Det kan du lave i påsken - "påskeguide på budget" - Blondetoner
Hverdagsglimt

Det kan du lave i påsken – “påskeguide på budget”

Skærmbillede 2016-03-22 kl. 13.26.12

For nogen er påskeferien måske allerede skudt igang, for andre venter den lige om hjørnet. Så er der tid til at hygge lidt ekstra og være sammen med dem man virkelig holder af. ferietider giver rig mulighed for at få koblet lidt af og glemme hverdagens stress og jag. En ferie som denne kan gøre underværker og jeg glæder mig til at bruge min påskeferie i sommerhuset sammen med pigerne og Jon. Vi har ingen aftaler lavet eller planlagt noget endnu og helt bevidst er det fravalgt, da vi bare har brug for at slappe af og nyde hinandens selskab.

Det er ingen hemmelighed at vi har været hårdt ramt på sygdomsfronten og derfor er det netop vigtigt ikke at planlægge for meget, men blot tage det lidt som det kommer. Der skal være tid til langsomme morgener, gåture ved stranden og selvfølgelig bare en masse kvalitetstid. Jeg har aldrig nydt ferier så meget som efter jeg fik børn, om det er fordi hverdagen er blevet ekstra presset, eller om det er fordi man rentfaktisk værdsætter tiden og ferie noget mere, det ved jeg ikke, men jeg nyder det helt vildt og påskeferien er virkelig tiltrængt.

Jeg har samlet et par ideer til hyggelige ting man kan foretage sig i påsken og så koster de tilmed ikke en bondegård – ferieræs kan hurtigt blive rigtig dyrt, hvis man er en familie på fire og ikke har råd til en tur i Lalandia eller at rejse syd på. Så der er alså massere hyggelige ting man kan foretage sig hjemme og uden at det koster en formue.

1. Puste æg. En klassiker er vel at puste æg. Skold ægget og lav hul i hver sin ende med en nål. Sæt ægget op til munden, og pust blomme og hvider ud. Det er sjovt for hele familien. Godt nok er mine piger vist lige det mindste, men der kunne sikkert komme noget sjovt ud af det også. Heldigvis kan man købe fake æg lavet i pap eller træ, som de mindste kan få lov at male på. Ellers er maling genrelt et hit, så hvis ikke man vil kaste sig ud i at puste æg, så er der alternative løsninger.

2. Netflix er mit punkt nr 2. Jeg er en sucker for Netflix og det er fantastisk i sommerhuset, hvor børnene kan skifte mellem de serier de allerbedst kan lide og så er der et hav af både serier og film for både børn og voksne. Der hvor det kan gå hen og blive svært, det er nå der skal vælges:)

3. Oplev naturen. Det lyder måske meget bredt og det det faktisk også. For alt efter hvor i landet man befinder sig, så er udendørs leg altid et hit for børn, så på med flyverdragterne og kom ud i den danske natur. Vi bor tæt på vandet, så det skal nok blive til en tur på stranden, vor der skal samles sten og skaller. Naturen indbyder til leg og læring på en og samme tid, så det er perfekt at komme ud og få frisk luft samtidig med at man kan opleve naturen, rode i jordbunden og lærer om de forskellige træer, planter, blomster og dyreliv.

4. Påskeægs-jagt. Det er og bliver min favorit og en tradition jeg tager med mig fra da jeg selv var barn. Det er så hyggeligt og kan snildt kombineres med en tur i skoven, eller hvor man lige er hende. Det går ud på, at man gemmer påskeæg til børnene og så skal de ellers på jagt, for at finde frem til dem. Vi har tradition for at det er pappåskeæg, som man selv fylder med godter. En hyggelig tradition og så bliver man vist aldrig for gammel til den slags. Jeg har netop mødtes med min mormor i dag, som gav mig et par fyldte påskeæg med til pigerne, som vi skal op og gemme i haven. Billedet øverst i indlægget er fra sidste års påskeægs-jagt og det var et kæmpe hit, selvom Vigga kun var lidt over et år.

5. Påskepynt. Her er det vist kun fantasien der sætter grænser, for påskepynt er hvad man gør det til og man kan med fordel samle lidt ind på turen i skoven eller hvor man nu er hende. Påskepynt kan også laves med pap, hobbymaling og snor. Klip pappet i fine æggeformer, hareformer eller vintergækkeformer – der er muligheder, så langt kreativiteten rækker. Hvis i har pailletter, klistermærker eller andre pyntesager liggende i gemmerne, er det også oplagt at give de små lov til at dekorere med det. I dette tilfælde er jeg ret glad for vi køre med voksdug, så er det dejligt nemt at få rengjort efterfølgende.

6. Påske-karse. Måske har nogle af jer allerede fået fine små ekser med hjem fra institutionerne med karse, som de små har været med til at lave. Det er noget af det nemmeste, men samtidig er det en god måde at lave noget sammen på. Det laves på følgende måde: Kom karsefrø i vat, og tilføj lidt vand. Inden for få dage vil I kunne se, hvordan de små karsefrø vokser sig store.

7. Bagning. Altid en sikker vinder og igen er det noget hvor børnene kan få lov at være med og hvilke børn elsker ikke at være med mor og far i køkkenet. Mine piger elsker det i hvert fald og hvis man samtidig kan få lov at smage lidt undervejs, så er lykken gjort. I kan jo med fordel bage nogle af mine favorit snackkugler, i finder opskriften HER og ellers er der også de skønne kokostoppe dybet i mørk chokolade, der finder i opskriften HER. Begge opskrifter er super nemme og smager fantastisk godt. Ellers kan det være nogle af jer ligger inde med nogle gode påskeopskrifter på lidt lækre sager, så må i endelig dele, så vi andre kan få gavn af dem.

Følg med på Facebook og Instagram

Facebookinstagram

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv kommentar