Det hele værd.. "kvalme, sved og tårer" - Blondetoner
Hverdagsglimt

Det hele værd.. “kvalme, sved og tårer”

gravid

Det føles konstant som om at vi skal nå noget, hverdagen bliver forhastet og bære præg af rutiner og praktiske ting – tiden er en faktor der ofte er imod os, vi må blot forholde os til den og jeg må acceptere, at jeg ikke kan kontrollere den. Det hele kan virke så forhastet og ofte sider jeg selv tilbage med følelsen af at være gået glip af noget..

Jeg prøver at leve i nuet, i sån en grad det nu er muligt, men jeg må indrømme at tiden går alt for stærk.. hvor er stopknappen når man har brug for det..  Jeg vil så nødig gå glip af noget.. Jeg er ikke længere den person, som mine børn bruger flest timer i døgnet sammen med, det er pædagogerne – hvis jeg tænker over det, skræmmer det mig en smule, men det er nu engang realiteten for langt de fleste familier, i hvert fald hvis karrierer skal være en mulighed for begge parter.

I skrivende stund sidder jeg i min sofa og har netop puttet begge piger for natten. Jeg tænker tilbage på tiden som gravid. Tænk engang, for 18 måneder siden blev jeg gravid med Molly og i dag fylder min lille guldklump 9 måneder. Lige så lang tid som hun har tilbragt inde i maven, har hun nu tilbragt uden for. En ret sød og lidt sjov tanke..

Det er også en smule underligt at gå ind i efteråret, uden en fin gravid mave. Billedet er ca et år gammelt og maven gemmer på lille Molly. De sidste to år har jeg været med mave på dette tidspunkt, men ikke år, der sidder jeg kun tilbage med en mave der har set bedre dage og trænger til en alvorlig opstramning.

Jeg har aldrig været den der totalt lykkelige gravide type, der bare elskede det hele ved graviditeten, nej, langt fra faktisk – jeg synes det er super hårdt at være gravid og det tager virkelig hårdt på kroppen.. Jeg har svært ved ikke at have kontrollen over min egen krop og bare må affinde mig med, at den lever sit eget liv.. Men én ting er sikkert, det er det hele værd – kvalme, sved og tårer.. Det er en helt speciel oplevelse at blive forældre og kan ikke sammenlignes med noget andet..

Jeg er meget afklaret omkring at vi ikke skal have flere børn, jeg elsker de to vi er så heldige at være blevet beriget med, men jeg må dog erkende at jeg godt kan blive grebet lidt af situationen, når jeg ser en anden gravid og så kan jeg i et splitsekund savne maven og specielt følelsen af at mærke liv – en følelse som slet ikke kan beskrives, det skal opleves.. Præcis som det at blive forældre.

Følg med på Facebook og Instagram

Facebookinstagram

Du vil måske også kunne lide

4 Kommentarer

 • Reply
  Emilie
  september 10, 2015 at 8:34 pm

  Tiden går så skræmmende hurtigt, min dreng blir også 9mdr den 22. Det er en rigtig fin tanke med de 9 mdr ude og inde i vommen. Jeg syntes graviditeten var så dejlig, den var vist også ret nem, så det med at savne maven er jeg helt med på. Idag brugte jeg en mandelolie, jeg brugte meget da jeg var gravid – blev lige fyret et år tilbage i tiden. Med raketfart.. det var sådan set meget hyggeligt
  Hyggeligt indlæg.

  • Reply
   blonde toner
   september 10, 2015 at 9:03 pm

   ja det går så stærkt og man vil så gerne opleve alt og til fulde.. 🙂 åhh ja så noget kan hurtigt give flashback.. 🙂 dejligt du læser med.. god aften

 • Reply
  S
  september 10, 2015 at 9:31 pm

  Når hverdagensynes som en uendelig trædemølle, tænker jeg på Dan Turèlls digt: Jeg holder af hverdagen….
  For det er jo den der er flest af. Så i stedet for at jeg konstant jager det EFTER hverdagen, så prøver jeg at knuselske hverdagen.
  Håber det gav mening :-))

  • Reply
   blonde toner
   september 10, 2015 at 10:32 pm

   det iver fin mening.. og det er en rigtig fin måde at se det på.. Tak:)

  Skriv kommentar