En efter-reaktion på MFR-vaccinationen... - Blondetoner
Diverse Hverdagsglimt

En efter-reaktion på MFR-vaccinationen…

vaccination1

Netop som medierne har haft øget fokus på det meget omtalte emne om, hvorvidt vi lader vores børn vaccinere eller ej, så har jeg selv været en tur hos lægen for halvanden uge siden og fået en MFR-vaccination.

Ja det lyder måske lidt mærkeligt, at jeg som 25-årig skal vaccineres, men som jeg tidligere har skrevet i et andet indlæg, så er det under min graviditet med Molly blevet opdaget, at jeg åbenbart ikke er blevet vaccineret som barn, noget jeg ikke selv har været klar over, førend lægen opdagede det ved en blodprøve. Det er åbenbart ikke ligefrem det bedste at få røde hunde som gravid, da det kan have en skadelig effekt på fostret, så man skal helst undgå det.

Min læge og jeg blev så i sin tid enige om, at jeg skulle vaccineres så snart jeg var færdig med at være gravid og var kommet over på den anden side, så ved 8 ugers tjekket fik jeg MFR-vaccinationen. Som alle vacciner kan man jo på bivirkninger ofte i form af feber dagen efter, men jeg var så heldig ikke at blive ramt..

Det skal jeg så love for at jeg er blevet nu. Min efter-reaktion kom ikke dagen efter, men en uge efter og den har nu varet snart en uge.. Jeg var slet ikke klar over at der kunne gå så lang tid, førend en eventuel reaktion kunne opstå. De startede med ondt i halsen, så kom feberen og en voldsom hoste, det er jeg stadig plaget af om natten.. Men så her til morgen, hvor jeg lige troede at det var ved at være overstået, så har jeg fået rødt udslæt/knopper på hals og mave og meget svagt i hovedet. Det er altså en form for efter-reaktion på vaccinationen. læs evt mere på sunhedsstyrelsens hjemmeside læs mere her.

Det er nu lidt træls, at blive vaccineret for noget, for så at få en mild grad af sygdommen alligevel, men det skyldes at vaccinen består af “levende, svækket virus” og jeg har bare været uheldig – Heldigvis smitter det ikke, for så havde jeg da lagt hele familien ned.. men Åhh, lige nu er det altså bare træls, og jeg håber bare det er overstået i løbet af et par dage og at jeg for alvor bliver rask og frisk. Jeg er ved at gå ud af mit gode skind af alt den sygdom..

Og så tanken om at Vigga skal have sin MFR-vaccination lige om lidt og Molly samtidig skal have sin 3 mdr vaccination.. Jeg håber bare ikke at Vigga bliver ramt lige så hårdt som jeg er nu, for det er altså noget af en omgang at skulle igennem..

Godt ord igen, jeg er snart på benene igen og i bund og grund er jeg rigtig glad for at vi er så heldige at have så godt et sunhedssystem og har mulighed for at blive vaccineret.

 Skønt at i gad og læse med og følg endelig med ved, at klikke på følgende links   INSTAGRAM og BLOGLOVIN

Følg med på Facebook og Instagram

Facebookinstagram

Du vil måske også kunne lide

6 Kommentarer

 • Reply
  Anne
  februar 18, 2015 at 8:01 pm

  Rigtig fint indlæg og så fint med fokus på de bivirkninger der kan være til vaccinen. Håber du snart bliver rask igen. Det føles slemt nu, det kan jeg kun forestille mig. Men tænk på hvor farligt det ville have været at komme hjem og smitte dem alle sammen med fx mæslinger.
  Fin blog, er glad for at følge med her og på instagram

  • Reply
   blonde toner
   februar 18, 2015 at 9:56 pm

   Tak for dine pæne ord om min blog, Instagram og indlægget.. Dejligt du følger med og læser mine indlæg. Du kan og følge med på bloglovin, der er link i indlægget nederst hvis det er noget du bruger;)

   Ja det er vigtigt at nævne bivirkninger, for det er ikke altid man lige er klar over det.. Men puha det har været / er en hård omgang, heldigvis er det snart overstået og ja det havde ikke været sjovt hvis jeg havde smittet hele familien med mæslinger:s

   • Reply
    Fatima
    februar 19, 2015 at 5:37 pm

    Hej:) Det er fint indlæg!;) Jeg har heller ikke haft rødehunde og blev ikke vaccineret før..Min læge og jeg har også aftalt , at jeg skal vaccineres efter graviditet. Og after fødslen fik jeg at vide at jeg kan først vaccineres efter jeg holde op med amning..Så vil jeg spørge dig om, ammer du nu?

    • Reply
     blonde toner
     februar 19, 2015 at 7:56 pm

     Jeg spurgte om der var noget i forhold til jeg ammede og det fik jeg et klart ned til, så ja jeg ammer stadig, så mærkeligt hvis du har fået af vide du ikke måtte.. hvad var grunden?

 • Reply
  Fatima
  februar 19, 2015 at 5:23 pm

  Hej:) Ja, det er rigtig fint indlæg! Jeg har heller ikke været vaccineret mod rødhunde..Og har aftalt med lægen, at jeg skulle vaccineres efter graviditet. Og after fødslen fik jeg at vide at jeg kan først vaccineres efter jeg holde op med amning..Så vil jeg spørge dig om, ammer du nu?

 • Reply
  Fatima
  februar 19, 2015 at 5:36 pm

  Hej:) Det er fint indlæg!;) Jeg har heller ikke haft rødehunde og blev ikke vaccineret før..Min læge og jeg har også aftalt , at jeg skal vaccineres efter graviditet. Og after fødslen fik jeg at vide at jeg kan først vaccineres efter jeg holde op med amning..Så vil jeg spørge dig om, ammer du nu?

 • Skriv kommentar