Backup "lær det på den hårde måde" - Blondetoner
Hverdagsglimt

Backup “lær det på den hårde måde”

image

Jeg er mildest talt ved at gå ud af mit gode skind. Det der grå, våde og yderst triste vejr der præger Danmark disse dage er jeg slet ikke fan af. I mandags var det det smukkeste solskinsvejr, iskoldt, men så smukt og solrigt, det er ikke ligefrem hvad de kommende dage byder på.

Det er ikke vejret det skal handle om, men jeg har lidt på hjertet denne onsdag aften og så er jeg nok mest af alt bare rigtig bitter og håbefuld..

Jeg har længe tænkt på, at få lavet en backup og her tænker jeg altså af alle de vigtige filer, billeder mm. der er på min computer. Desværre er det altid kun blevet ved tanken og det må jeg bøde for nu.. Man skal ALDRIG sige aldrig..

Jeg er af den naive og helt igennem dumme tankegang, at det ikke er nødvendigt med en backup, for det går jo aldrig så galt, at det ikke kan reddes.. Jeg har dropbox, men den er fyldt med en masse skolearbejde og jeg er elendig til at slette og få ryddet op i mapperne – endnu et hængeparti..

Men hvor galt kan det lige gå? Jeg skal love for det kan gå galt og det er hvad det er sket for mig. Ikke bare en mindre kortslutning, hvor computeren skal have ro og genstartes uden problemer efter lidt tid.. Nej, min computer er kaput, eller det vil sige den er hos en god ven, der er ved at redde, hvad reddes kan og han har haft den den sidste uges tid, da det er en lidt tungere proces og et langt større foretagende end hvad jeg havde troet.. Jeg er så taknemmelig for, at han vil kigge på den, for ellers havde kostet en halv bondegård at sende den til reparation.

En god og en forfærdelig nyhed.. Lad os starte med den gode, det lader til at de fleste mapper, noter, skoleopgave mm, som jeg har liggende på computeren er reddet, MEN mine billeder, altså de godt og vel 14000 billeder fra Vigga og Mollys liv er gået tabt, det var min største frygt, der netop blev til virkelighed.. Jon har fået en del af billederne fra vores bryllup og noget fra Vigga var helt lille.. Men hele Mollys første år og dermed også Viggas andet år kan formentlig ikke reddes. Ja ja i bagkloghedens skab, så burde vi selvfølgelig have lavet en backup, men nu er skaden sket og hvis og hvis min røv var spids..

Min kammerat gør hvad han kan. Men til tekniknørderne, hvis jeg skulle være så heldig, at der er nogen af dem på linien, så må i gerne komme til gode råd, hvis i har en løsning. Billederne er alle gemt i Iphoto på min Mac og sikkerhedskopiering til ICloud gemmer ikke længere, eftersom den allerede er fyldt op. Men så vidt jeg har forstået det, så er IPhoto åbenbart kun EN fil, til trods for de mange billedfiler den indeholder, i dette tilfælde 14000 og hvis bare EN af filerne er beskadiget, så kan ingen af filerne reddes, da man ikke kan få åbnet programmet op.. og det er pt status, mere ved jeg ikke, så jeg afventer hele tiden godt nyt..

Jeg ved slet ikke hvad jeg jeg skal tænke, andet end det er umådeligt dumt ikke at have en backup.. For billederne er UDEN TVIVL det vigtigste.. Jeg vil være så ked af at miste det hele.. Der er stadig er lillebitte håb om at det på mirakuløsvis kan reddes, så kryds lige fingre sammen med mig.. Gode råd modtages med kyshånd

Jeg lover hermed mig selv og alle der læser med, at jeg for fremtiden vil lave backup af de vigtigste ting.. Denne gang er det ikke bare tomme ord, jeg har lært lektien og tilmed på den hårde måde..

Computeren skal nok fungere når den nye harddisk til 1229kr bliver sat i.. Fuck det er sure penge lige ud af vinduet.. Øv øv, men jeg er så afhængig af min computer, at jeg slet ikke kan leve uden, hverken hjemme eller på studie..

Lige er lille suk herfra..

Husk at i stadig kan spare 25% på HELE shoppen hos dreamsforkids ,med rabatkoden i indlæg fra i går. Gælder frem til midnat. 

Følg med på Facebook og Instagram

Facebookinstagram

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv kommentar