Århus 2017 - en by med alt hvad hjertet begærer... - Blondetoner
Hverdagsglimt Sponsoreret

Århus 2017 – en by med alt hvad hjertet begærer…

Indlægget er lavet i samarbejde med Århus kommune.

Det skal handle om en af Danmarks skønneste byer, nemlig Århus. En by jeg selv har besøgt et par gange og som jeg slet ikke har fået udforsket nok. Jeg var der sidste år, men kun ganske kort, hvor vi besøgte en af byens mange hyggelige cafeer. 

Udover at Århus er en skøn by med tonsvis af tilbud til både store og små, så er Århus i 2017 kåret til europæisk kulturhovedstad.

“let’s Rethink”

Mere end noget andet handler Århus 2017 om det at gentænke: Let’s Rethink signalerer, at Aarhus 2017 vil omdanne Region Midtjylland til et kulturelt laboratorium, hvor alternative løsninger kan spire og gro. Der er altså tale om et stort projekt og om det højest profilerede og mest betydningsfulde projekt i Danmark i årtier. 

Jeg tror i den grad vi har noget at glæde os til, med den fremtidige forvandling af en i forvejen fantastisk fin by og ikke mindst region, der nu også kan prale af at være indehaver af en fin europæisk titel. Programmet ser lovende ud og den meget besøgte by, skal da nok lokke endnu flere til og herhjemme står byen højt på besøgslisten i 2017.

Jeg vil nyde at tage pigerne med til Århus og se tingene i børnehøjde og har i den forbindelse også allerede luret lidt på programmet for 2017 og der er noget for enhver smag, såvel voksen, som barn. Der vil være en række arrangementer inden for blandt andet gastronomi, historie, scenekunst, Litteratur, sport & leg, musik & lyd og børn og unge.

DET BØR DU OPLEVE I ÅRHUS I 2017

Ja det har ikke været en helt nem at udvælge, da der er så mange spændende arrangementer og derfor kommer her et lille udsnit af de mange tilbud der er i løbet af år 2017

/ International children’s literature festival Aarhus

Aarhus 2017 går sammen med den berømte Hay Festival om at præsentere den første internationale børnelitteraturfestival i Danmark, der løber af stablen fra den 25-29 oktober 2017. 39 af de bedste europæiske forfattere, der endnu ikke er fyldt 40, er blevet inviteret til at skrive nye værker baseret på temaet “rejse”. Festivalen i Aarhus bliver den første, som Hay Festival arrangerer, der fokuserer udelukkende på børnelitteratur og illustration. Det fantastiske nye bibliotek på Dokk1 danner rammerne for dette event, hvor børn, forældre og lærere kan opleve festivalen i et inspirerende og legende miljø. Det er selvsagt oplagt at tage børnene med til dette arrangement, hvor der er garanteret en masse gode historiefortællinger, som med sikkerhed fanger både store og små.

/ Europæiske kulturbørn

Europæiske Kulturbørn er et forsknings- og udviklingsprojekt drevet af nordiske og europæiske institutioner, med fokus på kunst og kultur i dagligdagen for børn i alderen 0-8 år. I samarbejde med pædagoger, lærere, kunstnere, kulturelle aktører og forskere giver projektet 0-8 årige børn de bedste muligheder for at møde kunst i deres hverdag. Projektet ønsker at gentænke udviklingen af kulturbørn i Europa, så de kommer til at stå stærkere både som aktive medborgere, professionelle udøvere og som publikum.

/ Plads til alle

Plads til alle hjælper børn i alderen 5-12 år til deltagelse i et aktivt fritidsliv og er præsenteret af DBU og Red Barnet Danmark

I samarbejde med lokale foreninger samt Skive Kommune og Aarhus Kommune bliver børn, der har det svært, støttet til at deltage i et aktivt fritidsliv. Børnene opmuntres og støttes på forskellige måder ved at sikre, at de kommer afsted til fritidsaktiviteten og har det rette udstyr med. Samtidig uddannes frivillige voksne til at bistå børnene og foreningslivet.

Hvis i er særligt interesserede i hvad byen byder på for de mindste, så kig med i programmet her

/ The garden

ARoS Aarhus Kunstmuseum lancerer den nye ARoS triennale med THE GARDEN – End of Times, Beginning of Times og løber i perioden 8. April – 10. September.

Temaet udforskes tre steder, hvor der bliver reflekteret over menneskehedens skildringer og ændringer af naturen. THE GARDEN bliver den største udstilling hidtil lavet af museet og i Aarhus. Spredt over flere steder rundt omkring i byen, blandt andet to større gallerirum på ARoS og langs fire kilometer af byens kyst, vil triennalen vise værker af udvalgte internationale kunstnere.

/ Food festival

Food Festival er en årligt tilbagevendende madfestival ved den smukke Aarhus-bugt, der løber fra 1. – 3 september. Det er den største madevent i Nordeuropa. Food Festival kombinerer innovation og samspil med publikum. Festivalens primære vision er at formidle inspiration og gastronomisk viden om nordisk madkultur til alle besøgende. De samler nogle af de bedste avlere, kokke og madentusiaster til debat og for at give alle vores besøgende gode oplevelser med nordisk mad.

/ Udsøgt mad

Et koncept, hvor Restaurant Sechzehn, der ledes af den 2-stjernede Michelinkok Jürgen Frühwirth, der oprindelig kommer fra Østrig, servere lækre retter af produkter leveret fra Kalø Økologisk Landbrugsskole herunder kød fra sortbrogede danske landsvin og urter frabygningens tagterrasse. Retterne serveres i på Europaplads 16. I godt vejr, vil der være mulighed for at spise på tagterrassen i begrænset omfang.  Det lyder altså ikke helt skidt i mine øre og bestemt en smagfuld oplevelse, der bør prøves.

/ Kulturringen

Fra den 27. Marts – 2. april kan i prøve kræfter med Kulturringen – en enestående chance for at opleve 450 km af det skønneste landskab i regionen med særlige kulturtilbud undervejs, der gør cykelturen endnu bedre. Undervejs er det muligt at udforske små museer, tage en svømmetur i havet og opdage de skjulte ruiner og gravhøje fra oldtiden. Benyt chancen for at smage på dejlig lokal mad, køb frugt og grønt ved vejboder, og overnat på nogle af de bedste danske herregårde og små kroer.
Så saml familien, find cyklerne frem, og kast jer ud i en helt og aldeles dansk oplevelse der lægger op til en hyggelig tur for både store og små.

/ Watermusic

Et fuldmåne event der er præsenteret af Århus EgnsTeater fra den 2.-3. september. Randers EgnsTeater vil forvandle den gamle industrihavn i Randers til en spektakulær totaloplevelse. Med avanceret lyssætning, lyd og 3D-projiceringer danner de gamle siloer og kraner samt havnebassinet baggrund for et show helt ud over det sædvanlige.

/ New Danish Modern

Fra 16. – 22. Oktober kan i opleve udstillingen New Danish Modern, hvor dansk design sættes i et historisk perspektiv med særligt fokus på nutidigt og fremtidigt design. Den hylder store danske designpersonligheder og vender blikket mod fremtiden og næste generation. Udstillingen rummer et væld af aktiviteter, så tag familien med til workshops, hvor i kan forme og forestille jer fremtidens design.

 Så er det vist bare om at få planlagt sit besøg til Århus i 2017 se programmet her:).

(billederne er lånt fra visit Danmarks hjemmeside)

Følg med på Facebook og Instagram

Facebookinstagram

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

Skriv kommentar