En mors tanker.. "en livslang fortælling" - Blondetoner
Hverdagsglimt

En mors tanker.. “en livslang fortælling”

viggasorthvid

De fleste forældre kender til det med at blive bekymret eller frustreret på sine børns vegne. I min optik er det helt naturligt, for vi som forældre vil vel altid det bedste for vores børn og i mange tilfælde kan en situation virke mere skræmmende for os, end for vores børn. Måske fordi vi kender omfanget af en given situation og så er vi mere kritiske fra starten. Jeg kan selvfølgelig ikke generalisere og sætte alle i samme kategori, men det vil undre mig, hvis jeg tager helt fejl.

Børn er i langt de fleste tilfælde meget mere rolige og tillidsfulde – de kender ikke den virkelighed som vi andre kender til, og har derfor ikke de samme fordomme og bekymringer. Børn forventer ikke så meget. de er ligeglade med om tingene er nye eller gamle og om der er højt eller lavt til loftet. Med det prøver jeg blot at sige, at jeg selv er hurtig til at antage en masse på baggrund af hvad jeg ser og det gør at jeg hurtigt stille mig kritisk, måske helt uden grund. Selvfølgelig er det vigtigt at mærke stemningen og en mavefonemmelse kan man også komme ganske langt med, men selv er jeg blevet mere bevidst om ikke at dømme på forhånd og se det hele lidt an.

Jeg har netop indkørt begge piger i ny vuggestue – en oplevelse der har været præget af mange følelser. Selvom jeg ikke betragter mig selv som pylret i alt almindelighed, så var jeg måske hurtig til at sammenligne det nye sted, med det sted vi var vandt til. Det er ikke fair og med en mindre god opstart for Molly, så gjorder det ikke ligefrem situationen bedre, langt fra… to steder er ikke ens og det skal de heller ikke være. Bege piger er faldet rigtig fint til og den lidt hårde opstart er nu glemt.

Det kan være svært at give slip på sin guldklump og overlade det til vildt fremmede mennesker man slet ikke kender. Det kræver tillid fra både forældre og børn. Derudover betyder det alt at man bliver mødt med åbenhed – en pædagogisk uddannelse giver uden tvivl en masse gode redskaber med på vejen, men forståelse overfor barnet og det at møde dem netop der hvor de er, er i min optik ikke noget man kan uddanne sig ud af, men noget man har i sig. Sån er det vel med mange ting..

Vigga er et rigtig godt eksempel på et barn der omfavner det nye med et smil og får det bedste ud af det. Det er hvad hun har gjort indtil videre og jeg kunne ikke være mere stolt af hende. Faktisk kan jeg lære rigtig meget af hende og jeg er blevet mere bevidst omkring det at forholde mig åben over for nye ting og nye steder – se muligheder frem for begrænsninger, ja kært barn har mange navne.. Jeg tror i har fanget min pointe..

I bund og grund, så tror jeg ofte at mine bekymringer er unødige og jeg vil så vidt det er muligt prøve, at se tingene mere i børnehøjde..Jeg vil altid forholde mig kritisk, for det er jo mine børn det handler om, men alt med måde. man lære hele livet og det at være forældre er en uddannelse i sig selv.. en livslang en af slagsen..

Følg med på Facebook og Instagram

Facebookinstagram

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv kommentar