Al begyndelse er svær.. - Blondetoner
Hverdagsglimt

Al begyndelse er svær..

image

Det er ikke unormalt ar Vigga kommer hjem fra vuggestuen med nye sange og hertil fagter, eller skulle jeg hellere sige kropsholdninger, for det er egentlig hvad det er til tider.. Ingen tvivl om, at hun har en fest og det er jo det vigtigste.

Jeg må indrømme jeg endnu ikke har kunne tyde hvilke sange, det er hun synger og hvilke fagter der passer til hvad. Alt begyndelse er svær, men jeg er så stolt af min lille tumling, der virkelig gør sig umage og pludre, synger, danser og i det hele taget rykker sig enormt i øjeblikket i forhold til sin måde at kommunikere på. Jeg bliver lidt facineret og det kan godt være hun lærer af os, men vi lærer bestemt også af hende. Børn er så intervidende om hvor stor en verden der venter dem og de formår at lege sig gennem starten af livet. Der skal tids nok komme unødigt pres på deres skuldre..

Når man ikke har et andet ældre barn at sammenligne med, så har jeg personligt svært ved selv, at vurderer hvorvidt hun udvikler sig som bøgerne siger. Men med min sunde fornuft, så er jeg ikke i tvivl og hvad mest vigtigt er, så udvikler børn sig i deres helt eget tempo, så det er vigtigt at vi som forældre ikke lægger udnødigt pres på, for det kommer der med garanti ikke noget godt ud af.

Dertil skal siges, at man da bestemt skal forholde sig kritisk og spørgende hvis der er noget man er i tvivl om. Det er sjovt som tiden med børn går så meget stærkere, end inden man fik børn. Eller os, så er det måske alt det man rent faktisk når på sån en dag, der får det hele til at føles som om tiden flyver afsted, man er jo på 24/7. Det fleste kan helt sikkert nikke genkende til, at det at være mor, ikke er noget man kommer sovende til og med to små, er der sån ca dobbelt så meget at se til..

Når men for lige at komme tilbage til de der sanglege, så har jeg sat mig for, at udvide min horisont inden for den katagori. Tydeligvis er jeg ikke bekendt med ret mange sanglege, udover hjulene på bussen og lille Peter edderkop.

I dag er vi heldigvis så priviligeret, at nettet er fyldt med inspiration ligesom man faktisk også kan hente flere apps til sin telefon, hvor der både bliver sunget med og uden fagter. Så der er altså ingen undskyldning for ikke at lærer nogle af alle de famøse sanglege.. Så det er ikke kun Vigga det er nyt for, det er det bestemt også for os:)

Hvis i kender til nogle gode sider, bøger eller apps, der omhandler sanglege eller andet relevant info, der er værd at dele med os andre, så smid endelig en kommentar:)

Selv har jeg siddet lidt på youtube, men der er godt nok langt mellem guldet, så jeg er mere til en specifik side eller en app hvor man hurtigt og nemt kan lære. Jeg faldt selv over appen der hedder noget så vildt som “sanglege” der ligger 3 sange som en teaser, hvorefter man kan tilkøbe forskellige sangpakker til meget beskedne beløb..

God aften

Følg med på Facebook og Instagram

Facebookinstagram

Du vil måske også kunne lide

10 Kommentarer

 • Reply
  Louise
  juli 7, 2015 at 9:09 pm

  I min datters vuggestue, har de ekstra seddler hængende med de sange de synger mest for tiden, så kan man låne dem med hjem- det er ret smart…og nemmere at hjælpe dem på vej når de “synger” 🙂
  Man kan også finde mange app’s hvor der er fagter til de børnesange der bliver sunget (kan dig ikke lige huske hvad den hedder).

  • Reply
   blonde toner
   juli 7, 2015 at 9:30 pm

   Ej hvor smart med sedler til forældrene.. Det gør det lettere at være med.. For vi kan slet ikke gætte os ril det:)

   • Reply
    blonde toner
    juli 9, 2015 at 6:40 pm

    Ja indtil videre har de tre standard sange været et hit, så der er god grund til at købe resten:)

 • Reply
  Marie
  juli 8, 2015 at 7:35 pm

  Har en App der hedder ’sanglege’ hvor DR synger med fagter. Super, især også hvis du kommer igang med babytegn 🙂 Dagmar på 28 mdr elsker den stadig!

  • Reply
   blonde toner
   juli 8, 2015 at 7:51 pm

   Den må jeg prøve at få fingrene i:) tak fordi du deler.. De der babyseng kom jeg aldrig i gang med.. Overskuddet har ikke lige været der..

 • Reply
  Charlie
  juli 8, 2015 at 8:02 pm

  Vi har også sanglege appen og den er helt fantastisk – jeg kan virkelig godt anbefale at købe hele pakken, synes vi har fået virkelig meget ud at se og lære sangene sammen. Nu kan vi dem allesammen men Emilie kan stadig godt lide at se ‘damen’ synge – især når vi kører i bil og der kan det til tider være rigtig rart med lidt nem underholdning

 • Reply
  Anne Vinderslev
  juli 9, 2015 at 9:38 pm

  Vi har også appen sanglege hvor vi har købt en pakke. Det er et hit Desuden har vi bogen Fagtesange for de yngste som også er rigtig god. Der er rigtig mange sange i og beskrivelse fagterne.

  • Reply
   blonde toner
   juli 10, 2015 at 9:10 pm

   Godt at høre.. Vi må vist opgradere appen og få tilkøbt de ekstra sange:)

 • Reply
  Anja
  juli 10, 2015 at 12:45 pm

  Vi har også sanglege app’en – den er vildt god

  • Reply
   blonde toner
   juli 10, 2015 at 9:51 pm

   Det lader til at være et hit, når flere bruger den:)

  Skriv kommentar