Amning - "succes eller fiasko" - Blondetoner
Hverdagsglimt Mor og barn

Amning – “succes eller fiasko”

molly-amning

Nu har jeg efterhånden skrevet et par indlæg, der har handlet om amning. De har alle været ret negativt ladet, da det bestemt ikke har været et nemt amme-forløb. Jeg linker til tidligere indlæg nederst i dette indlæg, for dem der kunne være interesseret.

Jeg har flere gange med Molly oplevet følelsen af, at være utilstrækkelig som mor. Der har været meget frustration, da amningen ikke har fungeret optimalt, det meste af tiden har det været en kamp uden lige.

Jeg har nu fuldammet Molly i 4 mdr og det er jeg faktisk rigtig glad for og også lidt stolt. Billedet taler vist for sig selv – hun tager så fint på og har endda lidt ekstra at give af, præcis som Vigga:).

Jeg havde sat mig et mål, der hed fuldamning i 2 mdr, men da de to måneder så var gået, så blev jeg stædig og nu har vi netop rundet de 4. Det har været/ er et forløb fyldt med op og nedture.

Jeg tør næsten ikke at sige det højt, i frygt for at det så går galt. Men de sidste par uger, der har amningen bare fungeret rigtig godt, ja du læste rigtig:). Det er ikke længere en kamp at få hende lagt ordenligt til brystet og hun bliver ikke sur efter et par minutter, som jo ellers er noget af det, som vi har kæmpet med igennem de sidste mange uger. Selvfølgelig kan hun blive hidsig inden hun bliver lagt til, men så er det ofte fordi hun virkelig er sulten, så snart hun bliver lagt til, så kommer der hurtigt ro på. Hun slapper mere af nu, end hun på noget tidspunkt har gjort.

Selvfølgelig kan vi have dage hvor amningen ikke fungerer optimalt, men det er jeg sikker på er meget normalt og de hr også appetitspring undervejs. På de dage sørger jeg for, at få helt ro på og holde fokus på amning. I bund og grund, så går det bare rigtig godt men amningen – over al forventing og jeg fuldammer stadig.. Jahhh.. det er bare virkelig fedt..

Lige en lille heads up her fra – for en gangs skyld en rigtig positiv en af slagsen. Jeg har efterhånden været det meste igennem på det område, så det er en sejr at være nået så langt. Inden længe er det tid til at introducere hende for grød og mos. Og så går det pludselig stærkt. Jeg tænker at vi så småt kommer over på modermælkserstatning, når hun har rundet et halvt år. En langsom udfasning, så må vi se hvordan det går og tage det i hendes tempo.

Jeg ved godt, at der sidder mange derude med den overbevisning, at man skal amme så længe det er muligt, men som jeg hele tiden har givet udtryk for, så har amning aldrig rigtig været “the shit” ligesom det er for nogen. Jeg føler sagtens jeg kan have massere nærhed med Molly, uden det lige behøver være under amning, men uden tvivl, så er jeg så glad for, at det er lykkedes mig at amme så længe denne gang.

Til dem af jer, der ikke har kunne amme første gang, så er der altså håb forude. Selvom amning ikke fungerer med den første, så kan det sagtens være, at det med en nr 2 er helt anderledes. Det er i hvert fald hvad jeg selv har erfaret..

Spørg endelig løs hvis du har sprøgsmål til amning?, eller for den sags skyld i forhold til at have flaskebarn? Nu har jeg jo prøvet begge dele og har som sagt været igennem lidt af hvert – brystbetændelse, sutteteknikker, blødende nibles, overspændte bryster, udpumpning, suttebrikker,suttebrikker, ammehjerne, ammehår ja jeg kunne blive ved.. i spørg bare løs.

– God aften –

Tidligere indlæg om amning, du måske også kunne være interesseret i at læse:

“Amme-helvedet – av av”  klik her

“Amme-helvedet – part 2” klik her

“Amme-helvedet part 3” klik her

Følg med på Facebook og Instagram

Facebookinstagram

Du vil måske også kunne lide

7 Kommentarer

 • Reply
  Dorthe
  april 16, 2015 at 9:16 pm

  Hej Camilla!

  Tak for din skønne blog. Det er det dejligt med inspiration til diverse.

  Et forslag til et indlæg på bloggen kunne være hvordan du starter op på at give Molly grød/mos? Hvad giver du hende? Hvor tit og hvor meget?

  Det er altid rart at få tips til sådan nogle ting fra nogle som har prøvet det før. Jeg har en søn, der er et par uger yngre en Molly, så vi skal også snart i gang 🙂

  • Reply
   blonde toner
   april 16, 2015 at 9:34 pm

   Hej Dorthe..

   Tusind tak for de pæne ord, det varmer helt ind. Skønt du giver læse med:)

   Det er sjovt du netop omtaler “grød og mos” jeg har netop tænkt at lave et indlæg herom, så det lover jeg nok skal komme. Men jeg har jo tænkt at vente lidt endnu, da de nye anbefalinger fra sunhedsstyrelsen anbefaler man vener til 6 mdr og fuldammer indtil da:)

   Me det kommer. Du kan ev følge bloggen på bloglovin, så går du ikke glip af nogle indlæg og kan selv væge og vrage hvad du gider læse:) der er link nederst i indlægget:)

   god aften

 • Reply
  Maja
  april 17, 2015 at 11:49 am

  Hej Camilla.

  Jeg er fuldstændig i samme båd, hvad angår amning! Det har bare heller aldrig rigtig været mig.
  Min søn er nu 3,5 mdr., og får primært flaske. Ammer 1-2 gange om dagen – men der er ikke længere nok til et helt måltid.
  Allerede på sygehuset, fik jeg efter 10 minutters forsøg, stukket en suttebrik i hånden, fordi min søn ikke ville tage ved. Jeg tror, at ammebrikkerne har været med til at ødelægge oplevelsen fra start.
  Efter 2 måneder slap jeg heldigvis for at bruge ammebrikker, men var allerede godt igang med at give ham flaske i stedet, da jeg fik en gladere dreng af det. Har heller aldrig været vild med at amme foran andre end min kæreste, og det gør det svært at være social, når knægten ville spise hver time!
  Nu har jeg så lidt mælk tilbage og ville ikke kunne overskue at skulle have mælkeproduktionen op igen.
  Men er bare glad for at han har fået lidt af min mælk og stadig gør 1-2 om dagen.
  Jeg vil ikke amme for hver en pris og når min søn er glad – er jeg glad! 🙂

  • Reply
   blonde toner
   april 17, 2015 at 11:29 pm

   Tak for din besked.. Det lader til du også har haft dit at kæmpe med og har taget de kampe du kunne.. Men som du rigtig nok skriver til sidst så er msn glad som mor når baby er glad.. Men man skal huske på at det ofte hænger således sammen at hvis du trives og har det godt, så smitter det gerne af på baby.. Det er i hvert fald min opfattelse.. God weekend og følg endelig bloggen på bloglovin hvis det er noget du bruger.. Der er link nederst i indlægget:)

 • Reply
  Yasmin
  april 17, 2015 at 10:42 pm

  Hej Camilla,
  Hvor er du sej, at du blev ved med at amme! Jo længere tid, jo bedre vil jeg også sige. Jeg har også haft mange problemer (betændelse flere gange, en måneds penicilin, derefter svamp på bryster i flere måneder, ammebrikker osv.), men var også stædig. Jeg holdte op med at amme for to måneder siden med opfordring af min læge da min datter spiste alt alt for lidt og er lidt undervægtig. Min datter er 18 måneder nu, og spiser stadig alt for lidt. Der skete intet med appetitten. 4-5 pasta skruer til et måltid er hvad hun kan spise. Jeg har derfor fortrudt meget at have holdt op med at amme og fratage hende det 🙁

  • Reply
   blonde toner
   april 17, 2015 at 11:25 pm

   Åhhh det er heller ikke sjovt at side tilbage med den følelse og slet ikke når det på ingen måde ændrede noget i forhold til appetit.. Men du gjorde hvad du kunne og jeg håber hun kommer efter det med appetitten 🙂 god weekend

 • Reply
  Malene
  april 19, 2015 at 1:51 pm

  Hos mig var det også lidt af en kamp, ammede først med brikker fordi hun ikke kunne få fat, så fik jeg smidt dem så fik jeg lidt blod på tanden igen, men vi havde dage hvor hun kunne ville spise 3 gange og skreg lige så snart hun blev lagt til.. Mit mål var 6 mdr, så trappe ned i takt med grød og mos men til sidst havde jeg ikke nok mælk til hende så holdte kun 5mdr. Trods jeg kæmpede med blufærdighed og jeg hadet at amme, men jeg vil stadig gerne amme hvis der skulle komme flere børn

 • Skriv kommentar