Børn, kiropraktik og nye tiltag - Blondetoner
Hverdagsglimt Mor og barn

Børn, kiropraktik og nye tiltag

kiropraktik1

Det virker for mig lidt voldsomt, at sende min 3 mdr gamle baby til kiropraktor, men det er nu engang tilfældet. Og hvorfor så det?

Sidst da Sundhedsplejersken var her vurderer hun, at Molly var lidt skæv i sin holdning. Jeg har selv gennem længere tid lagt mærke til, at hun ofte former kroppen som en banan og helst vil kigge tl højre med hovedet, samtidig med at hun stort set ikke bevæger den venstre arm. Jeg har egentlig været af den overbevisning, at det ville blive bedre af sig selv, men nævnte det, for en god ordens skyld over for Sundhedsplejersken, der gav mig ret i at hun virkede anspændt og hun anbefalede altså kiropraktor. Og i takt med mine mange ammeproblemer her på det sidste, så vil jeg da ikke udelukke at jeg har et lille håb om, at kiropraktor vil hjælpe på det også.. Men ja, vi fik altså bestilt en tid og har så været afsted for første gang i fredags..

Lidt sjovt er det, at den kiropraktor vi besøgte, er den samme der har behandlet mig som barn, da jeg var ørebarn. Hun er selvfølgelig specialiseret inden for behandling af børn, da det er vigtigt at være obs på inden man bestiller en tid. Man kan behandle børn helt fra fødslen og de fleste anbefaler faktisk at man kommer tidligt afsted hvis man oplever at ens barn er spændt eller låst. Ligeledes er der flere, der benytter det hvis de har børn med søvnproblemer og kollik.

En sød sjæl fortalte mig sågar, at de på en af fødegangene her i DK, kan ikke præcist huske hvilken, men der har de, som noget nyt fået tilknyttet en kiropraktor. Hvis det er tilfældet, så er det efter min mening et super godt tiltag. Alt der kan være med til at give børnene en god start på livet, er jo bare et plus. Jeg er sikker på, at det hurtigt vil blive udbredt, hvis det ender med at blive en succes, så lad os håbe ressourcerne rækker så langt.

Kiropraktik af babyer er jo på ingen måde voldsomt eller med nogen form for knæk og bræk. Nej, det foregår på en meget rolig måde, hvor der bliver arbejdet stille og roligt med barnet og løsnet op for eventuelle spændinger. Molly tog det hele meget pænt, det var faktisk først bag efter hun blev ked af det – det var vidst en blanding af træthed og sult og når hun så bliver sur ved brystet er det ikke helt let..

Dommen var den, at hun var låst i hele venstre side af nakken og i nederste del af lænden, så det blev der fokuseret på, at få løsnet op for. Hendes låste nakke har netop gjort, at hun helst kun helst ikke vil kigge til højre og ligeledes undgår at burge venstre arm. Så det var vidst meget godt, at vi kom afsted og vi skal afsted igen i morgen og så må vi se hvad hun siger til hende denne gang.

Efter første behandling er status den, at vi stadig døjer med ammeproblemer, men hun bevæger nu nakken til begge sider og venstre arm er meget mere aktiv end før. Genrelt virker hun ikke så låst og bananformet længere.. Ammeproblemerne kan jo skyldes så meget og jeg mistænker selv at nedløbet kommer hurtigt og at hun har svært ved at følge med. Det kan en kiropraktor jo desværre ikke rette op på..

Jeg har efterhånden hørt mange tale godt om kiropraktor og er glad for vi er kommet afsted og kan få rettet op på den lille mus..

Mon andre har gode/dårlige erfaringer med kiropraktor eller anden form for behandling?

Følg bloggen på INSTAGRAM og BLOGLOVIN så blir jeg glad:)

Følg med på Facebook og Instagram

Facebookinstagram

Du vil måske også kunne lide

24 Kommentarer

 • Reply
  Maria Sørensen
  marts 5, 2015 at 9:13 pm

  Vi har gode erfaringer med kiropraktor, da vores dreng også lå banan formet og lavede et lille knæk med hovedet til venstre. Han var meget utilfreds når han lå på maven og kan gad ikke ligge ret længe af gange. Vi startede op hos en kiropraktor med speciale i små børn, og hun kunne konstaterer at han var låst mellem skulderbladene og i den ene side af nakken. Vores dreng blev “knækket” med virkelig gode resultater. Kiropraktoren var virkelig dygtig og rigtig god overfor små børn. Han ligger nu fuldstændig lige og er blevet så god til at ligge på maven uden brok. Er overbevist om at vi også har fået en gladere dreng, da der ikke sidder noget og spænder og irriterer ham mere.

  Maria Sørensen, mor til Magne

  • Reply
   blonde toner
   marts 5, 2015 at 9:27 pm

   Hej maria.

   Dejligt du læser med og hvor er det bare dejligt at høre at Magne havde succes med at gå til kiropraktor. Man ved jo selv hvor ondt det gør når nået er låst i nakke eller skulder. Molly vil heller ikke ligge ret lang tid på maven ad gangen, så jeg håber da også at det vender her og at hun bliver lidt mere tilfreds ved situationen.
   Tak for dit indlæg

 • Reply
  Anne Vinderslev
  marts 5, 2015 at 9:22 pm

  Jeg bor i Syddjurs kommune hvor de har ansat en børne-fysioterapeut og behandlingerne er derfor gratis. Min søn havde også favorit side efter en fødsel hvor han stod skævt og som endte med at han blev taget med sugekop. Efter to behandlinger ved hende var det løsnet op.

  • Reply
   blonde toner
   marts 5, 2015 at 9:24 pm

   det er jo fantastisk at to behandlinger kan gøre så stor en forskel, men hvor er det bare dejligt at høre flere har succes med behandlinger

 • Reply
  Anne
  marts 5, 2015 at 10:00 pm

  Hej, nu har jeg læst med i et stykke tid og får lyst til at skrive til dig. Jeg kan se du stadig har problemer med amningen og kunne forstå at du måske havde problemer med for hurtig nedløbs refleks. har du evt tænkt tanken at du producere for meget mælk? Det gjorde jeg, min søn var også krop umulig når han kom til brystet. Han blev helt vildt efter at komme til, men hoppede så af igen, nogle gange higede han sig fast til brystet og vil ikke give slip, av det gjorde ondt og havde meget eksplosive afhøringer. Tegn på overproduktion. Jeg havde også en hurtig nedløbsrefleks, nogle gange malkede jeg lidt ud i hånden inden han blev lagt til, for at tage det værste tryk. Og ellers startede jeg med blok amningen, hvilket blev min redning. Det tog nogle dage, før det regulerede sig, men jeg fik en glad dreng og amme stadig, nu hvor han er 9 mdr. Ved ikke om du kan bruge mine tanker eller om du allerede har været nede af den vej. Tak for en dejlig blog at følge med på. Håber snart amningen bliver en god oplevelse igen.

  • Reply
   blonde toner
   marts 6, 2015 at 12:14 pm

   Hej Anne..

   Dejligt du læser med og skønt du kommer med et lille input:) Jeg ammer generelt kun fra et bryst pr måltid, netop for ikke at overproducere, for det er der problemet formentlig ligger, men så kan der også vre dage hvor der ikke er så meget tryk på og der kan hun stadig blive sur og utilfreds ved brystet. Jeg syne sjeg har været hele vejen rundt og håber bare det bliver bedre.. men ååhh det er så ærgeligt når det skal være sån en kamp hver gang.. Heldigvis er der ogås gode dage med amning, men flest problematiske og det er ikke sjovt. Tak for din kommentar, det er så skønt når i deler jeres erfaringer, for ofte kan man drage paraleller til sig selv eller det problem man står i..

 • Reply
  Sara
  marts 5, 2015 at 10:06 pm

  Vi er selv igang med kiropraktor forløb med min dreng på 7 uger, indtil videre er jeg meget positiv!

  • Reply
   blonde toner
   marts 6, 2015 at 12:09 pm

   dejligt med succesplevelser og dejligt de små kan få hjælp med spændinger

 • Reply
  Sidse
  marts 6, 2015 at 7:13 am

  Har du overvejet at søge hjælp til amning på Det private barselshotel i Gentofte? De giver ammerådgivning på timebasis, og de skulle være helt fantastiske:-)
  Det er vist ikke helt billigt, men har hørt at det skulle være alle pengene værd…

  Jeg havde selv store problemer med amning af min datter, så ved virkelig hvor hårdt det kan være, når noget der skulle være så naturligt pludselig er så svært…

  • Reply
   blonde toner
   marts 6, 2015 at 12:07 pm

   Ja jeg kender godt stedet, men mit problem ligger ikke så meget i teknikken, men nok mere i af nedløbet kommer hurtigt og der har jeg rådført mig med en ammespecialist og de siger at det er svrt at komme til livs, så forhåbenligt bliver det bedre:) men tak for dit input, det kunne bestemt have været en mulighed..

 • Reply
  Detrix
  marts 6, 2015 at 8:49 am

  Begge vores børn har været afsted, men af forskellige årsager.

  Min datter havde ligget forkert i maven og havde derfor stramme nakkemuskler i den ene side, det gjorde at hun ikke kunne amme da hun ikke kunne danne vakuum på brystet. Det tog ca. 2 måneder med behandlinger for at få det væk.
  Men hun ville ikke amme derefter, hun forbandt det med at sulte. Desværre.
  1. behandling hos kranionsakralterapeut kom hun til fordi hun var taget med kop under fødsel, og vi ville være sikker på at pladerne i hovedet stadig sad ordenligt så de kunne vokse rigtigt sammen, og rette det lidt skæve der også var kommet. og vupti væk og plader sat rigtigt 🙂

  Min søn lavede også bananen 🙂 og efter 3 kiropraktor behandlinger sagde hun direkte at vores planlagte besøg hos en kranionsakralterapeut, måtte vi gerne tage med det samme, fordi det ikke var i hendes domæne årsagen lå til at han lavede bananen, hun kunne kun løsne det i nogle timer.
  Så vi tog tidligere afsted til kranionsakralterapeut end planlagt og efter 1 behandling lavede han aldrig bananen igen, det viste sig at være den hinde omkring rygmarven der sad i klemme i den ene side, der gjorde at bananen var hans automatiske krops holdning.
  Som bonus kurerede hun også hans kroniske hikke (som han fik 20 min efter hvert måltid og som varede i minimum 3o min. her gang. 🙁 ) Den så vi aldrig igen i længere end 3 min. og måske en gang om ugen 🙂

  De gør meget i det i USA hvor vores kranionsakralterapeut er uddannet, da det at børnene ser en kiropraktor eller kranionsakralterapeut (inden de udskrives fra sygehuset) skulle forhindre op imod 80-90% af senere ryg/nakke problemer, som ellers ville være kommet, grundet det ubehandlede traume kroppen oplever ved fødsel.

  • Reply
   blonde toner
   marts 6, 2015 at 12:06 pm

   Meget relevant kommenatr du kommer med. Dejligt at det bare hjalp din datter med de spændinger hun havde og få rettet op på det hele. Men hvor er det stort at kiropraktor selv siger fra og sender jer videre, i forhold til bare at lade jer fortsætte uden grund, det er jo heller ikke en helt billig fornøjelse.. Og det du skriver med hikke har vi også som problem her hjemme, synes dog ikke det er så slemt længere, men havde ikke tænkt at det kunne have noget med spændinger eller andet af gøre, men vil da lige nævne det for kiropraktoren i dag – tak for din kommentar og dejligt du gider dele dine erfaringer:)

 • Reply
  Stine
  marts 6, 2015 at 9:05 am

  Vores datter kom til kiropraktor i en alder af 5 uger af samme grund som Molly, og allerede efter første behandling havde vi et helt andet barn. Hun fik flere behandlinger men det vigtigste var, at vi fik en børnefys til at give os øvelser, vi skulle gøre hver dag med hende derhjemme. Forskellige ting så hun fik brugt begge sider lige meget. I Norge kalder man den slags skævhed efter fødsel for KISS-syndrom.
  Held og lykke med behandlingerne af Molly

  • Reply
   blonde toner
   marts 6, 2015 at 12:02 pm

   Dejligt i er kommet på rette spor:) Og tak for din kommentar, jeg håber også at det kommer til at hjælpe, hvilket det allerede gør, men gerne så hun ingen spændinger har:)

 • Reply
  Line
  marts 6, 2015 at 1:14 pm

  Er det i Lyngby i går til kiropraktor? Jeg har nemlig en datter på 5 uger, som jeg måske skal afsted med.

  Mht. nedløbsrefleksen så døjer jeg også meget med det, hvilet resulterer i en stor gylpende baby et par gange om dagen. Men som en anden skriver, så kan blokamning godt hjælpe. Altså hvor du giver mælk fra samme bryst 2-3 gange i træk. Jeg er ved at prøve det af herhjemme nu. Ellers så prøv at ligge dig lidt ned, så I ligger mave mod mave, når du ammer. Det kan måske også hjælpe. Men amning er virkelig en videnskab. Puha.

  • Reply
   blonde toner
   marts 6, 2015 at 1:29 pm

   Ja det er i lyngby det hedder kiropraktisk klinik Holt og højer. der er Birgitte der har speciale i at arbejde med babyer og børn:) Hun er så god og mild og har virkelig tavet på de små.. er det også stivhed i nakke mm?

   Ja amningen går nemlig lettere om natten hvor vi ligger ned, men jeg skal jo gerne kunne komme nogle steder og sidde og amme:)ja blokamning prøvede jeg også lidt af, men synes stadig bare un blev frusterert og irriteret.. nu nøjes jeg med at amme fra et bryst pr måltid.. så det er vel også lidt blokamning..:)

   • Reply
    Line
    marts 6, 2015 at 10:41 pm

    Ja, mistænker noget stivhed, for hun laver nogen gange bananen. Det er dog mest når vi ammer og hun bliver irriteret. Udover det synes jeg hun trækker over mod venstre når hun træner ryg. Men ved det ik…
    Kan en kiropraktor mon gøre noget ift gylpning? Man vil jo bare så gerne finde noget der virker

    • Reply
     blonde toner
     marts 6, 2015 at 10:44 pm

     ja molly er også skæv og vil ikke rigtig støtte ligeså meget på venstre arm som på højre når hun bliver lagt på maven, så jeg håber sån at det bliver bedre og at hun synes det er mere behageligt at blive lagt på maven.. åhh ved ikke om de kan gøre noget ved børn der gylper meget, tror det umiddelbart ikke.. Vigga gylpede helt ekstremt, det gør Molly dog ikke.. men tror da bestemt det vil hjælpe på stivhed i nakke og bananform, det er det jeg satser på..

 • Reply
  Mona
  marts 6, 2015 at 2:11 pm

  Dejligt at høre at kiropraktik hjælper hos jer 🙂
  Jeg har desværre dårlig erfaring med kiropraktorbesøg. Vi tog derind da min datter bl.a. døjede med mavekneb og havde grædeture om aftenen i en periode (dog ikke kolik). To gange gav det bagslag hos min datter efter behandling; vi kunne slet ikke kende vores datter – alt blev vendt op og ned i “rutiner” og vores ellers glade pige var nu dybt ulykkelig: Hun græd og græd og var nærmest utrøstelig. Jeg måtte efter første gang ringe halvt grædende til kiropraktoren for at høre om det var normalt, og der blev givet udtryk for at det var kroppens udtryk for at den have brug for det. Min kæreste var ikke imponeret over mit tiltag. Kiropraktoren havde sagt at der var meget lidt at komme efter, men at hun godt ville se hende igen. Derfor undrede det mig at min datter reagerede så voldsomt! Anden gang vi var ved kiropraktor fik vi at vide at alt så fint ud, men gav det bagslag igen og så droppede vi det – da vi ikke havde set forbedringer. Havde min datter brug for kiropraktik? Og burde kroppen ikke kunne klare kiropraktik uanset hvad? Jeg synes det var en meget grim oplevelse. Jeg har altid hørt godt om kiropraktik og hørt om mange, hvor det virkelig har battet! MEN jeg kommer i tvivl, hvis nogle spørger om jeg vil prøve det igen.

  • Reply
   blonde toner
   marts 6, 2015 at 7:16 pm

   Puha for en omgang i har været igennem, det lyder ikke som en særlig rar oplevelse.. øv øv.. Det lader til at være en kiropraktor der ikke helt har styr på hvad han/hun foretager sig. For det er jo ikke meningen det skal blive værre, selvfølgelig kan barnet være lidt ekstra pyllret lige efter, det var hvad vi fik af vide, men så skulle man gerne se en bedring.. æv for en oplevelse, kan virkelig godt forstå din skepsis omkring det..Du er gså en af de får jeg høre omtale det som en dårlig oplevelse.. men tak fordi du delte:)

 • Reply
  Louise overgaard
  marts 6, 2015 at 3:39 pm

  At komme til kiropraktor med lillepigen var det bedste jeg kunne have gjort og ville ønske vi havde gjort det tidligere.
  Men fordi vi havde en glad lille pige, så troede jeg ikke det var nødvendigt og alle babyer brokker sig da om aftenen, så der gik ni uger inden vi kom afsted.
  Da vi kom af sted havde en forskubbet ryghvirvel, som havde forårsaget skævt bækken og nakke…. Det tog 5 besøg før hun var helt fit for fight, og sikke en forskel

  • Reply
   blonde toner
   marts 6, 2015 at 7:17 pm

   Ja det er utroligt hvilken forskel det kan gøre, jeg er spæmdt på om vi oplever den samme succes her med Molly, jeg håber det inderligt:) tak fordi du deler og fordi du læser med

 • Reply
  Charlotte / Rebel Against Yourself
  april 10, 2015 at 1:49 pm

  Vores søn startede ved kiropraktor da han var 2,5 mdr og vi kalder hende vores mirakelmager hvilket siger alt. Lucas skreg op til 14 timer dagligt før hende fingre fik fat i ham. Det viste sig han var kiss kidd og havde fejl i de øvre nakkeled. Efter 5 behandlinger var vi helt fri for de daglige skrigeture 🙂

  • Reply
   blonde toner
   april 10, 2015 at 6:26 pm

   det lyder da også som om det bare lige har været sagen og hvor skønt i slap for skrigeture, det tager så hårdt på kræfterne.. hvad er kiss-kid?

  Skriv kommentar