1,5 år og "divanykker" - Blondetoner
Hverdagsglimt Mor og barn

1,5 år og “divanykker”

vigga1,5

I går handlede det om Molly, der har rundet de 5 måneder i søndags og i dag skal det så handle om Vigga, der fyldte 1,5 år i går den. 11. Maj. Blonde krøller, blå øjne og massere charme, hun gør det godt den lille. Det må man gerne sige som mor

1,5 år og en rigtig lille diva.. Hvor mon hun har det fra:P Faderen mener ikke det kan være fra ham, så jeg må nok tage den på mine skuldre. Gad vide hvordan teenage årene  kommer til at udvikle sig, når hun allerede nu har divanykker og til den tid er der ikke kun en teenager i huset,men to. Vi skl nok få vores at se til og værst tror jeg det bliver for farmand:)

Det er ikke kun her hjemme hun køre “the diva style” de mærker det også i vuggestuen, men siger samtidig, at det ikk er unormalt for hendes alder og at hun jo på ingen måde er ondskabsfuld eller sur, tværtimod er hun glad og smilende og trives rigtig fint. Hun prøver konstant grænser af og skal lige se hvor langt hun kan gå, førend hun får et “Nej Vigga”.

Hun er inde i en periode, hvor hun er yderst opmærksom på alt omkring sig og suger til sig. I vuggestuen leger hun meget sammen med to drenge der er lidt ældre end hende og der siger personalet også, at hun er lynhurtig til at lurer dem kunsten efter, hvis de siger en ny lyd eller gør noget, så fanger hun det med det samme.

Generelt så bliver der prøvet grænser af til den helt store guldmedalje. Jeg tager mig selv i at iagttage hende, når hun tuller rundt. Det er så tydeligt, at hun hele tiden søger grænser “hvor langt kan jeg gå, før mor og far opdager mig?”. Specielt når der skal spises, så pludselig kan hun ikke lide noget og vil ikke spise, så det kæmper vi lidt med i øjeblikket, så hvis i har gode råd til en lille kræsenpind, eller bestemt ung dame kan men vel sige, så del endelig ud?

“Nej” er som tidligere nævnt et ord der blive brugt meget her herhjemme, det er lige før jeg vil sige det blive misbrugt nogle dage. Men ja det handler jo om at gøre hende opmærksom på at det må man ikke og vi prøver ihærdigt at fjerne fokus og sætte hene i gang med noget hun gerne må, for på den måde at aflede opmærksomheden.

Hun synger, fjoller, løber, leger, pludre og trives bare rigtig godt, i hvert fald hvad vi ved af. Uden tvivl så har hun sine off-dage og dem får vi så sandelig også lov at mærke, men når jeg spørger andre med børn i samme alder, så er det vist meget normalt. Jeg tror mange af hendes frustrationer på nuværende tidspunkt skyldes hendes manglende evne til at kunne kommunikere og hun prøver virkelig at pege og pludre det bedste hun har lært, men der går vist lige lidt tid før end hun kan gøre sig rigtig forståelig. Eller så er mor og far erstattet med “mom” og “car”. Sang er også et stort hit og mine sangevner, bliver virkelig sat på en prøve:P

Der er også sket en markant ændring i forhold til nærvær og tryghed. Hun er blevet meget bevidst på dette område. Hun søger tryghed og kommer nu selv hen og vil putte, ikke for lang tid af gangen, men lidt har også ret og det er simpelthen så hyggeligt, det har hun ikke villet før. Hun er også begyndt at blive utryg og bange for ting, før hen var hun frygtløs, men jeg tænker det er meget godt hun også viser den side. Alt med måde, det er dog nogle lidt underlige ting hun bliver bange for, specielt hendes tøjdyr, de er altså lidt farlige..

Ja jeg kunne blive ved, men må vist stoppe her. I bund og grund, så er jeg bare en rigtig stolt mor og nyder at være mor. Også på dage hvor det kan være sindsyg hårdt. Det er det sure med det søde.

Som altid, så er i mere end velkommen til at stille spørgsmål eller komme med input:)

Følg med på Facebook og Instagram

Facebookinstagram

Du vil måske også kunne lide

3 Kommentarer

 • Reply
  Annemette
  maj 12, 2015 at 8:09 pm

  Dejligt indlæg;-) Er ny her på bloggen, men som nybagt mor til et par pseudodrenge på 6 uger og 15 måneder, er det inspirerende at læse om andre i samme situation. Jeg oplever lidt det samme med min den ældste – han har også fået et stort behov for knus og kram efter lillebror er kommet. Har I slet ikke oplevet nogle udfordringer i forbindelse med at lillesøster er kommet?
  Jeg kan mærke at min den store har et kæmpe morbehov, og jeg har dårlig samvittighed over at tilsidesætte ham i nogle situationer. Det er sikkert sundt, men pisse hårdt for kan mærke han ikke forstår det – og man kan jo desværre ikke forklare ham det. Samtidig synes jeg også den lillesøster behov bliver tilsidesat lidt, når storebror er vågen. Så generelt dårlig samvittighed. Den store reagerer ved at vågne mange gange om natten og nogle gange have skrigture på flere timer. Og han henholdsvis prøver grænser af og laver charmeoffensiv for at få opmærksomhed. Har I også oplevet det og hvad har I gjort i den forbindelse?

  • Reply
   blonde toner
   maj 12, 2015 at 9:59 pm

   Jamen velkommen til, dejligt du læser med. Altid skønt med nye læsere.. Ja jeg tror også det er helt normalt at de skal igennem flere faser og det med tryghed og nærhed er først noget der virkelig er kommet i løbet af de sidste 14 dages tid.. jo vi oplever også hun kan være strid over for Molly, på den måde at hun pldselig bliver voldsom, river eller tager fat.. og der skal man altså være hurtig og have fat i hende og lige tale med store ord, for det går ikke.. og så er der jalousi, men det kommer og går lidt.. I øjeblikket er Vigga meget facineret af hvad der er hendes og hvis molly har noget legetøj, så mener hun jo selvfølgelig det er hendes legetøj, så på den måde opstår der jo konflikter, men det gør der jo for alle og det er sundt for dem at lære fra start af, at alt ikke går efter deres små hoveder..

   Jeg kender alt til den dårlige samvittighed.. Jeg tror ikke den kan undgåes, for det er en del af “gamet” man vil gerne være begge steder på en gang, men det er bare umuligt.. Det kan derfor være virkelig hårdt at være alene med dem lang tid af gangen, for man kan ikke dække begges behov på en gang og ofte er det jo Vigga i vore tilfælde der bliver tilsidesat, da hun jo er den ældste.. men vi gør det så godt som vi kan og hvis jeg er i gang med at pusle Vigga eller putte hende og Molly begynder at brokke sig eller græde, så må hun vente. Så jeg prøver at færdiggøre det jeg nu har gang i, så vidt det er muligt.. og så prøver jeg at inddrage Vigga så meget som muligt i det jeg laver med Molly.. så hvis vi træner nakke, så kan Vigga jo også være med og vi kan få noget sjovt ud af at begge skal ligge på maven..

   åhh det lyder hårdt med nætterne og der har jeg desværre ingen gode råd.. Vigga sover trods alt ret godt om natten, men v har lige haft en periode hvor hun begyndte at kravle ud af sengen og vi har måtte købe ny seng, for det kunne hun ikke administrere. det hele gik op i hat og briller og hun kunne slet ikke forstå at hun skulle sove, da vi først prøveet at pille siden af.. så det blev ny seng hvor tremmerne er højere og så håber vi hun bliver der det næste halve år..

   • Reply
    Annemette
    maj 13, 2015 at 1:42 pm

    Ja indtil videre den store også kun glad for lillebror – der får masser af kys og aeae (der ofte bliver til klapklap), fingre i mund og øjne og andre kærlige gestusser

  Skriv kommentar