Den havde jeg ikke lige set komme.. WTF... - Blondetoner
Hverdagsglimt Mor og barn

Den havde jeg ikke lige set komme.. WTF…

klatremus

Jeg fik mildest talt et chok her til morgen. Vores morgener er ligesom mange andre småbørns familier, præget af rutiner. Det bliver vi simpelhen nødt til, hvis vi skal få det til at fungere med to små børn.  Normalt bliver jeg vækket af Molly der møver rundt i sin seng eller i de fleste tilfælde i vores seng, for hun kommer over i vores dobbeltseng i løbet af natten – længe leve liggende amning.. Så er der mere søvn til mor

Farmand plejer at stå op med Vigga, da han jo ikke har nattetjans eller amning. Hun vågner gerne ved 07- tiden, nogle weekender har vi været så heldige, at hun strække den endnu længere. I hverdagene bliver hun vækket 06.20 af farmand, der sørger for at hun kommer afsted i vuggestue.

Når men for at komme tilbage til denne morgen, så var den som tidligere nævnt ikke som den plejer. Jeg bliver vækket af, at Vigga kommer løbende ind på vores soveværelse i et stort smil, mens hun råber HEEEEj. Jeg kigger til siden og ser farmand stadig ligger der og fatter ikke en meter, klokken er 06.20.

Hvem har taget hende op? Eller hvordan er hun kommet op og ud af sin tremmeseng? :s For hun kan da ikke selv kravle ud over, nej det kan hun da ikke, i en alder af halvandet år.. Eller jo.. For hvordan skulle hun ellers kunne stå lige der foran vores seng.

Det var virkelig spøjst og farmand var ligeså forbavset som jeg. Jeg er klar over, at de før eller siden kan kravle op over tremmerne, men har ikke hørt, at det skulle være i så tidlig en alder..

Hvad gør man så? Fjerne tremmerne? Satser på at det var en engangsforestilling og håber på, at hun har glemt hvordan hun kan kravle op over:S

Det med at fjerne tremmerne, vil jeg helst undgå på nuværende tidspunkt, for så er jeg bange for det ender i det helt store cirkus, hver gang hun skal puttes.. Eller rettere sagt jeg frygter det.. Men jeg mindes at have hørt, at tremmerne skal fjernes af sikkerhedsmæssige årsager, så snart barnet kan kravler ud over. Vi må eventuelt lægger en madras foran, så hun ikke slår sig, hvis uheldet er ude.. Hvornår fjernede i tremmerne? Og hvor gamle var jeres børn?

I min optik, så er hun alt for lille til, at ligge uden tremmer WTF – en smule for tidligt hvis i spørger mig. Men lige nu aner jeg ikke hvad jeg skal stille op.. For dette scenarie havde jeg slet ikke set komme på nuværende tidspunkt.

Nogen gode råd til sån en lille klatretøs?. Ellers må vi jo anskaffe en anden seng, hvor tremmerne er højere. Jeg har ladet mig fortælle at leander-sengene er højere, end den kili-seng fra Sebra som vi har nu..

– God lørdag aften –

Følg med på Facebook og Instagram

Facebookinstagram

Du vil måske også kunne lide

22 Kommentarer

 • Reply
  Mille
  april 25, 2015 at 8:16 pm

  Umiddelbart tror jeg også Kili sengen er nem at kravle ud af – det var ihvertfald i mine tanker, da jeg havde kig på den. Vores søn på 2 år og 2 mrd ligger stadig i tremmeseng – jeg strækker den af samme grund som dig, så længe som muligt! Han er super god motorisk, så det er ikke derfor. Vi har en hemnes fra ikea, den kan laves om til juniorseng bagefter.. Men håber, der går lidt tid endnu 😀

  • Reply
   blonde toner
   april 26, 2015 at 10:09 pm

   jeg har aldrig skænke det en tanke, da vi kiggede på seng.. det er først nu det går op for mig at der er forskel på de forskellige højder.. men ja vi må vist fjerne siden og lade hende sove uden og håbe overgangen går roligt og uden for mange knubs.. pt har jeg lagt madrasser ud..

   tak fordi du læser med:) husk du an følge bloggen på bloglovin:) link nederst i indlæg

 • Reply
  Mette Kristensen
  april 25, 2015 at 9:12 pm

  Min datter var 1½ da hun kom i juniorseng, ikke fordi hun kunne kravle over tremmerne, men hun begyndte at skrige hver gang vi lagde hende i tremmesengen. De første ca. 3 dage skulle vi følge hende ind i seng nogle gange efter vi havde puttet hende, men siden da har hun ikke gået ud af sengen før om morgenen. Om natten kalder hun på os hvis hun vågner. Hun bliver snart 3 år nu.

  • Reply
   blonde toner
   april 26, 2015 at 10:11 pm

   ja okay det er jo en helt anden grund, jeg synes bare det er mest tidligt, men det synes man nok altid som forældre.. he he.. tak fordi du læser med:)

 • Reply
  Christine
  april 25, 2015 at 10:13 pm

  Ha ha ☺️
  Kvik lille pige!

  Jeg syntes klart i skulle få hende over i en juniorseng.
  Vores søn var 2 da han kom over i sådan en. Vores datter var 1 1/2 år.

  De har ALDRIG stået ud, selvom jeg frygtede det ligesom dig 🙂 Selv når de vågnede om morgenen lå de og kaldte på os når de vågnede.
  Jeg tror roligt i kan fjerne tremmer eller give hende en juniorseng, alt efter hvad seng i har nu.

  • Reply
   blonde toner
   april 26, 2015 at 10:07 pm

   ja man må sige hun er ret kvik, lidt or kvik efter min mening.. men ja juniorseng er nok vejen frem og så må jeg lade være med at tage sårene på forskud..

   tak for input, altid dejligt.. vi har kili sengen fra sebra, så der kan tremmerne blot fjernes og den kan laves til juniorseng..

   dejligt du læser med, følg endelig bloggen på bloglovin, hvis det er noget du bruger.. link nederst i indlægget:) god aften

 • Reply
  Nadja
  april 25, 2015 at 10:19 pm

  Køb en seng med en lille kant på, så er der stadig en sikkerhed og så stadig en evt madras hvis uheldet skulle være ude 😉
  Ved at sådan en seng har kunne købes i IKEA til billige penge – eller oprindeligt er kanten på den bagerste side af sengen, men så stiller man bare den åbne side ind mod vægen, virker effektivt, og barnet kommer ikke til skade 😉

  God fornøjelse, glæder mig til at hører jeres løsning 😉

  • Reply
   blonde toner
   april 26, 2015 at 10:04 pm

   det er bare lidt ærgeligt at skulle investere i ny seng, når v har en kili seng fra sebra, der kan gøres til juniorseng med tiden.. så måske vi bare må kaste os ud i at tage de tremmer væk og lægge madras på gulvet:)

   Tak for input:)

 • Reply
  Simone hansen
  april 26, 2015 at 7:06 am

  Hej Camilla
  Hos os er leander-sengen et hit, bettepigen på 2 er i hvert fald aldrig kravlet op over kanten:). Kh Simone

  • Reply
   blonde toner
   april 26, 2015 at 3:47 pm

   hej Simone..

   måske du kan måle højden fra madrassen og op til kanten? for det kan man ikke finde mål på?

 • Reply
  Charlotte
  april 26, 2015 at 11:35 am

  Jeg opdagede også at min søn – samme alder som Vigga – var begyndt at prøve at komme ud over sengekanten, og faktisk kom ret langt. Jeg så at han brugte sengeranden som “trin”. Vi havde en af de klassiske sengerande, der er dejlig tykke så de små ikke slår sig. Jeg har efterfølgende skiftet sengeranden ud med en ny, en af de helt tynde hvide fra Ikea, som han ikke kan træde “op” på. Siden den blev skiftet, har der ikke været nogen problemet. Vi har en stokke seng, så kan desværre ikke sammenligne med højdeforskellene.

  • Reply
   blonde toner
   april 26, 2015 at 3:48 pm

   Ja hun har så gjort det igen her til morgen.. og til lur i går eftermiddags.. men der hænger hun på kanten .. det ser helt vildt ud.. men hun bruger ikke sengeranden som trin, for har lige luret på hende mens hun gjorde dt.. hun svinger bare benet op over.. uden problemer..

 • Reply
  Nanna
  april 26, 2015 at 8:37 pm

  Agnes sov i sin kili trammeseng til hun var tre et halvt år, så da vi fik Filippa troede jeg jo at det var det samme, men nej da hun var omkring samme alder som Vigga tog hun os lige turen over kanten og landede på gulvet med en brækket arm 🙁 så efter det fik hun en junior seng, og det går rigtig fint med at hun ikke går ud af den så det er jo dejlig ! Nu er jeg bare begyndt at frygte med vores mindste 2 Viggo og Vigga som sover i kili trammeseng begge, dog er de kun 2 måneder så der går jo lige noget tid før jeg skal begynde at tinge på det 🙂 men hel og lykke med det 🙂

  • Reply
   blonde toner
   april 26, 2015 at 10:02 pm

   Det er altså utroligt så meget forskel der er på børn og ja man skal passe på med blot at tro de gør tingene på samme tid, for det ender altid helt modsat.. men puha.. nu bliver jeg helt nervøs ved tanken om at hun også kan falde ud over, for der er langt ned og morges hang hun bare på kanten og skreg indtil far kom ind til hende..:S men jeg har lagt madrasser ud på gulvet for en sikkerheds skyld:)

   åhh så har du da også dit at se til.. men sikke skønne navne:) og også held og lykke til dig.. nu må vi se hvad de ender med her.. mon ikke der kommer en lille update..

   følg endelig med på bloglovin, hvis det er noget du bruger, så er der link nederst i inslægget:) rigtig god aften og tak for dit input.. skønt når der bliver delt erfaringer og meninger

 • Reply
  Amalie
  april 26, 2015 at 9:07 pm

  Vår gutt edvard var 10 med da han så elegant begynte å svinge seg ut av Kili sengen. Jeg kjøpte straks sprinkelseng fra Brio som er så høy at han ikke klarte å klatre ut. Jeg synes de er alt for små for juniorseng på den alderen og ville slett ikke ha en baby løpende rundt på nattestid. Min yngste sønn er nå 2,5 år og han har enda ikke klatret ut av Kili sengen så de er forskjellige. Lykke til

  • Reply
   blonde toner
   april 26, 2015 at 9:57 pm

   ja der er virkelig forskel på børn som du så rigtig skriver.. jeg synes også hun er meget lille, men det er også lif voldsomt at købe ny tremmeseng i denne alder, for før eller sidem skal hun jo i juniorseng:) tak for din kommenatr her på bloggen.. og følg endelig med på bloglovin.. link nederst i indlæg:) god aften

   • Reply
    Amalie
    april 26, 2015 at 10:17 pm

    Ja, det er jo dumt å måtte kjøpe en helt ny seng. Jeg har fire barn så en liten storebror fikk straks overta Kili sengen. Leser at flere skriver at deres barn ligger fint i sine junior senger og venter på å bli tatt opp. Sånne barn har ikke jeg…

    • Reply
     blonde toner
     april 27, 2015 at 2:52 pm

     nej sån et barn har jeg heller ikke.

 • Reply
  Anne Skjødt
  april 26, 2015 at 10:05 pm

  Carla gjorde det samme og vi tog tremmerne af men sikke et cirkus omkring putning så de kom på igen. Hun fik en madras på gulvet og har aldrig slået sig.
  Tror ikke det er noget med motoriskeevner men mere at de lige finder fidusen. Den store fandt aldrig ud af at han selv kunne komme ud – og den lille kravlede rundt og fra seng til puslebord

  • Reply
   blonde toner
   april 26, 2015 at 10:16 pm

   ååhh præcis det med natteroderi er det jeg frygter og meget erne vil undgå.. ja børn er jo forskellige og det kan være Molly aldrig opdager hun kan komme ud over.. ha ha

 • Reply
  Camilla
  august 2, 2015 at 7:52 pm

  Mine tvillingedrenge på 21 mdr., så storebro på 3 år kravle over kanten og dum, så kom der en efter Kunne slet ikke overskue at de skulle ud af deres tremmesenge nu, da putning vil blive et rent helved.

  Vi har løst det ved at købe en sengehest i IKEA til 59 kr. Og forhøjet sengen med – måske det kan løse jeres problem også?

  • Reply
   blonde toner
   august 2, 2015 at 8:05 pm

   nu er det godt nok ved at være noget tid siden jeg postede dette indlæg.. løsningen blev en ny seng, med højer sider.. men inden længe er hun vist klar til at komme i juniorseng, s må vi tage en aften ad gangen:) tak fordi du læser med

  Skriv kommentar