Bugaboo donkey - "den perfekte kombivogn" - Blondetoner
Diverse Hverdagsglimt Mor og barn

Bugaboo donkey – “den perfekte kombivogn”

bugaboo

Rigtig mange har efterspurgt et indlæg om vores højtelskede Bugaboo Donkey, så nu har jeg langt om længe fået lavet et indlæg og et meget fyldestgørende et af slagsen.

Hvis i stadig har spørgsmål efter at have læst dette lille review, så smid en kommentar i kommentarfeltet, så skal jeg prøve at svare så godt som muligt. Jeg er jo på ingen måde specialist på dette område, så har man meget tekniske spørgsmål, så bør man nok tage kontakt til en forhandler.

Hvorfor købe en Bugaboo donkey?

Det kan siges meget kort. Når man som os, er forældre til pseudotvillinger, og hvor begge børn er så små, at de har brug for enten barnevogn eller klapvogn, så er Donkey’en et rigtig godt valg. Den kan bruges både som mono- og duovogn.

Forstået på den måde, at den både kan bruges som enkelt barnevogn eller klapvogn, med tilhørende indkøbsdel ved siden af, et ret stort et af slagsen faktisk (praktisk når man er på indkøb). Når den bruges som monovogn, så er den en smule bredere end en normal barnevogn. Den har som mono en bredde på 60 cm.

Derudover, så kan den nemt laves om til en søskendevogn/tvillingevogn. Vi bruger den således, at Molly benytter barnevognsdelen og Vigga bruger klaspvognsdelen, og så er der tilkøbt en ekstra klapvognsdel, der bliver taget i brug hen over sommeren, når Molly selv kan sidde op.

Så hvis man som os har helt små børn, hvor begge har brug for klapvogn/barnevogn, så er den genial. Ligeledes kan jeg se, at mange vælger denne vogn til tvillinger. Der køber man selvfølgelig to barnevognsdele og to klapvognsdele.Det vælger man når vognen købes. Hvis man overvejer at få to børn tæt på hinanden, så kan det også være en ide at købe denne vogn, da den bare bruges som mono-vogn, indtil nr to melder sin ankomst.

Er den pengene værd?

En barnevogn er en investering. Hvis du spørg mig, så er denne vogn alle pengene værd og jeg vil virkelig ikke være foruden. Den gør det noget lettere, at have to små med på farten, specielt når de henholdsvis har brug for klapvogn og barnevogn. Så ja, den er alle pengene værd. Den er desuden kåret af forbrugermagasinet TÆNK, som den bedste “barnevogn til to børn” i december 2011. Så det er altså ikke bare tomme ord. Kigger man i bybilledet, så vil man efterhånden se rigtig mange med denne model. Generelt så er Bugaboo en ret eftertraktet vogn.

Er den nem at bruge?

Den er overraskende nem at bruge. Den samles, foldes sammen og justeres fra mono til duo meget let. Her ved jeg, at mange er skeptiske når de vælger en vogn. Men hånden på hjertet, så er denne vogn super nem at folde ud og skal man bruge den til to, så er det meget nemt at gøre stellet bredt og sætte henholdsvis en ekstra barnevogns- eller klapvognsdel på.

Da vi bor i lejlighed og ikke har mulighed for, at have den opbevaret nogle steder som i en opgang eller cykelkælder, så er vores eneste mulighed at have den opbevaret i bilen. Så hver gang den skal i brug, så skal den samles. Her er det alfa omega, at det kan gøres forholdsvis hurtigt og det kan det.

Hjulene er store og terrængående. De forreste hjul er styrbare, hvilket gør at vognen styres let gennem byen med kun en hånd. Skal man en tur i skoven, så kan hjulene let låses for en mere off-road kørsel.

Selve kalechen til barnevogns- og klapvognsdel tilkøbes i den farve man ønsker. Får man et sommerbarn, så kan man med fordel vælge UV-solskærmen, der beskytter barnet mod solen og ligeledes mod insekter. Kalechen kan slåes ud i 3 trin og den kan bruges på både liftdelen og klapvognsdelen. Det er et tilkøb vi skal gøre os her til sommer, da vi kun har den klassiske kaleche. Den klassiske kaleche er udstyret med en lynlås der kan lynes op, så kalchen bliver forlænget et lille stykke, så barnet kan skærmes og få ro.

Skærmbillede 2015-03-22 kl. 12.29.17

Hvad er liggemålet på liftdelen/barnevognsdelen?

Et af de mest stillede spørgsmål og også ret relevant. Liggemålet er 80 cm og det høre derfor til i den lille ende, men når barnevognsdelen ikke kan bruges længere, så bruger man blot klapvognsdelen. I klapvognsdelen der kan barnet også stadig sove komfortabelt, hvis det skulle være nødvendigt. Det er ikke muligt at bruge barnevognssele i liftdelen, da det er tænkt således, at man på det tidspunkt hvor barnet begynder at kunne side selv og derfor bør spændes fast, går over til klapvognsdelen –  omkring de 5-6 mdr. Det gøres efter behov og vurderes individuelt fra barn til barn.

kan de forskellige dele både forudvendes og bagudvendes?

Barnevognsdelen kan som udgangspunkt kun vende indad, men klapvognsdelen kan vende begge veje og kan justeres til både siddende og liggende formål. Hvis vi er på tur, så kan Vigga sagtens sove en lur i klapvognsdelen, hvor sædets konstruktion er udarbejdet i samarbejde med fysioterapeuter, så de sidder/ligger super godt og ergonomisk korrekt. Det anbefales dog ikke, at barnet sover alle sine lurer dagligt i klapvognsdelen, der er det mere passende med en barnevogn eller i en rigtig seng.

Hvor længe kan vognen bruges?

som udgangspunkt, så kan barnevognsdelen bruges ca. det første halve år og derefter kan klapvognsdele tages i brug og bruges frem til barnet er ca. 3 år.

Hvad får jeg med når vognen købes?

Mono:Der medfølger en liftdel med madras og et klapvognssæde samt et regnslag. Der kan senere købes ekstra liftdel eller klapvognsæde til barn nummer to.

Twin:Der medfølger to liftdele med madras, to klapvognssæder samt to regnslag.

Duo:Der medfølger en liftdel med madras, to klapvognssæder samt to regnslag.

bUGABOO-DONKEY

Hvis du gerne vil købe vognen over nettet, så kan den købes HER og hele Bugaboo udvalget inklusiv tilbehør kan ses og købes lige HER

Tilbehør til vognen

Der findes en masse tilbehør og  tryk eventuelt på det tidligere link for at se udvalget. Skal man bruge vognen til forår og sommer, så kan det være en god ide, at tilkøbe myggenet.  Vi har tilkøbt fodpose, hvilket er uundværligt i klapvognsdelen om vinteren og på kolde dage, samt en seatliner til forår og sommer. Seatlineren er med til, at gøre det ekstra komfortabelt for barnet at sidde i vognen og så er den åndbar. Den nemt tages af og på og kan vaskes i maskinen uden problemer.

Man kan ikke tilkøbe en lift til bugaboo donkey, hvad gør man så? så køber man en voksi pose. Som en ekstra lille bonusinfo, så kan de normale voksi poser ikke bruges i bugaboo vogne – de er simpelthen for store.  Men der er lavet en voksi pose specielt designet til små kombivogne og går under navnet “voksi mini”. Den kan som den klassiske voksi pose bruges med både sommer- og vinterdyne og med og uden bæreplade. Voksi mini kan blandt andet fåes hos Naturbarn.dk lige HER

For lige at runde det hele af, så er det altså en super tvillinge/søskende kombivogn, der uden tvivl er alle pengene værd. For en god ordens skyld, hvis nogen skulle komme i tvivl, så er dette indlæg ikke sponsoreret, men skrevet på baggrund af mine egne erfaringer og holdninger til vognen.

 Hvis i gerne vil se vognen i action så kan i kigge forbi min instagram HER, der ligger en del billeder af vognen. Hvis i har spørgsmål, så spørger endelig.

– Rigtig god aften-

(Indlægget kan indehodle affiliate links)

Følg med på Facebook og Instagram

Facebookinstagram

Du vil måske også kunne lide

18 Kommentarer

 • Reply
  Amalie
  marts 30, 2015 at 10:09 am

  Så er jeg her igen – super godt indlæg 🙂 Jeg er lidt i tvivl om vægten – er det 17 kg i alt den kan holde til, eller er det pr. sæde? Og i så fald hvad gør I så?

  • Reply
   blonde toner
   marts 30, 2015 at 2:07 pm

   dejlig du kigger forbi:) Det er 17 kg pr sæde.. for ellers var vi allerede over grænsen:) så den burde kunne bruges længe endnu:)

 • Reply
  Jannie
  marts 30, 2015 at 10:27 am

  hej 🙂 lækkert indlæg.. jeg har dog et spørgsmål. der står på hjemmesiden at den kan bruges fra 0-17 kg.. de vejer to børn jo på ingen tid? så hvordan kan du bruge den til de er 3 år?

  • Reply
   blonde toner
   marts 30, 2015 at 2:08 pm

   Godt det kan bruges. Det er 17 kg pr. sæde, ellers kunne vi ikke længere bruge den da de til sammen allerede er over de 17 kg:) så den kan bruges nogle år endnu:)

 • Reply
  Janni
  februar 18, 2016 at 6:42 pm

  Vi overvejer at købe en Bugaboo til vores kommende barn (Buffalo eller Cameleon). Hvad vi du anbefale. At man køber en fodpose fra Bugaboo til? Eller en voksipose mini?

  • Reply
   blonde toner
   februar 18, 2016 at 7:21 pm

   Godt valg af barnevogn, har hørt mange være tilfreds med Buffalo:) men man kan ikke rigtig sammenligne de to poser. Vi har begge dele. Voksi mini til barnevognsdelen, kan bruges det første halve år og så bugaboo footmuff til klapvognsdelen, den er og bliver genial og oasser perfekt til den:) håber det var svar nok:)

 • Reply
  Tina
  august 6, 2016 at 6:06 pm

  Hej :)!Ville lige høre om du ved, om man bare kan udvide en donkey mono til duo? Eller skal man bruge et “udviderstykke” til stellet? Tænker nemlig at købe en mono for så senere at købe en klapvognsdel mere? Men er i tvivl om det kun er klapvognsdelen man skal købe, eller om der også er andet? Håber du kan hjælpe 🙂

  • Reply
   Camilla
   august 10, 2016 at 4:50 pm

   Hej Tina, Ja altså så lange du køer en donkey, så kan den altid udvides. Vi købte selv vores som mono og så tilkøbte vi klapvognsdelen.. men jeg tror faktisk bedst det kan betale sig at købe den som duo fra start. Uden at du må hænge mig op på det:) spørg endelig hvis der er andet du er i tvivl om..

   Det er en fantastisk god vogn og den kan kalrt anbefales.

 • Reply
  Line Ruth
  september 11, 2016 at 8:13 pm

  Kære Camilla
  Jeg har et lille spørgsmål jeg håber du kan hjælpe med 🙂 Vi står snart at skulle skifte vores Bugaboo barnevognskassen til klapvognsdelen og har i den forbindelse købt en fodpose her til vinteren. Ville du mene at en setliner er god samtidig med fodposen eller er det ‘over kill’? Kan det overhovedet buges samtidig?
  Rigtig god søndag.
  Kh
  Line

  • Reply
   Camilla
   september 11, 2016 at 8:53 pm

   Hej Line,

   Du kan tro jeg kan hjælpe. En seatliner og fodpose samtidig er spild af penge. Nøjes med fodpose, da den også har foring ved sædet. Vi har selv begge dele, men der er seatliner brugt om sommeren og så skifter vi til fodpose ved efterårstid.. Håber det var svar nok, ellers skriver du bare igen

   God aften

   • Reply
    Line
    september 11, 2016 at 9:21 pm

    1000 tak! Så venter vi med en seatliner

    • Reply
     Camilla
     september 11, 2016 at 9:35 pm

     Ja det er ihvertfald fald hvad vi har gjort.. Den er så lækker den vinter fodpose og dejlig blød inden i.. Foret med fleece.. Så de kan sagtens golde sig varme..

 • Reply
  Louise G
  september 28, 2016 at 8:33 am

  Hejsa,
  Når man klikker barnevognskassen af og bruger den som lift, synes jeg, den vipper, hvis den står på gulvet fx. Kan du den låses på en måde?
  Kh Louise

  • Reply
   Camilla
   september 28, 2016 at 11:36 am

   Hej Louise,

   nu er det ved at være et års tid siden vi stoppede med barnevogn og havde den faktisk aldrig af, men brugte en voksipose “voksi mini”, som jeg tog op og ned i:) men jo du har ret i at den vipper hvis den står på gulvet og det tror jeg desværre ikke kan stabiliseres yderligere. så skal du blot støtte med noget under hovedet, så den står mere fast. beklager jeg ikke lige kommer med et guldkorn, men tror blot det er sådan den er lavet.

   Med venlig hislen Camilla

 • Reply
  Charlotte
  januar 5, 2017 at 9:32 am

  Hej Camilla.
  Det er svært at finde målene på sæderammen for det enkelte bugaboo modeller. Har du målene på din donkey? Jeg spørger fordi jeg har en bugaboo runner med et buffalosæde og håber jeg kan bruge det sæde som ekstra hvis jeg køber en donkey mono. Har du mulighed for at tjekke det? På forhånd mange tak.

  Mvh Charlotte

  • Reply
   Camilla
   januar 7, 2017 at 9:06 pm

   Hej Charlotte, uhhh det ved jeg faktisk ikke, men jeg tænker at bugaboo som regel laver tingene så de passer sammen, men igen jeg aner det ikke.. umiddelbart ville jeg blot ringe til en af de fysiske buikker de ved det med garanti, for der kan måske også være noget med måden de bliver sat på, der er anderledes. jeg ved ikke lige hvordan jeg skal tjekke det, da jeg ikke er helt klar over hvilke mål du søger..

   Forresten sælger vi nok snart vores, så giv lyd, hvis du ønsker at købe en brugt:)

 • Reply
  Louise
  januar 7, 2017 at 10:59 pm

  Hej Camilla
  Jeg er mor til en dreng på 2 år og vi venter nr 2 til juli, så overvejer at købe denne vogn.
  Mit spørgsmål er bare, hvor langt liggemålet er i klapvognsdelen? Min dreng er nemlig meget stor er sin alder (15,7 kilo og 95,5 lang).
  Hilsen Louise

  • Reply
   Camilla
   januar 8, 2017 at 12:23 am

   Hej Louise,

   Uhh det er et godt spørgsmål ved ikke præcis hvor langt det er, for det har jo en speciel form, men der er noget med maks kilo for hele vognen.. men jeg vil næsten tro i ikke vil få nok ud af den, når jeres største allerede er så stor, for inden nr 2 kommer er han jo nok vokset endnu mere.. det varer jo heller ikke længe førend jeres store ikke sover lur og heller ikke bruger klapvogn, så vil jeg næsten anbefale jer at købe sådan et søskende sæde, som kan sættes på vognen, et sæde som storebror kan side på, hvis de små ben ikke kan mere.. tag evt ud og prøv vognen og se hvordan han sidder i den og vurder ud fra det håber det var hjælp nok.. vi skal til at sælge vores nu, da Vigga ikke længere kan bruge den.. hun er fyldt 3 år i november…

  Skriv kommentar