5 måneder og en lille status - Blondetoner
Diverse Hverdagsglimt Mor og barn

5 måneder og en lille status

molly5mdr

Så har det yngste medlem af familien rundet de 5 måneder.. I går d. 10 maj blev Molly 5 måneder. Jeg ved godt, at det er totalt kliché at sige, men det er bare gået så stærkt, at det slet ikke er til at fatte. Sidste år på nogenlude dette tidspunkt, der havde jeg netop fundet ud af, at jeg var gravid med Molly og nu har jeg netop solgt alt mit ventetøj, så ikke flere graviditeter her hjemme. Vi “nøjes” med to:D

Banditten er begyndt få sin helt egen personlighed og så er det sjovt at se, hvordan vi allerede nu, kan drage rigtig mange paralleller til Vigga.. Ikke mindst på udseendet:)

Så vildt hvor meget hun slægter sin søster på. Jeg er ret overbevist om, at de to nok skal blive pot og pande på sigt.. Molly er allerede meget fascineret af Vigga og iagttager alt hvad hun gør. Vigga har taget sin storesøster rolle til sig og værner om sin lillesøster med kys, kram og “ae ae” som hun så fint siger..

Med de 5 måneder høre sig også et obligatorisk lægetjek til, samt en vaccination.. Sidstnævnte ting ser jeg bestemt ikke frem til. Jeg frygter allermest en eventuel efter-reaktion. Derfor vælger jeg ofte at få det gjort, så det ikke ramler ind i noget andet, hvis vi skal noget.. Der skal helst være ro på dagene efter, hvis der skulle kommer feber eller anden reaktion på vaccinationen.. Vi har udsat lægetiden til efter helligdagene, så det bliver først på mandag.

Så er vi også nået der til, hvor der skal mere end blot mælk på menuen.. Vi er så småt begyndt at introducere hende for grød. Vi starter dog i det helt lette, kun et par skefulde om dagen, så maven forhåbenligt kan følge med.. Til trods for, at jeg netop har været hele trædemøllen igennem for et år siden, så er er det som om det hele er glemt..

Som andengangs mor, så kommer sundhedsplejersken ikke så ofte, som ved første barn. De må vurderer at det ikke er nødvendigt, selvom jeg nu synes det kan være meget rart med en lille guideline undervejs. Det famøse madbesøg ved 4 mdr er blandt andet skåret fra.. Så man er lidt overladt til sig selv..

Flere har efterspurgt et lille indlæg, om opstart af mad og nu er der jo også kommet nye anbefalinger, som man skal sætte sig ind i. Jeg lover det kommer på bloggen inden længe, så hold øje. I er altid meget velkommen til at følge med på Bloglovin HER så får i den seneste update af kommende indlæg og kan frit vælge og vrage mellem hvad i gider læse:)

Men ja et par skefulde majsgrød hver dag, de sidste 4 dage er hvad vi har nået. Vi har bestemt ikke travlt og de nye anbefalinger siger egentlig, at man sagtens kan vente til 6 måneder, før man starter. Vigtigst af alt, så skal man kigge på sit barn og ikke sammenligne med andre.

Til de interesserede, så kan det fine sæt Molly har på købes lige HER – det fåes selvfølgelig også i en mere drenget eller neutral udgave

– God aften –

Følg med på Facebook og Instagram

Facebookinstagram

Du vil måske også kunne lide

8 Kommentarer

 • Reply
  Line Jepsen
  maj 12, 2015 at 10:23 am

  Underligt i ikke får besøg af sp ved 4 måneder, så du kan få genopfrisket det med grød. Vi havde besøg ved 4 måneder og skal så først igen ved 8 måneder.
  Grød anbefalingerne er også lavet om siden jeg sidste gang for 1 1/2 år siden. Man må godt synes tiden går stærkt, jeg prøver stadig at vende mig til det 🙂

  • Reply
   blonde toner
   maj 12, 2015 at 2:34 pm

   Ja jeg er også selv lidt skeptisk okmkring det, for det ville være super skøntlige at få det genopfrisket, for man glemmer hutigt, når men jeg må prøve/læse mig frem til det og ellers bruge min sunde fornuft:)

 • Reply
  Ida
  maj 12, 2015 at 10:50 am

  Dejligt indlæg!
  Altid glad for at følge dig her og på insta 🙂
  Min søn er 3 mdr og inden man for set sig om så skal han også introduceres til grød. Så glæder mig meget til at få lidt fif måske og bare følge med i hvordan I gør 🙂

  • Reply
   blonde toner
   maj 12, 2015 at 2:36 pm

   Dejligt du læser og følger med både her og på IG:)

   Ja det varer ikke længe førend han skal introduceres for smagsprøver.. og det er jo en jungle i sig selv.. jeg skal nok som lovet komme med et lille indlæg, så håber vi det kan bruges:) du kan evt følge bloggen på bloglovin, hvis det er noget du bruger.. ellers må du have en skøn dag

 • Reply
  Tina // Provinsmor
  maj 12, 2015 at 3:10 pm

  Mærkeligt jeg havde besøg af SP, da min søn (også nr 2) var 4 måneder og får igen, når han er 6 måneder. Det må være forskelligt fra kommune til kommune.Valde bliver 5 måneder i dag, så det har været sjovt at følge med hos dig både før og efter fødslen, nu hvor de er så tæt 🙂 Vi er i fuld gang med grøden og mosen, og min søn elsker det! Men han har også haft svært ved at tage på kun med mælk, så han trængte til at få fast føde. Jeg har for nyligt skrevet lidt om opstart og grød på min lille ydmyge blog, hvis nogen kunne have lyst til at kigge forbi 🙂
  http://provinsmor.dk/mad-til-baby-groed/

  • Reply
   blonde toner
   maj 12, 2015 at 9:37 pm

   ja der er åbenbart stor forskel på hvilken kommune man bor i, men sån er det hele vejen rundt.. søskendegaarntien er også afskaffet i københavns kommune.. øv øv.. ja så kan de jo næsten ikke være tættere på hinanden, tillykke med din lille guldklump.. tak for link, altid godt med inspiration:)

   God aften

 • Reply
  Nickie Hansen
  maj 17, 2015 at 9:51 pm

  Skønt indlæg 🙂
  Mærkelig i ikke for besøg af sp ved 4 måneder. vi kommer fra Valby og vi for da både ved 4, 6 og 8 med vores lille Merle som blev 5 måneder her den 14 maj. Vi har så os haft lidt Extra besøg af både sp, læger og jeg ved ikke hvad 🙁 syndes det er så træls hele tiden at se ens datter have det så skidt. hun har i løbet af de her fem måneder sammenlagt lagt indlagt 2 måneder 🙁 hvilket os er rigtig hårdt for vores tvillinge piger Vigga og sigga på 1,4 år 🙁 min mand siger at når han skal putte dem om aften vis mig og Merle er på sygehuset kan de slet ikke finde ro 🙁 da Merle var omkring 3 måneder havde Vigga og sigga kommet og sagt “mor ked af det igen” men jeg prøver jo virkelig være så glad som overhovedet mulig. Men de må jo kunne mærke at det går mig meget på 🙁 være glad for du har to dejlige sunde og raske piger 🙂 go’ aften 🙂

  • Reply
   blonde toner
   maj 18, 2015 at 12:50 pm

   Dejligt du læser med..

   Puha det lyder virkelig som en hård omgang og hvor jeg ked af at høre om jeres konstante indlæggelser og syge lille pige.. Det må være så hårdt, man skal virkelig værdsætte det gode.. Håber nsart der er lys forude hos jer og jeg sender en masse tanker i jeres retning. Det er så hårdt som forældre at se sine børn syge, men husk på at i gør det så godt i kan og mere kan man ikke forlange..

   Følge nedleig bloggen på bloglovin i fremtiden hvis det er noget du bruge.. link nederst i indlægget:)

  Skriv kommentar