En lidt dramatisk dag "første, men nok ikke sidste gang" - Blondetoner
Hverdagsglimt

En lidt dramatisk dag “første, men nok ikke sidste gang”

blodtroeje

En mors værste mareridt er vel, når vuggestuen ringer og indleder sætningen med “jeg ringer fordi Vigga er kommet til skade”.. I det split sekund man høre ordet “til skade”, så flyver tusind tanker igennem hovedet og man når at gennemtænke samtlige scenarier, før samtalen fortsætter.

Inderst inde, så har jeg godt været klar over, at det er et spørgsmål om tid førend den dag ville komme, hvor Vigga ville komme til skade, da hun jo bestemt ikke er et stillesiddende barn. Det kan ikke blive vildt nok. Man kan som forældre godt gå hen og få en smule grå hår, af sån en frygtløs lille pige som Vigga er…

Hvad stiller man op, når man som os har en rigtig lille vildbasse, der konstant søger spænding.. Det findes der nok ikke noget endegyldigt svar på, så det er bare om at accepterer det og håbe på, at fornuften overtager med tiden..

Det er efterhånden ved at være hverdagskost, at hun kommer hjem fra vuggestue med en bule eller to.. Ja det lyder måske lidt dramatisk for nogen, men hun har så meget krudt i rumpetten den unge dame, at det altså bliver til nogle knups i løbet af dagen også når hun bare er hjemme. Hun skal nok finde en måde hvorpå hun lige kan få det lidt sjovere (læs: det kan ikke blive vildt og farligt nok)

Man finder hurtigt ud af, at stilhed er lig med ballade, den er stensikker hver gang. Det er der helt sikkert andre end jeg, der kan skrive under på..

Når, men jeg blev mandag formiddag ringet op af vuggestuen. Bare det at eg kan se det er dem der ringer, så bliver jeg nervøs. De ringer jo ikke for at fortælle, at Vigga netop har tegnet en tegning eller spist godt til frokost. Nej de ringer jo KUN, hvis der er sygdom, eller hvis hun er kommet til skade.. Her har først nævnte scenarie kun været tilfældet, men i går ændrede det sig.

En pædagog fra Viggas stue fortæller så, at Vigga er faldet og har slået sig og har bidt et stort hul i underlæben, det er “heldigvis” ikke bidt igennem, men det er ikke meget galt skulle jeg hilse og sige, efter selv at have set det.. Vigga var efter omstændighederne okay og tænderne ser ikke ud til at have taget skade.. Men det havde blødt voldsomt meget, men det gør det jo så noget og en blanding af savl, tåre og blod, kan virke ret voldsomt og det kan i jo også se på billedet, sån så hendes trøje ud.. De havde pakket tøjet og sko i en pose og advaret om, at der var meget blod.. Det skal jeg lige love for, puha stakkels lille mus..

Man kan ikke gøre så meget ved sår i munden, det skal bare have lov at hele. Jeg har ladet mig fortælle, at munden er et af de steder sår heler hurtigst og det lader også til at være tilfældet, for det har allerede her på anden dagen lukket sig pænt og hun er ikke så genrert af det længere.

Puha for en forskrækkelse – det gør ondt i ens moderhjerte, når så noget sker, men det bliver nok desværre ikke sidste gang hun kommer til skade..

Vildbassen har det godt og farer igen rundt, som om intet var sket. Det er for længst glemt for Vigga, men det er det ikke for mor. Jeg er bare glad for, at der ikke skete mere og at hendes tænder eller hoved ikke har taget skade.

Følg med på Facebook og Instagram

Facebookinstagram

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv kommentar