"Forskellighed, fællesskab og fine fornemmelser" - Blondetoner
Hverdagsglimt

“Forskellighed, fællesskab og fine fornemmelser”

image

Det her indlæg kommer lidt i kølvandet af en snak jeg havde med nogle piger fra mit studie inden jul, så man kan vel godt sige det har været lidt undervejs, men sån er det med mange af mine indlæg, det er ikke altid de lige bliver færdig med det samme. Nogen af dem skal vendes og drejes og nogen bliver aldrig udgivet.. Men dette endte med at blive et færdigt indlæg eller i hvert fald en masse tanker jeg har gjort mig. Som altid er i velkommen til at dele ud af jeres tanker og meninger.

Jeg tænker en del over forskellighed og hvor vigtigt det er for et samfund. Det er med til at styrke os som mennesker og selvom man møder folk der er meget anderledes end en selv, så kan det være man har enkelte ting hvor man deler en interesse, en passion. Det kan være børn, uddannelse, sport, mad, ja alt hvad vi vi især synes er interesant.

Der findes mange forskellige typer, med forskellige baggrunde, mål, drømme og planer for fremtiden og vi er vidt forskellige steder i vores liv. Med andre ord så skal der være plads til forskellighed og plads til at inspirere hinanden, forholde sig openminded og mindre fordomsfulde.

Det er uden tvivl lettere sagt end gjort, sån er der så meget, men jeg prøver så vidt det er muligt at lære folk og kende og i langt de fleste tilfælde er det en super god oplevelse og ja langt de fleste af os dømmer hinanden uden i virkeligheden at vide hvem hinanden er, det hele bliver så overfladisk.. Jeg har mødt så mange skønne mennekser ved at være åbenminded og ofte er de mennesker jeg umiddelbart tænker jeg ikke klinger så godt med eller måske ikke ved første samtale har så meget til fælles med, faktisk dem jeg ender med at have det aller bedst med og langt hen af vejen, dem jeg ender med at have et tæt venskab med.

Det skal ikke lyde som en prædiken, eller som om jeg pudser min glorie, men en gang imellem bliver jeg lige mindet om, hvem jeg er og at vi allesammen har lig med i lasten – nogen flere end andre. Så husk at tal med hinanden også de personer i måske først tænker i ikke har noget til fælles med, for det kan ende med at blive en rigtig god ven, en god arbejdskollega eller noget helt tredje, hvem ved..

Med åbenhed kommer man langt og nogle gange meget længere end man først havde troet. Som studerende på det studie jeg går, så kræver det rigtig meget gruppearbejde og det skaber en masse drama, konflikter, frustationer, aha- oplevesler, kompromiser, glæde, grin og ikke mindst en læringsproces, der i sidste ende giver noget ballast med i bagagen, det kan både være rent fagligt men også på det menneskelige plan. Vi har et super team af undervisere bag os og de gør hvad de kan for at guide os gennem denne rejse vi er på, men det kræver blod, sved og tåre og en masse hårdt arbejde fra start til slut.

Jeg ved ikke om i har haft det på samme måde, men når man er yngre, her tænker jeg folkeskolen, gymnasiet og lignende, så har man meget hurtigt en tendens til at danne klikker og falde ind i en bestemt rolle og man vil helst arbejde sammen med sin bedste veninde, selvom man udemærket godt ved det ikke er hende man i sidste ende arbejder bedst sammen med. Det sker helt af sig selv og det med at være anderledes og skille sig ud fra mængden, det er ikke altid så velanset når man går gennemgår sine teenageår, det var i hvert fald være svært – man er så letpåvirkelig og hurtigt søger man de trygge ramme og derved de samme mennekser.

Det er sån jeg ser på tingene, når jeg tænker tilbage, det er ikke noget jeg har spekuleret over den gang, men jeg tænker over det i dag, for jeg synes om nogen det er mega fedt når jeg møder folk der tør være anderledes, mainstream kan være så kedeligt, så bliv endelig ved med det, som sagt så skal der være plads til forskellighed. Den omtalte “gymnasie-stemning”, hvis man kan kalde den det, den er der formentlig nogen der aldrig kommer ud af og det er så super ærgerligt, men helt op til den enkelte selvfølgelig.

Langt de fleste der går gennem den første del af livet på denne måde, vil formentlig blive en smule rystet, den dag de rammer arbejdesmarkedet og ikke længere kan hænge sammen med bedste-veninden, men rent faktisk skal til at arbejde sammen med folk på kryds og tværs. Forandring fryder og det gælder om at have ja-hatten på..

Jeg ved ikke helt hvor jeg vil hen med mine tanker og det er slet ikke sikkert jeg skal nogle steder hen, eller at der rent faktisk er en konklusion på ovenstående, for med så meget andet, så er det jo blot min holdning og mine tanker og der sidder med garanti nogle derude som er både enige og uenige og det er bare helt okay. Ofte kan det bare være rart at få sagt tingene højt og reflektere lidt, så det er hvad jeg gør.

måske nogen ikke rigtig ser sammenhængen i mit billedvalg, men det er da i hvert fald lidt anderledes. Faktisk er det fra COMA club i efteråret.

Følg med på Facebook og Instagram

Facebookinstagram

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv kommentar