"Amme-helvedet" part 3 - Blondetoner
Hverdagsglimt Mor og barn

“Amme-helvedet” part 3

amning

Min efter-reaktion på MFR- vaccinationen er ved at være på retur og jeg ligner snart et normalt menneske igen, efter et mindre udbrud af rød udslæt, en feber der var ved at tage livet af mig og en hoste som den gang, da jeg rød 30 smøger om dagen. Men nu er det fredag og weekenden står for døren. Det bliver skønt at hygge lidt med familien og forhåbenligt uden sygdom.

Lige en lille update på min amme-situation. I er jo en del der er så søde at spørge ind til det og komme med en masse gode råd. Det er skønt, bliv endelig ved med det. Vi skal jo bruge hinanden og dele ud af egene erfaringer og gode råd. I kan desuden læse de to tidligere indlæg om amning HER og HER

Status er den, at jeg stadig ammer. Det i sig selv er jo super skønt og jeg er ikke længere præget af smerte ved brystvorterne under amning, så som de fleste så ganske rigtig skrev så bliver de hærdet med tiden. Jeg måtte dog lige igennem et forløb med suttebrikker, hvilket ikke var et problem, da det på det tidspunkt var det eneste der fungerede så jeg netop ungik smerte og blodige nibles. Det lyder måske lidt voldsomt, men hun skulle bare på en enkelt gang i starten og så var der hul. Det problem har vi heldigvis ikke længere.

Når men amning skal åbenbart ikke være let, hvis ikke det er det ene, så er det det andet. Mit problem, eller rettere sagt Mollys problem er at hun bliver lettere hysterisk ved brystet. En amning foregår således, at jeg lægger hende til præcis som jeg har gjort. På en god dag så tager hun fat med det samme og spiser så i 5 min maks og så begynder hun at slippe og møffe rundt og ender med at blive tosset. Andre gange vil hun slet ikke på og bliver hysterisk fra starten, til trods for jeg ved hun er sulten, da hun giver klart udtryk for det. Jeg tager hende fra brystet og bøvse hende af, og så lægger jeg hende derefter til igen. Nogle gange gør det at hun lige spiser lidt mere andre gange vil hun slet ikke have mere.

Jeg ved ikke lige hvad jeg skal stille op, for jeg vil jo gerne sikre mig at hun får den næring hun skal have. Jeg har endda søgt råd på amme-net og har fulgt deres forskrifter og set diverse videoer om ammeteknik, da det jo kunne være der problemet ligger, men nej – INTET VIRKER.

Så er det så uheldigt, at min sunhedsplejrske skulle have været forbi i dag, eller hun skule faktisk have været her allerede i mandags, men har nu for tredje gang rykket på tiden, til trods for at jeg har givet udtryk for lidt amme-problemer. Så nu kommer hun på tirsdag og jeg håber bare at jeg kan få det til at fungere indtil da. I går aftes måtte jeg malke lidt ud og give hende i en flaske, det hjalp lidt og efterfølgende spiste hun kort tid ved brystet, men jeg skal have fundet en god løsning, så jeg ved hun er mæt og tilfreds og så amningen ikke skal være en kamp for hende. Tirsdag får vi også lige en vægt på hende, så jeg ved om hun tager det på hun skal. Altså når man kigger på hende, så ser det ikke ud som om hun mangler noget:)

Ja det var lige en lille update herfra i håb om at en løsning snart melder sig og at amningen kan fortsætte. Smid endelig en kommentar hvis i har gode råd eller noget på hjerte

God weekend skønne mennekser – og husk at i kan følge bloggen på INSTAGRAM og BLOGLOVIN så bliver jeg glad:)

Følg med på Facebook og Instagram

Facebookinstagram

Du vil måske også kunne lide

38 Kommentarer

 • Reply
  Stephanie
  februar 20, 2015 at 7:46 pm

  Dejligt helbreddet er ved at være ok igen 🙂
  Mht amning, kan det så ikke være et tigerspring eller appetitspring?
  Når Emmalie var i appetitspring, var hun nøjagtig som du beskriver Molly. Nogle gange ville hun slet ikke tage ved, og jeg blev nødt til at malke ud og give hende i flaske. Det medførte så hun blev endnu mere hidsig på brysterne, fordi hun skulle arbejde noget mere for maden end når hun fik flaske 😉 men mit bedste råd er, at være standhaftig. Hæng i, og læg hende til når hun vil. Accepter at hun ikke tager så meget ad gangen og måske skal have lidt oftere. Ved appetitspring går det heldigvis over igen. Hvor længe har det stået på? 🙂

  • Reply
   blonde toner
   februar 20, 2015 at 9:16 pm

   Ja det er dejligt at helbredet er ved at være godt igen.. synes næsten lige vi har været igennem både tigerspring og appetitspring, men det er jo ikke til at sige med sikkerhed, så kun noget man kan gisne om.. jamen jeg synes efterhånden det har stået på de sidste 3 uger og, synes kun det er blevet værre og bestemt ikke bedre.. så derfor jeg tvivler på appetitspring.. håber sundhedsplejersken kan hjælpe lidt på tirsdag. tak for din tanke og fordi du læser med:)

 • Reply
  Henriette // Blondinemor
  februar 20, 2015 at 8:25 pm

  Jeg har med begge mine drenge haft perioder som dem du beskriver. Kan ikke huske hvor længe, men de er gået over igen 🙂 Kan kun anbefale at bøvse hende lidt ekstra, og så ellers have tålmodighed. Men godt at få en vægt på 🙂

  • Reply
   blonde toner
   februar 20, 2015 at 9:13 pm

   jajeg er spændt på hvad vægten siger på tirsdag.. men synes dog dette har været en lang periode og bliver så frustreret på hendes vegne… men ja vi hænger i og håbr det bliver bedre igen..:) tak

 • Reply
  Mia
  februar 20, 2015 at 8:50 pm

  har du prøvet at være i kontakt med en ammevejleder, de har hjulpet mig rigtig meget, og endte med at fuldamme 6 måneder, hun er snart 7 måneder nu 🙂

  • Reply
   blonde toner
   februar 20, 2015 at 9:19 pm

   jeg har haft kontakt til ammenet, hvor jeg bestemt mener de er meget hjælpsomme og kommer med en masse gode råd og ideer til hvad der kan være galt, men intet har hidtil virket, så nu afventer jeg at min sunhedsplejerske kommer på tirsdag og måske kan hjælpe lidt. gode råd er dyre..

 • Reply
  Jannie Andersen
  februar 20, 2015 at 8:51 pm

  Har været inde og læse den fine blog et par gange.
  Det her indlæg du har skrevet lyder lidt som det jeg var igennem med min Frederik (barn nr 2). Mine brystvorter blødte dog ikke. Den første tid gik super godt med amningen. MEN så kom den forbandede trøske, og igen og igen også selvom han var i behandling. Han var mega sur og hysterisk hver evig eneste gang han skulle ligges til, jeg var nødt til at få ham til at sove før han kunne spise.. Det var den værste tid i mit liv, han tabte sig og spiste ikke som han skulle.
  Ved godt det nok ikke er så galt uge i dit tilfælde, men lad være med at være for stædig med at amningen skal fungere. Børn kan mærke når vi bliver usikre om noget og det kunne Frederik. Vi begyndte at give ham flaske fra fra den ene dag til den anden. Hokus pokus vi fik et andet barn og vi kunne igen slappe af ovenpå 3-4 måneders forløb hvor der var skrig og skrål, ikke mindst fra os og vores 2 børn!
  Mvh Jannie

  • Reply
   blonde toner
   februar 20, 2015 at 9:30 pm

   hej Jannie..

   Dejligt jeg kan lokke dig her ind i ny og næ, når der er et indlæg der fanger din interesse.. Ja jeg har jo været igennem det rene ammehelvede med Vigga og har derfor været meget afslappet omkring det hele.. så hvis ikke det fungerede denne gang, så ville jeg stoppe.. det er nemlig ikke spor sjovt for nogle parter nå der går skrig og skrål.. trøske er det når de er hvide i munden, eller hvordan er det lige det er?

 • Reply
  Charlotte
  februar 20, 2015 at 8:57 pm

  Det lyder som en træls omgang for dig/jer! Men desværre også genkendeligt fra da jeg fik vores datter i juli 2006. Hun havde så svært ved at få ordentligt fat, så jeg kom også ret hurtigt i gang med ammebrikker, og det hjalp en del. Jeg var bare stadig ikke i tvivl om, at det kunne blive bedre, og efter råd fra både sundhedsplejerske og en veninde, som havde prøvet tilsvarende med sin datter, tog jeg først til kiropraktor, som fik løsnet op for spændinger i Emilies ryg, og dernæst til 3 kranio sakral behandlinger for at løsne nakken – og SÅ kørte amningen upåklageligt! Men Emilue var så spændt, at hun ganske enkelt ikke kunne ligge rigtig/dreje hovedet rigtigt, når hun skulle ammes. – Og 2 år senere reagerede jeg noget hurtigere, da vores søn begyndte at vise samme signaler og fik ham i behandling, inden det blev for træls for nogen af os. Så uden at vide om du måske allerede har fået tjekket din datter for spændinger, så ville det være mit råd til dig. Håber I snart finder ro i og til amningen :o)

  • Reply
   blonde toner
   februar 20, 2015 at 9:35 pm

   Jeg har faktisk tænkt lidt på det med kiropraktor, da det sagtens kan være fordi der er spændinger og at hun evt er låst.. og specielt nu hvor der absolut ikke er noget der hjælper.. og synes efterhånden jeg har prøvet det meste med forskellige amme-teknikker.. så jeg håber hun snart bliver glad for amning igen… Tak for dit gode råd og det er nok det næste step, når sundhedsplejersken har været her på tirsdag og lige har vurderet hvad hun synes…

 • Reply
  Julie
  februar 20, 2015 at 9:06 pm

  Jeg kan VAMRT anbefale ammenets facebook-side og personlige rådgivning, hvis du ikke har tjekket det ud – det er G E N I A L T 🙂
  Fra hende med en baby på 12 uger og masser af amme-vanskeligheder

  • Reply
   blonde toner
   februar 20, 2015 at 9:31 pm

   jamen det er netop det jeg har prøvet og de har været super søde med gode og råd og vejledning og smidt en masse links, hvor jeg kunne læse mere og videroer til ammeteknik.. så jeg har virkelig prøvet en masse, men indtil videre uden held og det er bestemt ikke blevet bedre, tværtimod.. så nu afventer jeg bare min sundhedsplejerske kommer på tirsdag og så må vi tage den der fra:) men tak

   • Reply
    Julie Nielsen
    februar 21, 2015 at 10:06 pm

    Det var bestemt heller ikke fordi jeg ikke tror du har gjort alt det du kan. Jeg fandt bare selv meget hjælp og støtte der – så hvis nu det var en mulighed du manglede 🙂

    • Reply
     blonde toner
     februar 22, 2015 at 6:34 pm

     Ja tusind tak, det er altid skønt med gode råd og dejligt når folk deler ud af egne erfaringer:) tak

 • Reply
  Bolette
  februar 20, 2015 at 9:25 pm

  Min datter er lidt ældre end din, hun er 4 måneder, og er blevet EKSTREM nysgerrig. Vi har (7-9-13!!) være meget heldige med amningen, som har fungeret perfekt fra starten, men nu er der lidt små-problemer.. Fordi hun er så nysgerrig og skal kigge rundt, slipper hun brystet hele tiden. Hun har også fået et yndlings bryst – det venstre. Så når jeg ligger hende til på højre bliver hun STIK tosset, og skriger indtil jeg tager hende op.
  Jeg er lidt stædig anlagt, så jeg har prøvet aaaalt muligt. Det der virker for os – om dagen – er at ligge hende til det “gode” bryst først, tømme det og derefter tilbyde hende det andet. Hvis hun er mæt, så vil hun ikke have det, men ellers tager hun fat. Hvis hun ikke har tømt det “dumme” bryst, så får hun selvfølgelig det først næste gang, og fordi det nu er meget fyldt med mælk (det sprøjter når jeg fjerne ammeindlægget), så sluprer hun løs.
  Om natten er det heldigvis ikke noget problem. Jeg ved ikke om det er fordi hun er træt, og ikke ved hvilket bryst hun ligger ved… 😛
  Du har garanteret også prøvet alt muligt, men bliv ved med at prøv! Jeg er sikker på, at i lige pludselig finder en løsning som fungerer for jer begge to. 🙂
  De er sgu også stædige de små babyer!

  • Reply
   blonde toner
   februar 20, 2015 at 9:40 pm

   Ja som du afslutningsvis så har jeg også prøvet alverdens og der er bare ikke rigtig noget der lader til at virke, og det har efterhånden holdt på i 3 uger.. Men nu kommer sundhedsplejersken på tirsdag så håber jeg måske hun kan hjælpe og vurdere hvad jeg skal gøre.. nogen har også anbefalet kiroprakter, så det kan være det skal prøves. Indtil videre hænger vi stadig i og jeg gør hvad jeg kan.. fedt at i har fået det til at fungere, til trods for problemer undervjes. tak for din kommentar og fordi du læser med.. det er skønt at høre om andres erfaringer:)

   • Reply
    Bolette
    februar 20, 2015 at 10:10 pm

    Kiropraktoren er en god idé!
    Herhjemme havde vi slet ikke tænkt over at babyer også kan have spændinger (vi er førstegangs forældre), så det var først da en veninde fortalte om det, at vi bookede en tid.
    Vores datter havde spændinger i både nakke og skuldre, efter en hurtig fødsel, så det var godt at vi kom derop! Det kan jeg klart anbefale. 🙂

    Og lige en sidebemærkning.. Jeg ELSKER din blog! Det er så dejligt med en ærlig og nede på jorden blogger!!

    • Reply
     blonde toner
     februar 22, 2015 at 6:23 pm

     det er det vi må prøve.. det kan jo være det kan hjælpe os , ligesom det hjælper andre… tak for e pæne ord om bloggen, dejligt du gider at læse med. du kan evt følge bloggen på bloglovin, hvis det er noget du bruger. der er link nederst i indlæggene:) god aften

 • Reply
  Marlene
  februar 20, 2015 at 9:30 pm

  Lige et par tanker om det med amningen…sørger du for at få nok mad og væske (tænker efter sygdom og så’n), det kan også være mælken smager anderledes enten pga. medicin eller noget i kosten?
  Det kunne også være et appetitspring og hun er ved at sætte produktionen op og en periode har brug for at blive lagt til begge bryster – altså at hun måske bliver sur når brystet simpelthen er tomt og hun stadig er sulten?
  Stritter hun også imod om natten? Har selv oplevet med begge mine at de lige pludselig ikke rigtig ville amme hvis ikke der var helt ro på og vi lå i sengen – det gik over efter lidt tid, så prøv evt. at lægge dig i sengen og am hende. Tror i hvert fald det er vigtigt bare at blive ved at lægge hende til tit, så du får stimuleret mælkeproduktionen og holde igen med flasken, så hun ikke vænner sig for mmeget til den og derfor ikke gider brystet mere.
  Det kunne også være spændinger i nakken som gør ondt når hun ligger ved brystet?
  Når det alt sammen så er sagt, har begge mine børn kun spist i 5-10 min. inden brystet var tømt! 🙂
  Nå det blev en ordentlig smørre 🙂 Håber du kan bruge det til noget og der kommer styr på det! Deg er simpelthen SÅ frusterende og hårdt når det ikke lige kører!
  Tak for en god blog! 🙂

  • Reply
   blonde toner
   februar 20, 2015 at 9:48 pm

   Jeg har selv skænket det en tanke, i forhold til at jeg har været syg og mælken måske kan have ændret smag mm.. men dette startede allerede inden jeg blev syg.. så derfor har jeg egentlig udelukket det.. men det er bestemt heller ikke blevet bedre.. Til tider kan det virke bedre når jeg ligger og amme om natten, men også her kan hun ludselig blive tosset og begynde at skrige, så det er virkelig ikke fordi der er et bestemt mønster – desværre.. flasken har kun været i brug den ene gang og virkede egentlig kun som lokkemiddel til brystet.. ellers lægger jeg hende til så nsart hun melder sig på banen, men hun skyder for det meste bare ryg og vil kun spise meget kort.. men ja spændinger er jo noget jeg ikke ved noget om og ikke kan vurdere, så har overvejet at tage hende til en kiropraktor for at kunne udelukke det.. flere har netop anbefalet dette.. så måske det er næste step. Nu afventer jeg dog lige besøg fra sundhedsplejersken på tirsdag og håber hun måske kan vejlede mig lidt id en rigtig retning:) tusind tak for alle dine gode råd og erfaringer, det er så skønt når folk deler ud af egene erfaringer – TAK..

 • Reply
  Pernille Poulsen
  februar 21, 2015 at 2:27 pm

  Det er så frustrerende! Da jeg havde ammet min dreng omkring 2 måneder mener jeg det var. Begyndte han at gøre akkurat som du beskriver. Spiste maks 5 minutter ved brystet og møffede rundt for til sidst at blive rigtig sur. Må desværre sige, jeg endte med at give min dreng modermælks erstatning, for så var jeg sikker på han fik nok at spise. Jeg var bange for jeg ikke havde nok mælk, siden han ikke gad mere efter et par minutter, på trods af jeg følte de var godt fyldte. Han gad kun spise når han ikke skulle arbejde sådan for at få det ud. Ved godt det ikle hjælper dig noget. Men heldigvis ligger en mors kærlighed ikke i brysterne. Det havde jeg brug for at høre et utal af gange, for jeg havde meget svært ved at acceptere at jeg ikke længere kunne få amningen til at fungere. Men da han kom på flaske, fik jeg bare en meget gladere og mere tilfreds dreng, så det var helt klart det bedste valg vi havde truffet ❤

  • Reply
   blonde toner
   februar 22, 2015 at 6:26 pm

   Ja det er så frustrende.. jeg holder dog stadig ved og afventer besøg fra min sunhedsplejerske på tirsdag.. håber hun kan kan give nogle gode råd og hjælp til hvordan jeg får det til at fungere igen:) og det med at have et barn på flaske der er tilfreds er så meget bedre end at have et barn der ammer, hvis det er ulykkeligt.. så man må gøre hvad der fugerer bedst i den situation man nu står i..

 • Reply
  Nanna
  februar 21, 2015 at 9:08 pm

  Jeg havde præcis samme problem med min lille pige, det kom så bare af, at hun enten blev for ivrig og fik slugt en masse luft, eller bare ikke kunne komcentrere sig/blevnemt distraheret. Jeg begyndte simpelthen bare at amme liggende, og det løste alle problemer! Hun kunne helt selv styre tempo, kunne ligge mere frit og strække kroppen/maven ud. Hun havde også mulighed for nemt at vende hovedet og holde små pauser, når hun havde brug for det. Da hun først fik prøvet det og blev komfortabel med det, forsvandt alle problemer! Blot en tanke at det kunne være et forsøg værd for dig 🙂

  • Reply
   blonde toner
   februar 22, 2015 at 6:28 pm

   Ja jeg har også en lille ide om at det kan være det går for stærkt for hende og netop det du siger med luft er ikke sjovt.. for så får hun jo ondt i maven og bliver utilfreds af det.. Natamning liggende fungerer egentlig også allerbedst, der bliver hun ikke ligeså sur, men slapper mere af.. jeg vil jo bare gerne kunne tage nogle steder med hende og der er det jo ikke muligt at gøre det til en vane at ligge ned..

 • Reply
  Charlotte
  februar 21, 2015 at 9:09 pm

  Hej Camilla,
  Tænker om det ikke kan være “smagen” af vaccine hun ikke kan lide. Ligesom andre madvarer/vin kan komme til “udtryk” i mælken, har vaccine måske haft en indflydelsen det har jo påvirket resten af din krop. Ja skal ikke gøre mig klog på det-bare en tanke:-)) Håber det gode helbred fortsætter her i førforåret.. God aften, Kh C

  • Reply
   blonde toner
   februar 22, 2015 at 6:30 pm

   Ja det kan jeg ikke udelukke, men jeg spurgte nu lægen inden vaccination og han sagde der intet ville være i forhold til amning.. og allerede inde var det egentlig lidt et begyndende problem.. men joo det kan jo ikke udelukkes at have gjort det værre…

 • Reply
  Daniella
  februar 21, 2015 at 9:44 pm

  Da jeg ammede skete det samme, det var manglene næring i mælken, en dag stoppede amningen helt, en veninde til min svigermor kom forbi og hjalp mig med at få den op igen. Først skulle jeg drikke en bajer, jeps.. Eller bælle den faktisk! Så skulle jeg slappe af i 30 minutter imens de tog Filippa, så kom hun ind med hende, brysterne skulle stimuleres og det er faktisk vigtig hver gang man skal amme, køre fingrene blidt ned over brystet i 3-5 minutter inden amningen, så blev hun lagt til og suttede på hvert bryst, så skulle jeg drikke en bajer mere, og jeg skulle ligge i en time denne gang, så kom hun ind med Filippa og mine bryster var fyldt med mælk!! Så blev brysterne stimuleret, fra toppen af brystet med fingrene og ned af brystet i 3-5 minutter, så blev der ellers sutter igennem! Min amning gik fra Tom til den var der igen! Og så inden jeg skulle sove skulle jeg IGEN bælle en bajer! Og så kørte min amning igen, det hele bundede i at jeg ikke sov, spiste, og drak nok

  • Reply
   blonde toner
   februar 22, 2015 at 6:32 pm

   Det lyder som noget af en mirakel mælkekur i har været igennem.. men jeg tror ikke mælken er et problem her, tværtimod har jeg en anelse om at det til tider kan gå for stærkt for hende og så får hun slugt luft og det gør jo ondt i maven.. men det er blot en ide jeg har om det har noget på sig det ved jeg ikke.. men vi har stadig problemer med at hun kun vil ligge kort tid og nogle gange kan jeg slet ikke få hende på…:S

 • Reply
  Anne Mette Bach
  februar 21, 2015 at 9:58 pm

  Hold nu op alle de ting du har været igennem med så bitte en datter.
  Havde lidt de samme problemer i begyndelsen som du beskriver og vores sygeplejerske på barselsgangen sagde det kunne skyldes at tungebåndet var for stramt og at hun derfor blev tosset fordi hun skulle kæmpe meget for maden og derfor blev utålmodig. Vi fik det klippet og siden hen har der stort set ikke været noget! Ved ikke om det kunne være aktuelt i jeres tilfælde? Håber i finder en løsning.

  • Reply
   blonde toner
   februar 22, 2015 at 6:33 pm

   Jeg tror det umiddelbart ikke.. for ved min sundhedsplejerske tjekkede det i starten og der var amning jo ikke et problem på den måde der var det blot et problem for mig på grund af smerte.. men jeg høre hende da lige ad når hun kommer på tirsdag.. helllere spørger en gang for meget end en gang for lidt:)

 • Reply
  Kamilla Arp
  februar 22, 2015 at 12:28 pm

  Ej hvor træls med den amning! Har fulgt med på din blog lidt tid 🙂
  Min mindste datter var også meget urolig ved brystet i en periode. Det kunne dog hjælpe hvis jeg gik rundt og ammede eller sad og hoppede stille og roligt på en stor træningsbold (ja… I know, men hvad gør man ikke ;)). Men det forsvandt med tiden 🙂 Men ellers vil jeg anbefale en kiropraktor, da det kan være der er noget der driller i nakken når hun kommer ned at ligge… Pøj pøj med det 🙂

  • Reply
   blonde toner
   februar 22, 2015 at 6:37 pm

   Ja det er altså rigtig hårdt, jeg vil bare så gerne have det til at fungere, men det er bare rigtig svært og der opstår hele tiden problmer.. men jeg kæmper stadig og min sundhedsplejerske kommer på tirsdag, så må jeg håbe hun måske kan hjælpe, for føler efterhånden jeg har prøvet det hele og der er bare ikke noget der virker rigtig.. og dette er ikke holdbart når hun konstant bliver tosset ved brystet..jeg har også prøvet at gå rundt og sidde på bold, det gør desværre ingen forskel.. ja kiropraktor er der rigtig mange der efterhånden har anbefalet, jeg har bare været lidt imod at få gjort en amsse ved dem, hvis de kan klare det selv.. men nu må vi se hvad det ender med.. tak:)

 • Reply
  Daniella
  februar 22, 2015 at 10:54 pm

  Bruger Molly sut? Jeg har hørt om noget lign. og der var tricket i en periode, at give baby sut og når baby er faldet lidt til ro så ’skynde’ sig og bytte sutten ud med brystet. Det lyder måske lidt kompleks at skulle gøre det, men i det tilfælde jeg hørte om var det en overgangsperiode hvor det stod på.

  Jeg håber virkelig at du og Molly finder en god løsning, så det kan blive en succes for jer.

  • Reply
   blonde toner
   februar 23, 2015 at 1:37 pm

   ja den teknik har jeg også prøvet, men der går kun få sekunder før end hun opdager at det er brystet og bliver tosset.. ellers vardet et rigtig godt bud:)

 • Reply
  Maiken
  februar 23, 2015 at 8:39 am

  Jeg har en søn på 3,5 mdr. Og vi har også være igennem noget af et ammehelved… Det starte med at min ene brystvorte var flad, så jeg var også nødt til at bruge ammebrik… Så fik min søn trøske og smittede mig med det, så jeg fik svamp på det andet bryst… Så tog han ikke på i 14 dage og vi blev nødt til at supplere med en flaske efter hvert måltid… Så begyndte han tage på, blive en glad dreng og sove igennem om natten… Men da han var 2,5 mdr begyndte han er blive hidsig når jeg ville lægge ham til, han blev flitsbue og helt stiv i kroppen… Jeg gav amningen et forsøg i 14 dage, men det blev kun værre og værre, så nu er vi gået over på fuld flaske og det er godt for os begge to, han bliver ikke længere eddikesur og jeg bliver ikke frustreret over, han ikke spise… For mig har det været den bedste beslutningen…

  Til slut skal det siges, at jeg ikke var sikker på jeg overhovedet ville amme, men gav det er forsøg… Jeg kom aldrig til at elsker det fuldstændig og har flere gange grædt over det, både fordi jeg synes det gjorde afsindigt ondt, men også fordi det bare ikke fungerede og jeg derfor var bange for min søn ikke fik nok at spise…

  Jeg har ikke et godt råd, men håber du finder den bedste løsning for dig og din datter…

  • Reply
   blonde toner
   februar 23, 2015 at 1:40 pm

   jeg tror helt klart det er den bedste løsning for jer og er glad for at høre det fungerer for jer nu og om det så er flaske eller amning det er bund og grund ligegyldigt.. Men amning er en af de ting de fleste slet ikke overvejer kan være rigtig problematisk inklusiv mig selv, det kan være så hårdt og jeg misudner dem der bare kan få det til at fungerer fra start uden de mindste problemer.. tak fordi du deler din historie, det er altid rart at høre om andres erfaringer og vide mna ikke er den eneste der oplever problemer. Jeg kan røbe for dig at jeg heller ikke er en af de kvinder der bare forguder amning, men jeg vil rigtig gerne gennemfører det og synes selv jeg er nået langt.. men nu må vi se, jeg håber det bliver bedre:)

 • Reply
  Josefine
  februar 24, 2015 at 10:55 am

  Hej Camilla.

  Tak for en rigtig god blog. Jeg nyder at følge dig og dine to guldklumper både her og på IG 🙂

  Det lyder som noget af en omgang, du er igennem for tiden. Æv. Det er bare så hårdt når det ikke kører. Kan se, at du har fået rigtig mange gode råd. Her får du også min historie – så kan du se, om du kan bruge den til noget. Den minder utrolig meget om din egen historie.
  Da min datter var omkring 3 uger begyndte hun pludselig at græde rigtig rigtig meget. Og sideløbende med de aftenslige skrigeture kørte amningen helt af sporet. Hun skreg, var hysterisk, frustreret og ulykkelig så snart jeg forsøgte at ligge hende til brystet. Trods at hun tydeligt var sulten nægtede hun nogle gange helt at spise, andre gange spiste hun 1-2 min. For så at sætte i skrig og meget sjældent skete det at hun spiste et ‘helt måltid’ på 5 min præcis som du beskriver. Jeg misundelse virkelig dem i mødregruppen, hvis børn faldt roligt i søvn ved brystet efter at have slubret mad i sig i små 20 min. Jeg havde på fornemmelsen, at det dels skyldes, at jeg overproducerede så det sprøjtede og kom hurtigt og det kunne hun ikke lide samtidig med, at hun var utålmodig og sulten. Jeg prøvede også ALLE gode ammeråd. Blokamme, forskellige ammestillinger, malke lidt ud inden osv. Men lige vidt hjalp det. Efter en lang kamp på 2 mdr. endte jeg med at kaste håndklædet i ringen og helt droppe amningen. Og det har været det helt rigtige valg for os. Vi har efterfølgende kunne sidde stille og roligt og hygge os med en flaske.
  I dag har vi en glad og tilfreds pige, men om det i virkeligheden var flasken eller kiropraktoren, skift af d-dråber eller zoneterapi der hjalp os (eller måske en god blanding)) ved jeg ikke. Har du fx fået kommentarer som “hold da op hvor er din datter stærk i nakken/ryggen holder hovedet flot? Det viste sig at vores datter var helt låst i nakke/ryg og det fik kiropraktoren hjulpet med. Og zoneterapi og skift af d-dråber tror jeg har hjulpet på de maveproblemer hun også døjede med. Har selv skrevet lidt om den periode her: http://ruthogruth.dk/motherhood/
  Håber i snart kommer på rette køl igen 🙂
  Kh. Josefine

  • Reply
   blonde toner
   februar 24, 2015 at 12:12 pm

   Hej Josefine. tuind tak for at dele din historie og ja vores historier minder meget om hinanden. Dejligt det kom til at fungere for jer, trods i måtte opgive amning og gå over til flaske, men det vigtigste er at man finder en balance hvor alle parter er glade og tilfredse:) Vi skal faktisk til kitopraktor på fredag, da vi efter at have haft besøg af sundhedsplejersken blev anbefalet at prøve.. har selv haft det i tankerne, specielt fordi hun ofte ligger krum som en banan, så der er noget der er låst i hendes lille krop, så jeg håber det kan hjælpe og måske også hjælpe på amning, så hun ikke er så låst. Hvilke d-dråber bruger i? for vi bruger bare de normale fra supermarkedet..

  Skriv kommentar