Fra tanke til handling "nye tider" - Blondetoner
Hverdagsglimt

Fra tanke til handling “nye tider”

image

Der sker ting og sager i det lille hjem. Det gør der vel i langt de fleste hjem – hverend man vil det eller ej, det er vel bare en del af pakken og en del af det at være en familie. Netop som man tror det hele køre, så bliver der vendt op og ned på det hele og det kan både være på godt og ondt, det er med til at give lidt krydderi til tilværelsen.

Vi har gang i en lille omrokering. Eller det vil sige mor og far har fået sit soveværelse for sig selv og Vigga og Molly skal nu dele værelse. For os er det altså ret stort, det tror jeg det er for langt de fleste der har børn og netop ved hvad det vil sige at dele værelse med de små.

Det er en beslutning, der har været længe undervejs og det eneste det gar stoppet den, var tanken om ren kaos i det lille hjem. Jeg er ikke meget for at lave om på ting og slet ikke rutiner som egentlig køre meget godt..

Men så igen, det skulle jo ske før eller siden og hvem siger det bliver nemmere jo længere vi venter.. Det kan være der ville være sværre til den tid, ingen aner det. En af glæderne ved at få børn, man aner ikke hvornår en kamp rent faktisk bliver en kamp.. Det kan være de små ubetydelige ting der bliver et problem og de ting man tror vil skabe kaos, viser sig at fungerer helt fint uden problemer..

I søndags tog jeg en drastisk beslutning om at pigerne, selv samme dag skulle på samme værelse. Vi var netop kommet hjem fra sommerhuset efter 14 dages ferie og jeg tænkte at vi lige så godt kunne tage den med det samme. Jon var en smule skeptisk og mente vi måske burde vente, men hvorfor? Det er jo bare at udskyde noget vi rent faktisk slet ikke aner om vil blive et problem.. Der var ikke langt fra tanke til handling. Lynhurtigt blev Mollys kiliseng splittet ad, for så at blive rykket ind på Viggas værelse og samlet igen.. Ja vores døre er altså ikke så brede, så det var nødvendigt og drøn irriterende.. Der er jo ingen der synes det er sjovt at skille ting ad, for så at samle det igen.. Men der var hvad der skulle til.

Særligt for en var begejstringen stor, nemlig Vigga. Hun var helt med hvad der skulle ske og hoppede ivrigt op og ned i sengen og foer frem og tilbage.. Molly forstod ikke helt hvad der foregik, men kravlede bare rundt som den lille tumletrold hun nu engang er.

En ting er sikkert og vist, det er så skønt at få sit soveværelse tilbage. Det lyder måske en smule egoistisk, men det er altså fedt ikke at skulle liste i seng og rent faktisk kunne gå i seng og lige og snakke lidt inden man falder i søvn. Nu er det slut med babyer i soveværelset. Vigga kommer ind om morgenen, hvis hun vågner inden vi skal op og det er jo bare rent hygge. Hun slæber samtlige puttedyr med sig og hovedpuden i hånden, så er det bare op i mors og fars seng og så lige putte lidt inden væggeuret ringer.. Noget jeg har glædet mig til og noget som først ka lade sig gøre her efter hun har rundet de 2 år. Førhen gad hun ikke ligge stille og putte, præcis som Molly ikke guder nu.. Så om et års tid, så er der udsigter til at Molly også goder putter i sengen og måske se en tegnefilm eller to..

Men tilbage til det det handlede om, nemlig at pigerne nu deler værelse. Hvordan er det så lige gået?

Faktisk er det gået langt over forventningerne, præcis som med så mange andre ting. Nu skal det passe med i nat bliver et rent helvede, fordi jeg skriver dette indlæg, det skal lige passe.. Ej, jeg satser på den gode puttekarma fortsætter. De har sovet på samme en lille uges tid nu og der har kun været en enkelt nat, hvor det var op ad bakke, natten til tirsdag.. Der var jeg tær på at opgive, men det var vist en one-timer.. Molly vækkede Vigga og var ked, over hvad ved jeg ikke.. Men så blev Vigga ked af det efter lidt tid, da Molly var faldet til ro og så var helvedet løs.. Ej det var en af de nætter man helst vil glemme..

Generelt har Molly været meget vågner i løbet af nattetimerne de sidste par måneder. Hun har det med at vågne og rejse sig op og så bliver hun ked af det. Så skal man op og lægge hende ned og give hende sut og krammebamse, så sover hun videre.. Men det kan være mange gange på en nat.. Nogle nætte lidt for mange gange.. Formentlig er det en fase, en lidt lang en af slagsen og så har vi uheldigvis også været ramt af asmatisk bronkitis, som kommer lidt i perioder og oven i hatten mellemørebetændelse, så det gør det bestemt hellere ikke lettere..

Bortset fra den ene forfærdelige nat, så er de andre aftener og nætte gået nogenlunde. Molly vågner stadig nogle gange, hvor vi må ind. Det hænder også Vigga lige vågner lidt op, men hun brokker sig som regel ikke.. Så det er vist en tilvænningssag for alle parter..

Her til aften tager det dog lidt tid at få ro på Molly, hun har de der aftener hvor man tror hun er på speed.. Hun tonser rundt i sengen, pludre og bider i sutterne og lader ikke til at ville sove.. Men det kan hurtigt vende fra det ene øjeblik til det andet.. Så mon ikke der er ro inden længe.. Pt skiftes vi til at gå ind og få ro på og så plejer der lige at gå lidt og så kommer der ro..

Men livet som mor er jo uforudsigeligt – i dag kan være god, i morgen mindre god.. En dag af gangen..

God lørdag aften til jer

Følg med på Facebook og Instagram

Facebookinstagram

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv kommentar