"Amme-helvedet" - AV AV - Blondetoner
Hverdagsglimt Mor og barn

“Amme-helvedet” – AV AV

foto

Det evige emne om amning.. Ja det vil jeg da også lige runde.. For filan da også jeg er og bliver bare ikke fan af at amme.. Jeg kommer aldrig til at elske det, men bliver bare nødt til at indfinde mig med det faktum, at det hverken er eller bliver let med det amning For mig.. Faktisk vil jeg gå så langt og kalde det et “AMME-HELVED”

Inden min graviditet og fødsel af Vigga, var jeg af den opfattelse, at amning det bare var noget man gjorde og uden de store problemer.. MEN der blev jeg hurtigt klogere, for sån var det bestemt ikke for mig. Jeg ved, at jeg ikke er alene med denne problematik, men deler den med mange andre mødre. Der kan være mange årsager til at man må kaste håndklædet i ringen – mange kvinder kæmper og kæmper for at få det til at fungere og til tider AAAAAAALT for langt, hvis du spørger mig.. Dog ikke sagt, at man ikke skal prøve,  men det er vigtigt at lytte til sin krop og der er ingen grund til, at det skal overtage hele ens barsel og være en evig kamp hver gang baby skal ammes..

Det nytter ikke noget, at både mor og baby sidder og græder.. “En god mor sidder ikke i brysterne”  – tyvstjålet citat, hvorfra aner jeg ikke, men jeg kan ikke være mere enig..

Nu kan jeg jo kun tale ud fra egne erfaringer..  Jeg er ikke typen der giver op, trods lidt modstand og vil sige at jeg kæmpede en brag kamp for at få amningen til at fungere med Vigga og ønskede inderligt at det skulle fungere.. Men det skete bare ALDRIG og efter knap 2 mdr måtte jeg tage det valg, at stoppe med at amme og Vigga blev flaskebarn.. og lad mig sige det sån der kom meget mere ro på og jeg begyndte at slappe af igen og pludselig havde jeg et mæt og tilfreds barn…

Der var ikke de gode råd, jeg ikke fik afprøvet, for at få det til at fungere og undgå brystbetændelse.  Jeg tog varme bade, masserede løs, skiftede ammeposition, snakkede med sundhedsplejersken, brugte suttebrikker, smurte med lanolin, brugte uldammeindlæg, malkede ud i perioder.. Ja jeg kunne blive ved..

Trods alle disse anstrengelser og gode råd fulgt til punkt og prikke lykkedes det mig bare aldrig rigtig at komme frem til en løsning jeg kunne indfinde mig med.. Jeg måtte igennem flere brystbetændelser.. dog skal de også lige nævnes at jeg har ekstra tæt kirtelvæv i mine bryster som bliver påvirket af alle hormonerne og derved opstår der hurtigt mange mælkeknuder og det gør at mælkegangene er ekstra presset.. så oddsene var fra starten ikke super gode… Jeg havde flere perioder under amning, hvor jeg malkede ud, da mine brystvorter ikke kunne holde til presset – Så det var næsten som at have en malkefabrik her hjemme, virkelig opslidende og ikke særlig meget nærvær jeg fik med Vigga, da jeg blot måtte bruge tiden på at malke ud:/.. NØØJJ hvor gjorde det til tider bare ondt.. Jeg havde aftener hvor jeg græd af smerte når jeg skulle amme hende og det er bare ikke det værd når jeg ser tilbage..

Nu sidder jeg her så igen og har fra starten af sagt til mig selv, at jeg vil give det et forsøg. Nu har jeg været det hele igennem EN gang og jeg ved hvad det vil sige og forhåbenligt er jeg blevet det klogere.. Jeg kan i hvert fald med sikkerhed sige at jeg ikke er villig til at gå lige så langt denne gang.. For jeg vil hellere være glad og have nærvær med mit barn og så give hende en sutteflaske med modermælkserstatning.. frem for at sidde og græde med et barn der skriger fordi mælken ikke kommer hurtigt nok.. ja det var lige lidt tanker om hele “amme-helvedet”.. så nu må vi se hvordan det kommer til at forløbe denne gang.. har fra starten af brugt suttebrikker, for at skåne nibles .. men allerede nu har jeg mange smerter i begge bryster og mælkeknuderne gør bare at de er stenhårde. så ja det er ikke super motiverende, men jeg håber på at det bliver reguleret inden for de næste par dage og at jeg ikke skal ud i det helt store malkeshow igen..

det var vist nok om amning og spændte bryster for nu..

I skal være velkommen til at smide en kommentar hvis i lyster og husk i kan følge bloggen på Bloglovin

Følg med på Facebook og Instagram

Facebookinstagram

Du vil måske også kunne lide

36 Kommentarer

 • Reply
  Jeanette Nikolajsen
  december 14, 2014 at 10:43 pm

  Kender det alt for godt!!
  Jeg måtte dog allerede stoppe efter 14 dage fordi mit hovede simpelthen ikke ville være med til at amme. Jeg græd og græd hver gang fordi bare tanken gjorde mig skør. Jeg må være en af dem der bare ikke fik den der nærheds følelse.
  Men de 14 dage jeg ammede var det med ammebrikker og jeg skal give dig skal jeg. Det var bare så bøvlet. Og da jeg gik over til at give flaske var det som om jeg kunne begynde at nyde Noah og nyde min barsel! Håber for dig det kommer til at lykkes! Du er den sejeste mor til to skønne unger.. Keep The blogs Comming

  • Reply
   blonde toner
   december 14, 2014 at 10:52 pm

   Du har gjort det der var bedst for dig og din dreng.. Så det er der ingen der skal straffes for;) og ja det er utroligt så meget man pludselig kan slappe af når der kommer en afklaring på det hele.. Dejligt med din kommentar og tak fordi du læser med:)

 • Reply
  Marianne P
  december 14, 2014 at 10:44 pm

  Stort tillykke med lillesøster:-)

  Åh amning! Tror du har helt ret, mange prøver for længe på at få det til at fungere, og det ender desværre i frustration, gråd og afmagt – så det vigtigste er helt klart at lytte til sin egen krop.
  Jeg tror dog det kan være svært idag, med alle anbefalinger der siger at amning er det bedste de første 6 mdr, og nogle fagfolk står nok lidt for fast på anbefalingerne i stedet for at se på den kvinde de sidder overfor.
  Jeg elskede selv at amme (efter de første par uger, hvor det vitterlig er et helvede), men havde heldigvis også en super god sundhedsplejerske til at guide mig, da jeg overproducerede mælk, og fik det rettet ind:-)

  Min eneste anbefaling til dig er, at prøve at slappe af med det så godt du kan, det frigiver en masse stoffer, som kan gøre det lettere for sig, men det er helt sikkert lettere sagt end gjort:-) Prøv evt at Google biological nurturing, det skulle være nogle ammestillinger der virkelig har god effekt!
  Jeg kommer selv til at vejlede i amning om nogle år, som færdiguddannet Jordemoder, hvilket kan være virkelig nervepirrende, da det er så følsomt et område, så derfor er det SÅ spændende at følge din blog

  • Reply
   blonde toner
   december 14, 2014 at 11:02 pm

   Du har evigt ret med hensyn til alle de anbefalinger og af msn bliver bombarderet med vigtigheden i at amme sit barn og ja der det virkelig ærgerligt at msn ikke kigge noget mere på den enkelte kvinder og og vejleder på baggrund af dette.. Men det kan systemet vidst slet ikke ikke magte.. Desværre.. Så synes jeg dog personligt selv at ammevejledningnen er for ringe.. Men der har jeg jo også været rigtig uheldig.. Tak for gode råd.. Det med at slappe af tror jeg har en afgørende betydning og kan egentlig også mærke jeg er mere rolig denne gang:) jeg må vidst have gang i Google.. Tusind tak og dejligt du læser med:)

  • Reply
   blonde toner
   december 14, 2014 at 11:03 pm

   Og tak for din lykønskning:) har svaret på dit forrige indlæg;)

 • Reply
  Marianne P
  december 14, 2014 at 10:45 pm

  Stort tillykke med lillesøster:-)

  Åh amning! Tror du har helt ret, mange prøver for længe på at få det til at fungere, og det ender desværre i frustration, gråd og afmagt – så det vigtigste er helt klart at lytte til sin egen krop.
  Jeg tror dog det kan være svært idag, med alle anbefalinger der siger at amning er det bedste de første 6 mdr, og nogle fagfolk står nok lidt for fast på anbefalingerne i stedet for at se på den kvinde de sidder overfor.
  Jeg elskede selv at amme (efter de første par uger, hvor det vitterlig er et helvede), men havde heldigvis også en super god sundhedsplejerske til at guide mig, da jeg overproducerede mælk, og fik det rettet ind:-)

  Min eneste anbefaling til dig er, at prøve at slappe af med det så godt du kan, det frigiver en masse stoffer, som kan gøre det lettere for sig, men det er helt sikkert lettere sagt end gjort:-) Prøv evt at Google biological nurturing, det skulle være nogle ammestillinger der virkelig har god effekt!
  Jeg kommer selv til at vejlede i amning om nogle år, som færdiguddannet Jordemoder, hvilket kan være virkelig nervepirrende, da det er så følsomt et område, så derfor er det SÅ spændende at følge din blog

 • Reply
  Michelle
  december 14, 2014 at 10:47 pm

  Ej hvor er det dog et fedt indlæg! Det er bare noget jeg som nybagt mor har manglet at høre! Jeg har selv kæmpet med amning, netop fordi man hører “det er så naturligt”, “alle kan amme”, “der er ikke noget der hedder at man ikke har mælk nok eller de ikke bliver mætte”. Og har virkeligt kæmpet med det. Har nu en søn på tre måneder, og han har fået supplerende flaske en lille måned, men nu har jeg fået brystbetændelse for anden gang, og NU er det nok. Jeg har nemlig også daglige kampe med ham, for han gider kun brystet 2 ud af 5 gange måske. Det gør ondt, men han tømmer det simpelthen ik. (Det ene er der slet ikke mælk i mere).
  Men nu kan jeg lige spørge dig, der bliver jo produceret mælk stadig, det bliver helt hårdt osv. Er det bedst bare at lade det gå i sig selv, for jeg bliver jo ved med at producere mælk hvis jeg malker ud osv? Kan du hjælpe med det :)?
  Igen! Godt indlæg, dem kunne mange lære af og det kunne være rart at blive informeret bedre inden fødsel omkring at det bare ikke fungere for nogen, så det ikke er sådan et tabu, hvis man har svært ved det 🙂
  – Michelle

  • Reply
   blonde toner
   december 14, 2014 at 11:10 pm

   Dejligt at høre du kan bruge mit indlæg til noget.. Synes bare virkelig det er vigtigt at belyse hvor svært det rent faktisk kan være.. Så man ikke føler man sidder alene med alle de tanker og frustrationer der evt kan komme undervejs:)
   Med hensyn til det med at stoppe amning.. Så er det korrekt at jo mere du malker ud, jo mere produceres der.. Da jeg stoppede med Vigga lod jeg der gå længere og længere tid imellem.. Jeg mslkede altså kun ud når det var højst nødvendigt og på den måde stoppede min produktion.. Men mindes at der gik en 14 dages tid før end det var rigtig slut… Så msn skal lige have lidt tålmodighed.. Håber det var svar nok og dejligt du læser med.. Du kan evt følge bloggen på bloglovin:)

 • Reply
  Marianne P
  december 14, 2014 at 10:47 pm

  Stort tillykke med lillesøster:-)

  Åh amning! Tror du har helt ret, mange prøver for længe på at få det til at fungere, og det ender desværre i frustration, gråd og afmagt – så det vigtigste er helt klart at lytte til sin egen krop.
  Jeg tror dog det kan være svært idag, med alle anbefalinger der siger at amning er det bedste de første 6 mdr, og nogle fagfolk står nok lidt for fast på anbefalingerne i stedet for at se på den kvinde de sidder overfor.
  Jeg elskede selv at amme (efter de første par uger, hvor det vitterlig er et helvede), men havde heldigvis også en super god sundhedsplejerske til at guide mig, da jeg overproducerede mælk, og fik det rettet ind:-)

  Min eneste anbefaling til dig er, at prøve at slappe af med det så godt du kan, det frigiver en masse stoffer, som kan gøre det lettere for sig, men det er helt sikkert lettere sagt end gjort:-) Prøv evt at Google biological nurturing, det skulle være nogle ammestillinger der virkelig har god effekt!
  Jeg kommer selv til at vejlede i amning om nogle år, som færdiguddannet Jordemoder, hvilket kan være virkelig nervepirrende, da det er så følsomt et område, så derfor er det SÅ spændende at følge din blog

 • Reply
  Bolette
  december 14, 2014 at 11:18 pm

  Først – stort tillykke med lillesøster! 🙂

  Jeg er en af dem der har været heldige med amningen. Min datter har suget sig fast fra starten, har haft en god sutteteknink, der har været mælk nok og jeg synes ikke at det har gjort ondt overhovedet.
  Jeg har været ude i en omgang brystbetændelse, som jeg heldigvis fik ammet væk, og nu tror jeg faktisk at jeg producerer for meget mælk.. Minimale problemer i forhold til andre!
  Alligevel kan jeg ikke se det fede i amning! Ja, det er bedst for min datter – og det er også derfor jeg gør det! Jeg kunne hygge mig lige så meget med hende, hvis hun fik flaske. Og så ville jeg måske også have mere overskud, fordi far kunne give en flaske i ny og næ engang imellem.
  Hvorfor er det så tabu at sige, at man ikke bryder sig om at amme?? Det burde være okay! Vi er alle sammen forskellige, så hvorfor må vi ikke bare gøre hvad der er bedst for os – og vores barn – uden at sundhedsplejsker og alle andre, skal have en mening omkring det??

  • Reply
   blonde toner
   december 14, 2014 at 11:48 pm

   Tak:)

   Dejligt at høre en lille succeshistorie, synes, der er langt mellem de positive oplevelser:) og du har så evigt ret.. Det er utroligt, så meget der bliver “holdt øje” med os og rettet på.. Frem for at støtte op om det valg man som mor har truffet.. Det er så fedt at det er tabu og virkelig hårdt for mange at det ikke må siges højt uden andre peger fingre

 • Reply
  Rikke
  december 14, 2014 at 11:34 pm

  Åååh det gør SÅ ondt.
  Med den første havde jeg ingen problemer i forhold til det at have ondt. Jeg blev befalet af lægen at hun skulle have flaske så vi kunne holde dagbog over hvor meget hun spiste. Hun sov nemlig altid og vågnede ikke om natten for at få mad så det blev til 50 ml hver 3 time de første 8 mdr. Men med nr to fik jeg så fanden ondt (undskyld sproget) men det gjorde bare SÅ ondt. Frygtede simpelthen for hvornår hun skulle have mad igen fordi jeg viste at de første 10 min gik med gråd fra min side.
  Så efter tre uger gik vi over til flaske. Møg besværligt men hallo glade mor.

  • Reply
   blonde toner
   december 14, 2014 at 11:50 pm

   Ja præcis den smerte du beskriver der er den jeg oplever.. Åhhh det gær nemlig bare helvedes ondt og intet virker.. Og ja det bliver en kamp hver gang og såååå forfærdeligt.. Tænk at man kan frygte noget så meget:s

 • Reply
  Line
  december 15, 2014 at 4:43 am

  Først og fremmest stort tillykke med jeres skønne lille pige.
  Har længe fulgt dig på ig og jeg synes det er så fedt at du har startet en blog

  • Reply
   blonde toner
   december 15, 2014 at 8:41 am

   Tusind tak:) dejligt du gider at at følge med og altid skønt med en kommentar:)

 • Reply
  Mlene
  december 15, 2014 at 5:35 am

  Dejligt ærligt indlæg!
  Da vi fik den første for 6 år siden, blev jeg mildest talt overrasket over hvor hårdt og til tider virkelig ubehageligt det var at amme – det var der sgu ingen der havde fortalt om til jordemoder, lægen eller fødselsforberedelse. Kan huske at jeg sagde til lægen til 8 ugers undersøgelse, at det kunne man godt lige forberede førstegangs mødre på, at amning altså ikke altid er en dans på roser. Kan tydelig huske lægens reaktion – det gav hun mig fuldstændig ret i, og det ville hun prøve at huske fremover. Som hun sagde så er amning pisse hårdt arbejde, og det kræver ro og mange mange timers “træning”.
  Den tog jeg til mig til barn nummer to for to år siden, og koncentrerede mig stort set kun om amning den første uges tid, og det gik SÅ meget bedre end første gang. Måske også fordi jeg havde indstillet mig på, at gik det ikke så blev hun flaskebarn, for jeg ville ikke igennem det samme igen med flere ugers smerte og tårer. Så flasken stod klar, og det tror jeg egentlig gav mig så meget ro, at den først blev nødvendig da hun var tre måneder. Så min skræk om amning fra barn nummer et, blev vendt til noget fantastisk med barn nummer to :o)

  • Reply
   blonde toner
   december 15, 2014 at 8:50 am

   Du har fuldstændig ret, man burde fra læger og jordmødrenes side oplyse meget mere omkring amning, så man ikke får sån et chok sommnybagt mor og føler sig som en fiasko hvis ikke det fungerer.. Jeg håber også datter er noget de tager til efterretning;) hvor er det skør nat høre din nr to gang gik meget bedre, det er jo også drømmen at det skal det her, så jeg må bare beholde ja-hatten på og kæmpe.. Men nej jeg har også flasker og det hele klar, for vil bestemt ikke gå lige så langt som sidst.. Jeg vil også kunne nyde det.. Men åhhh allerede nu på 5.dagen synes jeg det er mens hårdt og har virkelig mange smerter.. Øv øv – vi satser på hurtig indring..

 • Reply
  Mette
  december 15, 2014 at 7:49 am

  jeg var indlagt 3 1/2 uge med min M, da hun kom i 34+1. Vi kunne nok være kommet hjem en uge før hvis jeg havde overgivet mig og gået på flasken noget før. Jeg havde så lidt mælk, sad simpelthen og vred mine bryster under udmalkningerne og alligevel lå der små snoldede 20 ml i bunden af flasken bagefter. Så stressende når man kunne se på tavlen at M altså skulle have 68 ml x 7. Jeg endte med at blive sendt hjem på 12 timers orlov, hvor sygeplejerskerne passede lille M. Et strategisk move for at se om, det at være i hjemlige omgivelser ville give mere mælk – og det gjorde det. For så at forsvinde da jeg igen satte fødderne på OUH. Samme aften besluttede vi os for en kombinations løsning: først 10min ved hvert bryst, så flaske (og endelig sonde, hvis hun manglede at tage meget). 6 dage efter var vi hjemme, og fortsatte med amme/flaske/udmalknings modellen i 4 uger, så røg udmalkeren og endelig MME’en efter yderligere 4 uger. Nu er M 20 uger (14 uger korrigeret) og vi har måtte indføre en flaske MME til natten igen. På trods af bøvlet, smerterne og stressen er jeg dog glad for jeg fastholdte i hvert fald noget amning. Det er jo noget fundamentalt, det påvirker psyken SÅ meget, at man altså IKKE kan give sit barn mad… Men ja, “en god mor sidder ikke i brysterne, hun sidder i hjertet”.

  • Reply
   blonde toner
   december 15, 2014 at 8:45 am

   Det er godt nok noget af en omgang i har været igennem.. Jeg tager virkelig hatten af for at du har kæmpet så hårdt for at få det til at fungere.. For som du selv siger så påvirker det helt vildt ens psyke, nok også derfor msn ofte føler sig som en dårlig mor, hvis ikke det fungerer.. Men dejligt i har fundet en løsning i alle trives med og lader til den lille har det godt:) tak for din kommentar:) altid dejligt at høre andres historie..

 • Reply
  Line
  december 15, 2014 at 7:49 am

  Det synd du ik bare nyder det 🙁
  Jeg ELSKER det !
  Elliot er nu 10 mdr og han får stadig en aften og morgen tår <3
  Jo har da været kampen igennem med åbne blod sår på begge bryster og siddet og bidt i min hånd når jeg lagde ham til !!!
  Men jeg ville bare ha det til at fungere og derfor blev jeg ved og tror det har meget og sige at man har det "rette" indstilling til det !
  Tænk postivt og læg hende til konstant – så kører det derud af 😉

  • Reply
   blonde toner
   december 15, 2014 at 8:41 am

   Dejligt det bare fungere.. Jeg har virkelig haft den rette indstilling, men på et tidspunkt bliver det simpelhen for hårdt og opslidende og rent ud sagt mere en kamp end hygge.. Så for mit vedkommende var det det rigtige at gøre, da ingen kunne holde til det på sigt. Hverken jeg selv eller baby.. Men jeg håber da klart at denne gang kan blive bedre:)

 • Reply
  Louise Søndergaard
  december 15, 2014 at 9:12 am

  Amme helvede er et godt ord for det kan det være men det kan også være amme paradis

 • Reply
  Louise Søndergaard
  december 15, 2014 at 9:13 am

  Amme helvede er et godt ord for det kan det være men det kan også være amme paradis

  • Reply
   blonde toner
   december 15, 2014 at 9:12 pm

   Uden tvivl.. Håber det bliver et amme-paradis for mig på sigt:)

 • Reply
  Anne Mette Gade
  december 15, 2014 at 1:53 pm

  Hej.
  Jeg kender dig ikke men læser med og følger dig på instagram. Har aldrig kommenteret her før, men denne gang var der noget jeg havde lyst til at sige. Først tillykke med din nr 2

  • Reply
   blonde toner
   december 15, 2014 at 9:13 pm

   Tusind tak.. Altid dejligt med kommentarer.. Tror dig ikke du færdiggjorde din kommentar her inde.. Men fik en fin kommentar på Instagram.. Dejligt du læser med:)

 • Reply
  Anne Mette
  december 15, 2014 at 1:58 pm

  Hej.
  Jeg kender dig ikke men læser med og følger dig på instagram. Har aldrig kommenteret her før, men denne gang var der noget jeg havde lyst til at sige. Først tillykke med din nr 2

 • Reply
  Charlotte
  december 15, 2014 at 5:27 pm

  Stort tillykke med den lille ny

  • Reply
   blonde toner
   december 15, 2014 at 9:11 pm

   Tak:)

 • Reply
  Sigfrid
  december 15, 2014 at 9:31 pm

  Hei! Jeg forstår måke ikke alt pga språket, men er noe av problemet såre brystvorter? I tilfelle kan lufttørking av disse hjelpe. Med nr 2 var mine veldig såre i starten, men det gav seg etter en stund…..
  Til lykke 🙂

  • Reply
   blonde toner
   december 15, 2014 at 9:57 pm

   Tak og dejligt du følger med.. Trods sprogbarrierer:)

 • Reply
  Dorte Colding
  december 15, 2014 at 9:45 pm

  Hej Blondetoner
  Tillykke med baby først og fremmest, følger dig på IG:)
  Jeg har været lignende igennem. Har to drenge, 2 og 4 år. Jeg har ammet begge drenge fuldt ud, men det har bestemt ikke været uden problemer. Troede første gang ligesom dig at “hvor svært kan det være” men jeg blev bestemt klogere. Det varede et par dage inden mælkeproduktionen rigtig kom igang og måtte sidde tilkoblet en udmalkningsmaskine som en malkeko de første dage på hospitalet. Derefter havde jeg bare sindssyge smerter hver gang jeg skulle amme og brugte ammebrikker gennem hele ammeperioden. Med nr 2 ville jeg helst undgå at bruge ammebrikker og bed smerten i mig i 1-1,5 måned. Jeg tudede hver gang min søn bare gjorde antræk til at skulle have mad og måtte til massør x flere for a komme alle de ophobede spændinger i nakke og skuldre til livs.
  Så jeg har bestemt heller ikke været amme-fan;-)
  Nå det blev vist lidt langt, men håber for dig at det bliver bedre inden alt for længe.

  • Reply
   blonde toner
   december 15, 2014 at 10:00 pm

   Tusind tak og dejligt du følger med her og på IG.. Du kan følge bloggen på bloglovin hvis du lyster:)
   Hatten af for at du faktisk gennemførte det helt begge gange, med alle de komplikationer du beskriver.. Så langt er jeg ikke villig til at gå denne gang.. Jeg kan simpelhen ikke affinde mig med at græde af smerte hver gang der skal ammes, så håber på bedring snarest i forhold til mine meget spændte bryster.. Men åhhh hvor kan det dog bare være sindsygt hårdt..

 • Reply
  Anne
  december 15, 2014 at 10:34 pm

  Åh ja – amning.
  Kæmpede i 3,5 måned med kæmpe sår, smerter og brystbetændelse – flaske med udmalket modermæll og “starte-forfra-med-amning” – og det lykkedes så jeg ammede til han var 10 måneder og sagde fra pga øreproblemer. Det lyder jo fint men jeg følte aldrig at jeg kunne finde ud af det.
  Da jeg blev gravid med nr 2 fyldte det rigtig meget og jeg vidste at jeg ikke ville bruge så lang tid på det – ej heller at det skulle koste så mange tåre og smerter.
  Jeg talte med jordemoderen om det og blev efter diverse samtaler tilbudt ammeophold efter fødslen. Så hele vores lille familie blev indlogeret på patienthotellet i 4 dage – og så kørte det og jeg blev faktisk god til det.

  Så mit råd ville have været at kæmpe for et ammeophold – og vil i din nuværende situation være at råbe op og sige/ringe efter sundhedsplejersken og forlange – jep FORLANGE – hjælp. Det at vi ikke vil være til besvær når vi ikke langt med. Det var mine råd baseret på ammeproblemmer.

  Held og lykke – og tillykke med den søde lille pige

 • Reply
  Mette
  december 15, 2014 at 11:11 pm

  Jeg kender det alt for godt. Jeg måtte første gang give op efter 6 uger. Dit citat sagde.min sp til mig flere gange. Der var intet hyggeligt over det og jeg græs hver gang han vågnede. Betændelse og svamp smerte og helvede.

  2 år senere stod jeg med lillebror og prøvede igen. Fik næsespray på recept som fik mælken til at løbe til hurtigere. Det tror jeg reddede mig. Man kan også få noget kvalme stillende som hjælper. Lillebror blev ammet i 6,5 mdr og havde faktisk helt svært ved at stoppe igen. Var igennem svamp og betændelse igen men holdt ud og husker det i dag som et hyggeligt nærvær.

  Kram og håber det bedste for dig

 • Reply
  Mie Kjer
  december 16, 2014 at 11:18 am

  Godt indlæg. det kan nemlig bare være så hårdt. Min søn er født 4 uger før tid (36+0), ikke fordi det var så meget for tidligt, men vejede kun 2385g. Vi skulle køre tripple feeding hvor han skulle vækkes hver 3.time døgnet rundt (og man tæller altså fra start til næste start, så ikke meget søvn). Han manglede den rigtige sutteteknik så måtte bruge brik hvilket gør det endnu sværere hvis barnet ikk har nok kræfter (for oveni alt det andet havde han selvfølgelig også gulsot). Efter at have kæmpet i lige knap en måned gav jeg op, han tog simpelthen ikke nok på, og pga. hans lille størrelse var det ikke det værd. Ville simpelthen ikk lade det gå ud over hans vægt.
  Nu har man langt mere overskud og han tager på som han skal.

 • Skriv kommentar