:)

   Ja jeg kigger lidt rundt med køkken og så må vi indhente nogle forskellige tilbud og se hvad der kan lade sig gøre.. men umiddelbart, så tror jeg også HTH er en god løsning:)

   Ja det er lidt surt med de orginale trægulve, men sådan er det. Vi skal have rigtig trægulv. så vi har kig på noget egetræs gulv, der ganske svagt er hvidolieret.

 • Reply
  Et kapitel lukkes, et nyt åbnes.. - Blondetoner
  juli 13, 2016 at 8:24 pm

  […] gangen og hvis mavefornemmelsen er god, så skal det nok gå. Som i kunne læse og se i indlægget her, så er det noget af et projekt vi har kastet os ud i med renovering af hus. Jon og jeg må bare […]

 • Reply
  Noget har ændret sig... - Blondetoner
  juli 27, 2016 at 8:49 pm

  […] af jer der følger lidt med, så ved i jo også at vi netop har købt hus (ellers kan i lure med her) og derfor vil der også være en del om det for fremtiden, så en ny kategori “hus og […]

 • Reply
  husrenovering "Nye gulve" - Blondetoner
  oktober 10, 2016 at 7:08 pm

  […] I skal selvfølgelig ikke snydes for et par billeder og hvis ikke i kan huske hvordan det så ud inden, så kan i læse og se med her […]

 • Reply
  "Dagen vi har ventet på" - Blondetoner
  oktober 25, 2016 at 8:33 pm

  […] kan måske huske jeg postede et indlæg om husets stand da vi overtog i sommers i indlægget her og da jeg skrev et indlæg om, at vi boede i kælderen, under lidt primitive forhold. Der har vi nu […]

 • Skriv kommentar