4 måneder - "Vuggestue-issues og ventelister" - Blondetoner
Diverse Hverdagsglimt Mor og barn

4 måneder – “Vuggestue-issues og ventelister”

molly4mdr

De første 4 måneder af Mollys liv er nu gået og hun vokser sig stor og lækker, præcis som sin søster. Bare kig på billedet, hun mangler vist ingen ting. Ligheden mellem de to er efterhånden mere og mere synlig, sjovt at se hvordan Molly mere og mere ligner Vigga – der er vist ingen tvivl om, at de er søstre. Man gør sig altid nogle tanker om sine børn, om hvorvidt de kommer til at ligne hinanden, både personlighed og udseende.

I forhold til vægt og højde så kan vi ikke klage. Vægten er fordoblet siden fødslen og hun runder snart de 7 kg og ser vi på længden så går det virkelig stærkt allerede 65 cm lang og bruger allerede str. 74 i flere mærker. Hun vil frem i livet den lille mus og det kan vist kun gå for langsomt.

Vi har taget den lidt med ro de sidste par dage, da Molly har været ramt af feber, men det lader allerede til at være på retur, men stadig lidt pyllret og meget snottet næse – den er ikke lige sån at slippe af med. Hun er også ekstra udsat, når Vigga slæber alverdens bakterier med hjem fra vuggestuen. Jeg satser på, at hun allerede nu er ved at opbygge et stærkt immunforsvar, så hun er ekstra godt rustet til, at hun selv skal starte i institution til efteråret.

Når vi er ved det med vuggestue, så er det jo inden barnet fylder 4 mdr, at man skal have skrevet dem op til institutionsplads. Fra dagen hvor de fylder 4 mdr, så tikker uret og de er nu officielt på venteliste.

Ærgligt, så har jeg en virkelig dårlig mavefornemmelse i forhold til, at få en plads til tiden. Jeg skal tilbage på studie i midten af oktober, så jeg håber, at vi som minimun får en plads til hende i slut september, så jeg kan få indkørt hende stille og roligt uden for meget stress og jag, men lige nu, så går min største bekymring på, om vi overhovedet får en plads.

Kigger man på ventelisten som den ser ud nu, så ser det ikke så lovende ud, vi står nr 78 på listen og der er kun 60 pladser. På nuværende tidspunkt, så har vi ikke rigtig en plan B, hvis ikke hun kommer ind. Vi har kun valgt, at skrive hende op til EN vuggestue, nemlig den samme som Vigga går i – desværre er den ret søgt, så der er mange om buddet.

Vi må vist begynde at tænke i private pasningsordninger, selvom jeg ikke er meget for, at hun skal flyttes fra et sted til et andet. En privat ordning vil kun være aktuel for en kortere periode, indtil vi får en plads i den ønskede vuggestue.

Københavns kommune har heller ingen søskende garanti, så i værste fald, så skal vi aflevere to forskellige steder, bestemt noget jeg helst vil undgå, så jeg håber, at det hele flasker sig og at vi får plads i den ønskede vuggestue, inden vi rammer oktober måned.

Jeg er sikker på der sidder mange derude i lignende situationer, hvad gør i? privat dagpleje? del endelig ud af gode og mindre gode erfaringer?. Hvis nogen tilfældigvis også kender til en super god privat pasnings ordning i København NV området, så smid lige en kommentar, så vil den blive modtaget med kyshånd

– God fredag folkens og god weekend –

 

Følg med på Facebook og Instagram

Facebookinstagram

Du vil måske også kunne lide

12 Kommentarer

 • Reply
  Karina
  april 10, 2015 at 9:29 pm

  Hej.
  Rigtig fin blog og lækkert med lidt hyggelæsning!
  Vi stod i samme udfordring med vores datter. Vi har ønsket den vuggestue der ligger længere nede af vejen men står nr chok på listen. Vi har derfor valgt en privat dagpleje, som hun nu er ved at blive kørt ind hos.
  Vi står stadig skrevet op til vugge men har ikke helt besluttet os for hvad vi gør hvis/når de tilbyder en plads. Fordelen i vuggestuen er at det er en integreret institution så hun vil automatisk få børnehaveplads dernede hvis hun kommer ind i vuggeren. Dagplejemoderen er dog vildt sød og min datter er helt tryg og tilpas dernede.
  #etaflivetsstoredilemmaer

  • Reply
   blonde toner
   april 10, 2015 at 10:42 pm

   Hej Karina.

   Tak for de pæne ord og dejligt du har lys til at læse lidt med:) Åhh ja så står i jo i samme dilemma.. desværre er en vuggestue vi har søgt ikke integreret, så før eller siden skal vi jo skifte, i hvert fald når det bliver tid til børnehave for Vigga.. Lige nu kan jeg bare ikke overskue de lange ventelister og dn usikkerhed den fører med sig..

   Følg endelig bloggen på Bloglovin, hvis det skulle have interesse.. dr er link nederst i indlæg:)

   rigtig god weekend

   • Reply
    Sara
    april 12, 2015 at 4:35 pm

    Hej Camilla hvor skal Vigga gå i bh? Nu hvor vuggestuen ikke er integreret? Måske i kunne vælge en der var og så skrive Molly op der? Blot en tanke 🙂

    • Reply
     blonde toner
     april 12, 2015 at 6:52 pm

     Hej Sara..

     Ja tanken har strejfet os, men vi har slet ikke overvejet Børnehave edndnu, hvilket vi måske burde.. ved ikke engang hvornår man skal skrive dem op til børnehave..:S men tak for tanken.. kunne sagtens være vi ikke havde taget højde for det

     • Sara
      april 13, 2015 at 10:30 pm

      Jo før i skriver op til bh jo bedre, så det synes jeg da i skal tjekke ud 🙂

     • blonde toner
      april 13, 2015 at 10:56 pm

      ja det er først lige noget der har slået mig nu her, man får jo intet af vide.. men gad vide om vi allerede er alt for sent på den:S åhh jeg må straks tjekke op på det i morgen..

 • Reply
  Trine Bjørn
  april 11, 2015 at 8:54 am

  Meget relevant indlæg – som altid

  • Reply
   blonde toner
   april 11, 2015 at 1:10 pm

   Tak for de pæne ord.. 🙂 dejlig du læser med..

 • Reply
  Amalie
  april 11, 2015 at 8:42 pm

  Har du undersøgt deres søskendegaranti? Det har mange vuggestuer/børnehaver

  • Reply
   blonde toner
   april 12, 2015 at 11:20 am

   Københavns kommune har desværre afskaffet søskendegaranti, så det er desværre ikke en mulighed:/

 • Reply
  Trine Østby
  maj 23, 2015 at 10:09 pm

  Kim pladsanvisningen ned og vær ikke bange for at være hende den irriterende 😉 Og træk i trådene fra den anden ende, hav tjek på pladserne i vuggestuen, hvornår rykker nogen videre til børnehave, så der bliver ledige pladser – altså vær på forkant! Der er ikke altid styr på det i Københavns kommune – havde en veninde, der for nylig flyttede og søgte plads i min søns institution. Fik at vide på pladsanvisningen, der var lang ventetid, men de var lige blevet omrokeret på stuerne, fordi de MANGLEDE vuggestuebørn! Så hun hev fat i lederen, der ordnede det, så hun fik plads tre ugers tid senere. Så klø på!

  • Reply
   blonde toner
   maj 24, 2015 at 8:01 pm

   Det er da helt klart er forsøg værd.. Har hørt flere sige præcis det samme.. Utroligt at det foregår på den måde.. Men det kommer ikke bag på mig..

  Skriv kommentar