En brat afslutning... - Blondetoner
Hverdagsglimt

En brat afslutning…

image

De sidste par dage har været ret overvældende og jeg ved ikke rigtig om jeg skal grine eller græde.. Må dog erkende, at jeg er den der sensitive type der har let til tåre.

Som flere af jer sikkert ved/ har kunne læse jer til i tidligere indlæg, så har vi jo haft et as og mas med at finde en vuggestueplads til Molly med realistisk venteliste. Søskendegaranti er der ikke noget af i Københavns kommune, så den vuggestue Vigga går i på nuværende tidspunkt var ikke en mulighed – ventelisten er ALT ALT for lang. Der er først udsigt til en plads til næste sensommer og der skal Vigga alligevel i børnehave, så det udelukker den hurtigt. Noget jeg er rigtig ked af, for vi er rigtig glade for stedet, men okay, jeg ved godt at man til tider må se ud af boksen, for selvfølgelig er der andre gode steder.

Tingene har pludseligt taget en drejning, da mit studie har ændret struktur siden jeg startede op for et år siden. Det vil sige, at jeg for få uger siden har fået endeligt bekræftet at de helst så mig starte den 24 august, frem for midten af oktober, som oprindelig var planen. Modulerne er ændret, så det modul de starter med har jeg så ikke haft..

En ændret studiestruktur, en uoverskuelig lang venteliste til vuggestuestart og tanken om at afslutte barsel 2 måneder før tid har virkelig sat nogle tanker i gang. Jeg ved ikke hvad jeg skal tænke, bør tænke, må tænke? Det er noget af et dilemma at stå over for. Jeg vil gerne blæse og have mel i munden og som i ved kan det godt være lidt svært.

Det er drømmestudiet jeg er kommer ind på og jeg knoklede mig igennem en lang skriftlig prøve under min barsel med Vigga og var så heldig at komme ind, trods de mange ansøgere. Det er ikke en plads man bare lader passerere. Det er min fremtid der handler om og jeg knokler for at få det hele til st hænge sammen.

Oprindeligt var det først planen at jeg skulle starte op til oktober, men nu er det bare nu, for pludselig har “heldet” været med os og vi har fået en plads til Molly i en integreret institution, som jeg selvfølgelig håber er god. Det er altid svært når man er glad for et sted, men de virkede rigtig søde det nye sted og man skal nok passe på med at sammenligne og i steden for være openminded.

Nu står jeg så her og har fået tilbudt en plads i onsdags med opstart på mandag. Det vil sige min barsel med Molly er slut, når dagen er omme, hvilket den er for hende, da hun netop er puttet.. Selvom studiet trækker, så betyder mine små guldklumper ALT og jeg har ikke mentalt kunne forberede mig på, at det pludselig ville gå så stærkt, da det ikke er hvad vi har fået af vide ved Pladsanvisningen, alle de gange vi har ringet de sidste par måneder.

Molly har rundet de 8 måneder, men for fanden jeg føler mig slet ikke klar til at give slip endnu.. Jeg føler lige jeg har stået der med Vigga og det er jo også kun lidt over et år siden.

Forskellen fra den gang og så nu er, at der havde jeg indstillet mig på det fra start og havde tid til at forberede mig på opstarten. Nu kommer det bare så pludseligt det hele.. Det betyder rigtig meget at man er mentalt med og ikke føler tingene går for stærkt, som nu.

Jeg føler, mere end nogen sinde, at tiden er løbet fra mig.. Der er blevet fældet et par tårer de sidste par dage – som den sentimentale mor jeg nu engang er.. Ja det er måske fjollet og man skal ikke tage sårene på forskud, kan jo være det hele flasker sig helt stille og roligt.. Og uden det store drama.. Så skal det da kun være den jeg selv laver.. Ej, jeg skal nok tage mig sammen inden start mandag..

Studiet gør, at jeg kan tage nogle korte dage og der kommer et par uger i slut september, hvor jeg har mere elle mindre fri, hvor jeg også kan tage lidt tid. Det er dog ikke det samme og min barsel er officielt slut den. 24 august, så mandag morgen, der møder vi op i vuggestuen for første gang.

Jeg ber og håber på at det nok skal gå godt, og at Molly vil elske at få lidt flere udfordringer i hverdagen og at hun vil trives det nye sted. Mærkeligt at det faktisk føles mere svært at give slip her anden gang, end første gang.

For det ikke skal være løgn, så står vi over for endnu et dilemma, da vi også har fået tilbudt en plads til Vigga. Det gør det muligt at få dem samme sted, på hver sin stue. Og hvis vi flytter Vigga allerede nu, så er hun sikret en plads i børnehaven, når vi når der til og det kan altså være rigtig svært at få plads til den tid. Ellers står vi om et år og så er det ikke skkket hun kan få en plads i præcis den børnehave.. Det er nu ogås lettere at hente og bringe samme sted.

MEN MEN MEN jeg føler mig bare som jordens værste mor, hvis vi tager hende væk fra hendes vandte ramme og det hun er glad for og kender til – alt det hun har bygget op på det sidste år. Please fortæl mig at hun hurtigt vil glemme det og bliver glad for det nye sted og ikke lægger nær så meget i det som jeg gør.. Det er virkelig hårdt.. Men det ender nok med at vi takker ja.. Så skal hun indkøres fra den 26. august.. Heldigvis er hun en åben og glad lille piger, der er god til at være blandt andre mennesker, selvfølglig genert fra starten, som langt de fleste..

Havde du spurgt mig for er par uger siden, så havde jeg slet ikke regnet med at situationen ville se ud som den gør. Og det bliver uden tvivl nogle hårde uger for alle parter og lige meget hvad, så er det svært at træffe den rigtige beslutning, for hvad er den rigtige beslutning?

Det hele blev meget langt og meget roddet og ja jeg prøver at tage en ting ad gangen og så håber vi opstart på mandag går godt og at mavefornemmelsen er god som hidtil. Nu vil jeg nyde en stille weekend med min lille familie i sommerhuset.. Det bliver den sidste inden min barsel slutter..

Så er det tilbage til virkeligheden og ud af min lille trygge barslelsbobel. En ny hverdag melder sig efter 2 års barsel, kun lige afbrudt af 5 ugers studie sidste sommer.. Og formentlig kommer der ikke flere barsler for mit vedkommende..

God weekend til jer

Følg med på Facebook og Instagram

Facebookinstagram

Du vil måske også kunne lide

28 Kommentarer

 • Reply
  Ditte
  august 14, 2015 at 8:25 pm

  Det er altid svært, når det er ens børn det drejer sig om. Men jeg har begge børn i samme integrerede institution, og de har stor glæde af hinanden. Og det er fantastisk kun at skulle aflevere et sted. Do it, og smid den skyldfølelse væk. Du gør hvad synes er bedst i situationen. Pøj pøj.

  • Reply
   blonde toner
   august 14, 2015 at 8:32 pm

   Tak, ja det er nok om at gemme skyldfølelsen væk og tage en dag af gangen og på sigt er det sikkert givet godt ud..

 • Reply
  Malene
  august 14, 2015 at 8:29 pm

  Det lyder som en super svært situation og jeg forstår dig fuldt ud! En barselsafslutning er hård, selvom jeg endnu kun har oplevet en barsels slutning, ja så syntes jeg den var hård som bare f…..

  Mit bedste råd til dig – og jeg ved det er svært – men du er nød til at prøve at blive sikker i din sag og at dette er det bedste for jer alle sammen. Du skal udstråle det overfor både Molly men især Vigga som skal skifte. Og så får de jo hinanden at læne sig op af i bh så der er jo noget som er genkendeligt om ikke andet 🙂

  • Reply
   blonde toner
   august 15, 2015 at 1:58 pm

   Du har helt ret.. Jeg skal helt klart udstråle noget tryghed og give børnene ro og det kan bare ikke være anderledes.. Tak for din søde kommentar

 • Reply
  Katinka Frederikkes blog
  august 14, 2015 at 8:47 pm

  Hold da op, det var også lidt af en mundfuld. Jeg er selv typen der fælder en tåre i ny og næ, især når det omhandler mine børn – eller faktisk burde jeg skrive kun.. Så jeg kan godt forstå hvis det er nogle hårde dage.. Dog er jeg sikker på, at det nok skal flaske sig! De bliver sikkert rigtig glade for det, både Molly og Vigga! 🙂

  • Reply
   blonde toner
   august 15, 2015 at 2:00 pm

   Ja jeg er virkelig også blevet ekstra sensitiv efter mine børn er kommet til verden.. Men nu skal vi bare i gang stille og roligt og så må mor her vist lige tage sig lidt sammen og få lidt overskud og ro omkring det hele:) men godt at høre jeg ikke er ene om at have det sån og have let til tåre

 • Reply
  Isabelle
  august 14, 2015 at 9:02 pm

  kan sagtens forstå dit dilemma. Jeg har lige flyttet min lille søn fra en vuggestue til en anden. Det var jeg lidt bekymret for om han kunne omstille sig. Han har været der i en uge og vil simpelhen ikke hjem når jeg henter ham. Han elsker at være der. Jeg tror du bliver så glad for at dine piger går i samme vuggestue. Det bliver næsten forbesværligt at skulle aflevere 2 steder.

  • Reply
   blonde toner
   august 15, 2015 at 2:03 pm

   Skønt at du lige deler en lille lykke historie, det er netop hvad jeg har brug for at høre disse dage.. Og ja to forskellige steder er nemlig ikke optimalt i længden.. Heldigvis er børn ret omstillingsparate hvis man kan sige det og vender sig hurtigtog til nye steder, mennesker og rytmer.. Så jeg håber vi alle bliver glade for det nye sted:) tak for din kommentar skønt du læser med og deler ud af din historie

 • Reply
  Diana
  august 14, 2015 at 9:15 pm

  Vil ikke sige hvad der er det rigtige eller forkerte. Du må mærke efter i maven, selvom det nok ændre sig som vinden blæser.
  Men kan godt forstå hvis der har været tårer på det sidste. Mange tårer og frustration.
  Mine børn går begge i intregreret ins. Det er en super løsning, og overgang fra vuggestue til børnehave bliver meget mindre. Næsten ikke nævneværdig, ihvertilfald som det foregår i vores ins., så jeg tænker I lige så godt kan tage skiftet nu, som senere. Og ja, det ER så fedt som det lyder at hente og bringe samme sted
  Pøj pøj med den nye opstart.

  Tænker det arbejdsmæssigt og måske økonomisk ikke er muligt far tager en måneds orlov med Molly, nu her og du så overtager barsel igen de uger du har fri i september evt til at køre ind, mens I har takket ja til pladsen og først bruger den en måned eller to efter…, hvis dine tanker altså beror på hun ikke er så gammel endnu?

  .,… Men, i sidste ende tror jeg I bliver glade for de er samme sted, og når Molly stsrter her nu, lyder det jo til hun kan få en masse korte dage, fridage. Drømme opstart!

  • Reply
   blonde toner
   august 15, 2015 at 2:09 pm

   Tak for din søde besked. Det er dejligt at høre hvad andre tænker. Det er ret så overvældende at tage stilling til så mange ting på engang, men som du skriver er en integreret institution en rigtig god løsning i mange tilfælde og Vigga skal jo rykkes før eller siden, da det kun e rigeste hun går i nu.. Børn tænker nok heller ikke nær så meget over det som os forældre.. Her er det nok mere mig der lige skal have hovedet med og mentalt være stærk, så jeg udviser en vis tryghed over for børnene, da det uden tvivl er vigtigt.. Desværre ikke en mulighed da jon er selvstændig og det vil sige ingen penge i kassen.. Så jeg tror nu også det nok skal gå godt og det er jo kun lige nu her hun er lidt lille, det kommer hun formentlig hurtigt over☺️

   Ja med studie, så gør det det noget lettere med en blid opstart for både molly og Vigga og måske enkelte dage hvor jeg kan have molly hjemme undervejs.. Så det skal bare gå.. Tak

 • Reply
  Michelle
  august 14, 2015 at 9:26 pm

  Som pædagog, kommer jeg lige med min professionelle mening Vigga vil ikke blive mærket af det, hun er stadig så lille at hun ikke vil huske det. Og som Ditte skriver, så smitter dit humør og optimisme af på børnene. Hvis du viser glæde, så gør børnene det også Et andet lille råd til dig, fortæl pædagogerne hvordan du har det med det hele, og forklar dem situationen, de vil kunne hjælpe dig, på den bedste måde ift at skulle levere begge piger i en ny institution. Det er deres arbejde at tage vare på børnene og sørge for, at de har det godt og er glade, når ikke I som forældre kan være der

  • Reply
   blonde toner
   august 15, 2015 at 2:13 pm

   Hej Michelle..

   Tusind tak for din besked, det varmer at læse og rigtig brugbart. Jeg er helt med på at jeg lige skal til at udvise lidt glæde og overskud, når det hele går løs og vi har også snakket om at en god måde at få Vigga lidt med fra start er at hun kommer med ned det nye sted og hente molly hvis muligt.. Så er det ikke helt fremmed når hun starter om 14 dage.. Men ja jeg må tage en lille snak med dem på den stue Vigga skal gå.. Pt har jeg kun været på Mollys stue, da hun jo starter mandag og Vigga skal gå på en anden stue.. Men mandag må jeg lige høre om jeg kan få en snak med dem fra Viggas stue, så jeg lige får lidt ro på omkring hendes opstart.. Det er vist planen ☺️

 • Reply
  Birgitte
  august 14, 2015 at 11:52 pm

  Sikke mange følelsesmæssige ting på en gang. Jeg er pædagog i en integreret institution. Jeg vil sige det er fantastisk når søskende kan være i samme institutioner. Og mødes ind imellem og også ren logistikmæssig ved jeg det ofte er en stor hjælp. Hvis Vigga er som du siger tror jeg sagtens hun kan flytte institution. Tror du i den sidste bliver glad for det.

  • Reply
   blonde toner
   august 15, 2015 at 2:16 pm

   Ja jeg skal bare lige samle tankerne og finde min glæde frem omkring det hele.. Så skal det nok gå og forhåbenligt bliver det hele en rigtig positiv og lærerig omgang for alle parter.. Tak for din besked

 • Reply
  Cathrine
  august 15, 2015 at 1:02 am

  Vi flyttede helt til Oslo da vires den ældste lige var fyldt 2. Vi havde det SÅ dårligt med at hive ham ud af han vante institution og omgivelser, men alt blev gjort til skamme, han fandt hurtig til ro og fandt sin plads i ny institution, nabolag og land:-) Så gør det, heller nu end når hun bliver ældre, hun kommer ikke til at kunne huske særlig meget nu alligevel;-)

  //Cathrine

  • Reply
   blonde toner
   august 15, 2015 at 2:15 pm

   Ja børn er heldigvis ikke så sensitive som os forælde når de er så små, i hvert fald ikke i langt de fleste tilfælde.. Hvor er det skønt at han bare er faldet så godt til, for det er jo også noget af en omvæltning på en gang.. Men nej han kan formentlig slet ikke huske andet nu

 • Reply
  Anne M Berg
  august 15, 2015 at 7:27 pm

  Kæmpe kram herfra! Sikke en omgang lige oveni hinanden. Men!!! Hvor er I heldige, at pigerne får mulighed for at komme samme sted hen! Vi flyttede selv vores søn fra dagpleje til integreret (vuggestue) lige omk hans to års fødselsdag og det var intet problem – han elsker det – især nu, hvor han er startet i børnehave samme sted. Kan kun anbefale det 100% – det bliver I så glade for… Både det mindre flyt, når hun skal i vuggestue og den glæde de får af hinanden:-)

  • Reply
   blonde toner
   august 16, 2015 at 12:47 pm

   tak for din sød og meget positive besked, det er sku så skønt at komme ind til på bloggen.. jeg håber du har ret og at et bliver starten på noget godt:)

 • Reply
  Moni
  august 15, 2015 at 8:11 pm

  Jeg har stået præcis i de samme dilemma,pseudo søstre, vuggestue flyt, af den store pga studie. Det er det bedste jeg har gjort både for mig selv og dem. Min pige var på samme alder som din vigga, og hun har ikke taget skade. Det er jo samme rutiner, så der var stort set ingen forskel! Hun går nu sammen med sin søster, og de elsker at have hinanden. Jeg går på mit drømme studie (måtte også slippe de sidste 2 mdr af barsel) se det på den lyse side!pigerne har hinanden! De/du scorer ekstra meget tid i dagligdagen, da man ikke skal pendle ml 2 steder! Og mor er glad (karriere/studiemæssigt) det er jo lige så vigtigt at mor er glad til hverdag, altså for det hun laver! Og også i fremtiden. fokuser på alle de gode ting ved situationen, og tag ikke nogle sorger på forskud, det vil bare ødelægge processen, som jeg af erfaring, vil sige, nok skal gå super pøj pøj med det hele 😉

  • Reply
   blonde toner
   august 16, 2015 at 12:49 pm

   ja så ved du jo om nogen hvilke tanker man gør sig i sån en situation.. og at det godt kan være en smule overvælende, når der sker så meget på en gang.. du har så ret.. ingen sorger på forskud.. på med ja-hatten og derudaf.. tak for din søde besked, det er skønt at høre det er gået godt for andre, så er der håb forude..

 • Reply
  Betina
  august 15, 2015 at 8:28 pm

  Forstår dig så godt! Da vi i sin tid søgte plads til vores tvillinger i Kbh kommune var alt håbløst. Ringede og ringede og så pludselig var der plads. Nu er vi så flyttet til Tårnby kommune og kunne ikje få plads til pigerne i en børnehave i kommunen. Så de er blevet gående. Indtil i sidste uge (i vores ferie) hvor de ringede og sagde at nu var der plads! Så nu skal vi også lave om på vores hverdag og flytte dem fra deres vante sted. Men jeg ved det bliver godt, men har også fældet et par tårer – var slet ikke klar til så hurtigt et skift.

  • Reply
   blonde toner
   august 16, 2015 at 12:46 pm

   ja så kender du jo til den føelse jeg sidder med.. men ja man bliver nødt til at være åben og have en positiv indstilling, så børnene føler sig tryg ved situationen.. det skal nok blive godt. tak for din kommentar

 • Reply
  Jane
  august 15, 2015 at 9:32 pm

  vi flyttede vores datter efter et år i vuggestue da vi fik plads i en der lå bedre i forhold til kørsel til og fra arbejde. Vi var glade for den første vuggestue og følte os som verdens ondeste forældre men flytningen til nye vuggestue gik så fint.
  Da de små brødre skulle starte i vuggestue var storesøster lige startet i børnehave og vi fik plads til drengene i nabo institutionen. Vi valgte at rykke dem til storesøsters institution efter 4 måneder da vi fik plads og igen gik det fint.
  Når mor og far er glade er børnene også glade sagde pædagogerne og de fil heldigvis ret. Det er skønt at kunne aflevere og hente samme sted og de ses på legepladsen.

  • Reply
   blonde toner
   august 16, 2015 at 12:44 pm

   ja i langt de fleste tilfælde synes jeg også reaktionen er god, men man kan ikke lade være med at frygte det lidt som forældre, når nu de går et sted de er glad for, men jeg er sikker på det nye sted nok skal bive godt og at vi alle bliver glade fo beslutningen..

 • Reply
  Pernille vinther
  august 16, 2015 at 8:42 am

  Alt skal nok gå hvis i flytter Viggga!
  Min søn har skiftet vuggestue en gang og han har skiftet børnehave en gang. Og han klarede det så flot! Jeg havde aå dårlig samvittighed over jeg ikke havde tænkt mig om, og det var min skyld han skulle skifte. Men nogle gange går tingene bare ikke helt som man havde tænkt sig. Og for det ikke skal være løgn, har vi tænkt os at flytte til en anden by, (den jeg og min søn kom fra) og så nu skal han skifte børnehave for 2 gang hader anken om det. Men hans kan i skole næste år, og skal næsten have lov at starte op med dem han går i BH med. Og det er heldigvis et sted han kender. Nemlig det sted han gik i VS. Men han tager alt så flot og synes det er spændende.

  Du skal også tænke på en lettere hverdag for jer alle sammen. Så hvis i kan hente samme sted og spare tid, ville jeg gøre det. Børn tilpasser sig meget nemt! Og det er nok spændende det er samme sted. Men kender følelsen!

  • Reply
   blonde toner
   august 16, 2015 at 12:42 pm

   hvor er det skønt at han e r så god til at omstille sig og blot tage det at starte et nyt sted helt roligt.. men jeg har ogå tænkt tanken, at det er super ærgeigt vi ikke valgte en integreret fra start, men man kan altidvære bagklog..

 • Reply
  Lotte
  august 16, 2015 at 11:02 pm

  Hej Camilla..

  Sikke da et indlæg, puha.. Kan så meget forstå det hele du skriver og føler med dig, i alle de tanker mm man har..
  Vi flyttede Jeppe fra dagpleje til en anden og det gik så godt, nærmest perfekt! Så håber alt flasker sig for jer og super fedt i jo har fået mulighed for at få pigerne samme sted, selvom der er mange følelser omkring det..

  De bedste ønsker og tanker..
  Knus Lotte (jeppesmor, ig )

  • Reply
   blonde toner
   august 17, 2015 at 12:34 pm

   tak for din søde besked.. dagen i dag gik ikke som forventet, da hende der skule køre molly ind var syg, så det viirkede lidt kaotisk og jeg synes bare det var rigtig hårdt.. håber i morgen er bedr , så jeg kan få lidt ro i sindet..

  Skriv kommentar